Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji
 
Güneşe Derneği
 

‘Enerji verimliliği ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi ayrı düşünülemez’

 

Güneşten Elektrik Üreticileri Fotovoltaik Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Özer, yakın geçmişte Kyoto Protokolü’ne taraf olan Türkiye için, enerjiyi verimli kullanma ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretiminin birlikte düşünülmesi gerektiğini söyledi.

 

Kısa adı ile ‘Güneşe Derneği’ çatısı altında toplanan firmaların, sektörün beklentileri doğrultusunda çaba gösterme yanında, Türkiye’nin geleceğine çevreci yönde etkide bulunmayı da amaç edindiklerini kaydeden Özer, Türkiye’nin, güneşten elektrik üretme konusunda Avrupa Birliği ülkeleri ile arasındaki farkı kısa sürede kapatması gerektiğini söyledi. Özer, “Devletin güneşten elektrik üreteceklere vereceği teşviklerin sektörün önünü açıcı nitelikte olması durumunda, Türkiye’nin büyük potansiyeli gerçeğe dönüşecektir. Bu Türkiye’nin sağlıklı yarınları için de atılmış önemli bir adım olacaktır. Basit bir örnekle, orta ölçekli bir mağaza, günlük ortalama 195 kW/saat olan elektrik enerjisi ihtiyacını güneşten sağlarsa 130 kilogram karbondioksit salınımını engellemiş, başka bir ifade ile yılda 150 ağaç dikmiş oluyor” dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in, ENVER projesi bağlamında, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin önemine, bulunduğu hemen her ortamda değindiğini belirten Özer, Güneşe Derneği olarak, konuya dair toplum bilincini artırma amaçlı çalışmalar için, sosyal duyarlılığa sahip tüm kesimlerle işbirliklerine açık olduklarını söyledi. Özellikle Avrupa’da, enerji verimliğinin sacayaklarından birinin çevre kirliliğinin önlenmesi olması hasebi ile enerji verimliği ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretiminin birlikte düşünüldüğünü kaydeden Özer, dernek olarak enerjiyi verimli kullanma ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda, sosyal sorumluluk ekseninde; yarışma, seminer ve panel gibi etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti. Özer, yakın gelecekte benzer etkinlikleri uluslararası örgütler işbirliğinde organize edecekleri bilgisini verdi.

 

Güneşe Derneği Hakkında:

Güneşten Elektrik Üreticileri Fotovoltaik Sanayicileri ve İşadamları Derneği

 

Türkiye’nin halihazırda geç kaldığı ‘güneşten elektrik üretimi’ni yaygınlaştırma amacı ile kurulan, kısa adı ile Güneşe Derneği, Türkiye’deki ilk ve tek sektörel yapılanmadır. Güneşten elektrik üretimi ve bu konudaki bilinci yaygınlaştırma amacına paralel olarak sosyal sorumluluk projeleri üretmekte, konferans ve seminerler düzenlemektedir. Konunun uluslararası örgütleri ile temas halinde olan Güneşe Derneği, yakın gelecekte ortak uluslararası etkinlikler düzenlemeyi hedeflemektedir.

 

Dernek, sektörün gelişmesi ve uygulamaların yaygınlaşması konusunda, tüm taraflar nezdinde yapıcı olmayı ilke edinmiştir. Toplumun, girişimcilerin, yatırımcıların ve kamunun doğru bilgilendirilmesi konusuna azami özen göstermekte, bilgi kirliliğinin önlenmesi için somut çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda, sektörel fuar ve yayınlar, sosyal sorumluluk projeleri ve benzeri diğer girişimleri karşılıksız olarak desteklemektedir. Dernek, bu misyon ve amaçlara katkıda bulunacak sektör mensuplarının katılımına açıktır.

03.04.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: