Geleceğe yatırım ...
 
 

 

Geleceğe en büyük yatırım: Güneş Enerjisi

SÜ de “Güneş Enerjisinden Elektrik ve Yakıt Elde Etmek İçin Organik Maddelerin Kullanımı” konulu konferans düzenlendi.

 

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi, Konya Sanayi Odası ve Solimpeks firması tarafından düzenlenen “Güneş Enerjisinden Elektrik ve Yakıt Elde Etmek İçin Organik Maddelerin Kullanımı” konulu konferansta yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi tartışıldı.

 

Avusturya’da bulunan Johannes Kepler Üniversitesi Organik Güneş Pilleri Enstitüsü Müdürü Ord. Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, konuşmacı olarak katıldığı konferansta Dünya’daki güneş enerjisi kullanımına ilişkin yatırımları değerlendirerek, “Dünya bu konuda devrim yaşarken Harran Ovası’nda hala mazotla çalışan su pompalarını görünce üzülüyorum. Daha ucuz enerji kaynağı varken petrolün tüketilmesi mantığa aykırı” dedi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Ord. Prof. Dr. Sarıçiftçi’nin yanısıra Konya Vali Yardımcısı Bekir Kaya, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, öğretim üyeleri, sanayiciler ve öğrenciler katıldı.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ POTANSİYELİMİZ ALMANYA’NIN 4 KATI

Yenilenebilir enerji kaynakları üzerine çalışmalar yapan ve bunları hayata geçiren Ord. Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Dünya’da yer altı ve yer üstü kaynaklarının çok hızlı tüketildiğini belirterek, “Elimizdeki enerjiyi bu kadar çabuk tüketirsek geleceğe hiçbir şey bırakamayız. Güneş enerjisi konusunda çok şanslı bir ülkede Dünya’ya geldik ama bu konuda duyarlı davranmıyoruz.

 

Kaynaklarımızı sorumsuz kullanmaya devam edersek, yakında Dünya yaşanılamaz bir yer haline gelecek. Almanya’nın dört katı bir güneş enerjisi potansiyelimiz bulunuyor. Ancak Almanlar güneş enerjisine bizden çok daha fazla yatırım yapıyorlar. Güneş enerjisini tek bir noktaya toplayarak birçok alanda kullanabiliyorlar” dedi. Güneş enerjisinin değerlendirilmesi konusunda birçok alanda yaptığı çalışmaları da anlatan Sarıçiftçi, “Bu alandaki gelişmeler o kadar ilerledi ki örneğin çok yakında çantaların üzerine konulabilen güneş enerjisi pilleriyle çantanın içindeki telefonlar bile şarj edilebilecek” dedi.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ KULLANAN FİRMALAR KRİZDEN ETKİLENMİYOR

Konya’da güneş enerjisi yatırımlarının kendini 5 yıl gibi kısa bir sürede amorti edebileceğini söyleyen Sarıçiftçi, “Güneş enerjisine yatırım yapan firmalar gün geçtikçe büyüyor ve krizden de fazla etkilenmiyor. Bir Konyalı olarak doğduğum topraklardaki firmalar da biraz bu alana duyarlı olsunlar istiyorum. Konya’da bulunan firmalarımız bu enerji kaynağına hem kendileri hem de gelecekleri için daha fazla önem vermeliler” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE SU POMPALARI HALA MAZOTLA ÇALIŞIYOR

Güneş enerjisiyle Dünya’da pek çok ülkenin önemli ilerlemeler gösterdiğini de vurgulayan Sarıçiftçi, “Güneş enerjisi sirkilasyonu ile Avusturya gibi bizden daha az güneş ışığı alan ülkeler sıfır maliyetle evlerini ısıtıyorlar. Güneş enerjisiyle sular arıtılıp içilebilir hale getiriliyor, odaklanmış güneş enerjisiyle çalışan buhar tiribünleri yapılıyor. Ve bunlar bundan 100 yıl önce yapılmış faaliyetler. Türkiye ne yazik ki bugün bunların gerisinde kaldı. Dünya bu konuda devrim yaşarken bugün Harran Ovası’nda hala mazotla çalışan su pompalarını görünce üzülüyorum. Daha ucuz enerji kaynağı varken petrolün tüketilmesi mantığa aykırı bir durum” dedi. www.memleket.com.tr / 15.12.2010

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: