Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi
 
 

 

İstanbul’da Davosvari toplantı

Uluslararası İşbirliği Platformu’nun Cumhurbaşkanı Gül’ün himayelerinde düzenlediği Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi, 26 ülkeden liderlerin katılımıyla  3 - 5 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Toplantıya Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek ile oğlu Cemal Mübarek’in de katılacak olması dikkat çekiyor.

 

Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde düzenlediği Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi, 3 - 5 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. 26 ülkeden devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, bürokratlar, işadamları; yenilenebilir enerji, inşaat, ulaştırma, finans, sağlık turizmi, bilişim, tarım ekonomisi ve turizm konularını tartışacak. İsviçre’nin Davos kentinde her yıl ocak ayında düzenlenen toplantıya benzeyen zirve; Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleri ile Türkiye arasındaki stratejik işbirliği sürecine sürat ve etkinlik kazandırmayı amaçlıyor. Zirveye, Türkiye’nin yanı sıra; Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Filistin, Irak, İran, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Umman, Ürdün ve Yemen katılacak.

 

Mısır’dan dikkat çeken isimler geliyor

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek de toplantının ilk gününde bir konuşma yapacak. Suzan Mübarek ayrıca zirvenin ikinci günü düzenlenecek olan "Bölge değişirken kadın liderlerin değişlen rolü" oturumda da söz alacak. Zirvenin ilk gününde Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız; ikinci gününde de Başbakan Erdoğan konuşma yapacak. Lübnan Başbakanı Saad Al Hariri ile Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in devlet başkanlığı koldtuğuna hazırladığı Future Generation (Gelecek Nesil) Vakfı Başkanı Cemal Mübarek de toplantıda katılımcılara hitap edecek.

 

Toplantıya katılacağını bildiren ancak kesin teyit vermeyen konuşmacılardan bazıları ise şunlar:

Ürdün Kralı Kral Abdullah II; Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Suriye Başbakan Yardımcısı Abdallah El Derderi; Abu Dabi Velihat Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nehyen; Suudi Arabistan Prensi Prens bin Turki El Faysal El Suud.

 

Zirvede ele alınacak konu başlıkları ise şöyle: Tarım, enerji, turizm, eğitim, sağlık, su kaynakları, telekomünikasyon, bankacılık ve finans, ulaştırma ve taşımacılık, yenilenebilir enerji, inşaat ve gayrimenkul.

 

Zirvenin amacı

UİP İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin ve UİP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir, düzenledikleri toplantıda zirveyle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kerem Alkin, dünyada her alanda rekabetin arttığını, yeni oyuncuların katılımı ile siyasi, ekonomik, diplomatik ve kültürel dengelerin yeri ve etkinliğinin değiştiğini savundu. Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisine sahip, demokratik ve laik bir bölge ülkesi olduğunu anımsatan Nüzhet Kandemir de şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Konferansın amaçlarından biri de, başta Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleri olmak üzere, Türkiye ile bölge ülkeleri arasındaki ekonomik, siyasi, diplomatik ve bilimsel işbirliği olanaklarını geliştirmek, bunu yaparken de ülkemizin komşuları ile karşılıklı saygı ve içişlerine karışmama ilkelerine dayalı olarak yürütmek istediği ‘sıfır sorun’ politikasını güçlendirmektir.” www.yenimesaj.com.tr / 05 Kasım 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: