Girişimcileri bilgilendirme toplantısı ...
 
 

 

Daka, Muş ta Girişimcileri Bilgilendirdi

Muş, Van, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Muş ta bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Kültür Merkezi nde düzenlenen toplantıda katılımcıları bilgilendiren DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, ajansın 2012 Mali destek programlarını açıkladı. Meyvecilik ve sebzeciliğin geliştirilmesi ile yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının özendirilmesi programı olmak üzere iki ayrı Mali destek programı olduğunu ifade eden Emin Yaşar Demirci, meyvecilik ve sebzeciliğin geliştirilmesi programının Hakkari de uygulanacağını kaydetti. Meyvecilik ve sebzeciliğin geliştirilmesi programının genel amacının Hakkari nin meyvecilik ve sebzecilik potansiyelini hareket geçirmek olduğunu ifade eden Demirci; "Ayrıca komşu ülkelere yönelik potansiyel ihraç ürünleri üretimini teşvik etmek ve böylece il ekonomisinin canlandırılmasını sağlayarak bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmayı hedefliyoruz. Programın toplam bütçesi 4 milyon TL dir. Asgari hibe miktarı 20 bin TL olup, verilebilecek azami hibe tutarı ise 400 bin TL dir. Program kapsamında sunulacak projelerde, kar amacı güden kuruluşlar toplam proje maliyetlerinin yüzde 50 si, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ise yüzde 75 i oranında hibe talep edebilmektedir. Programın birinci önceliği, başta ceviz olmak üzere kapama, tek çeşit meyve üretimi yapılan meyve bahçelerinin kurulması; ikinci önceliği ise yenilenebilir enerji kaynağı kullanan seraların oluşturulması olarak belirlenmiştir. Programa çiftçiler, KOBİ ler, kooperatifler, birlikler, vakıflar, ziraat odaları, belediyeler, üniversiteler, köylere hizmet götürme birlikleri başvurabilmektedir" dedi.

 

Yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının özendirilmesi Mali destek programının genel amacının da, bölge işletmelerinin enerji girdi maliyetlerinin azaltılmasını sağlayarak sektörel rekabet güçlerinin artırılması ve bölgede yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının özendirilmesi olduğunu belirten Demirci; "Programın toplam bütçesi 5 milyon TL dir. Program kapsamında verilecek hibe tutarları 100 bin TL ile 700 bin TL arasında değişmekte olup, kar amacı güden kuruluşlar toplam proje maliyetlerinin yüzde 50 si, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ise yüzde 75 i oranında hibe talep edebilmektedir. Program kapsamında öncelikli olarak güneş enerjisi ve hidrolik enerji kaynakları ile elektrik üretimi sağlayan yatırım projeleri desteklenecektir. Bu öncelik kapsamında kendi tükettiği enerji girdisini oto-prodüktör olarak üretecek yatırımcılar desteklenecektir. Program kapsamında desteklenecek diğer tür projeler ise; biyogaz, jeotermal, rüzgar, biyokütle, çöp gazı gibi diğer yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrik üretimi sağlayan yatırım projeleri, yenilenebilir enerji kaynaklarının sulama, ısıtma ve kurutma amaçlı kullanımını sağlayan projeler ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin Ar-Ge ve tanıtım faaliyetlerini içeren projelerdir. Programa KOBİ ler, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, kooperatifler ve birlikler başvuruda bulunabilirler" dedi.

 

Demirci, her iki Mali destek programı için son başvuru tarihinin 7 Eylül 2012 saat 17.00 olduğunu sözlerine ekledi.

 

Toplantıya, DAKA çalışanlarının yanı sıra, kamu kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve girişimciler katıldı. Muş (İHA)

www.haberler.com

20.06.2012

 

 
 Muş İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
 Van İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
 Bitlis İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
 Hakkari İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: