Muğla - Aydın Sınırında Rüzgar Enerjisi Santrali
 
 

 

Rüzgar Enerjisi Santralinde Sınır Sorunu

Muğla İl Genel Meclisi komisyonu, Milas-Aydın sınırındaki rüzgar enerjisi santralinin hangi ilin idaresi bünyesinde kaldığı konusunda inceleme yaptı.

 

Muğla İl Genel Meclis üyelerinden oluşan komisyon, Milas-Aydın Çine sınırları içinde ve 1160 m yükseklikte kurulum çalışmaları sürdürülen Rüzgâr Enerjisi Santrali’nde incelemelerde bulundu. Santralin hangi ilin sınırları içinde olduğunu tespit etmek için yapılan inceleme, komisyonun hazırlayacağı rapor ile kesinlik kazanacak.

 

İl Genel Meclis Üyeleri; Halil Mutlu, Cesur Öncel, İbrahim Şimşek, Mustafa Şahbaz, Mehmet Kocabaş, Ali Rıza Kaya, Ümit Karaarslan ve Sebahi Yılmaz’dan oluşan komisyon, 12 adet tribünden oluşan Rüzgâr Enerjisi Santrali’nde incelemelerde bulundu.

 

Firma yetkilileri ve Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli bir İşletme Şefinin de katıldığı incelemelerde, henüz 4 tanesinin kurulumu tamamlanan, kalan 8 adet tribünün ise kurulum çalışmaları sürdürülen santralin, Muğla mı, yoksa Aydın il sınırları içerisinde olup olmadığı tespit edilmeye çalışıldı.

Bütün tribünleri dolaşan ve teknik cihazlarla ölçümlerini yapan komisyon üyeleri, hazırlayacakları raporu meclis genel kuruluna sunacak.

 

YASAL İZİNLER AYDIN’DAN

Türk ve yabancı ortaklığı tarafından kurulum çalışmaları sürdürülen Rüzgâr Enerjisi Santrali, 85 m yüksekliğinde 12 adet tribünden oluşuyor. 4 bin m2 bir alanda kurulan santraldeki bir tribünün diğerine olan uzaklığı ise 350 m.

 

Firma yetkilileri, yasal izinlerin Aydın ilinden alındığını belirterek, proje ve bazı belgeleri komisyon üyelerine ibraz ettiler. Komisyon Başkanı Halil Mutlu, geliş amaçlarını santralin hangi il sınırları içinde olduğunu tespit etmek olduğunu belirterek; “Burada yapılan inceleme, bir rapor halinde meclis genel kuruluna iletilecek. Verilecek karar, ilgili makamlara bildirilecek. Eğer santralin Muğla il sınırlarında olduğu yönünde bir tespit yapılırsa, Aydın’dan alınan izin ve ruhsatın, Muğla’dan da alınması gerekir” dedi.

 

8 TRİBÜN MİLAS SINIRLARINDA

İlk etapta, yapılan inceleme ve ölçümlerde, 12 adet tribünün 8 tanesi ilçemiz sınırları içinde olduğu tespit edilirken, bu görüş tüm komisyon üyelerince benimsendi. Komisyon Başkanı Mutlu, “Büyük bir olasılıkla rapor, Kasım ayında yapılacak 2011 yılı bütçe görüşmelerinin ardından meclis gündemine getirilecektir. Daha önce mümkün görünmüyor” dedi. MUĞLA (İHA) 30 Ekim 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: