Sektörün büyümesinde tarife garantilerinin önemi ...
 
 

 

Sektörün büyümesinde işbirlikleri ve tarife garantilerinin önemi büyük 

 

Seul’de düzenlenen World Knowledge Forum 2010’da özel sektördeki işbirliklerinin ve hükümetlerin tarife garantileri uygulayarak vereceği teşviklerin inovasyonu destekleyeceği ve yeşil araç gelişimini hızlandıracağı ifade edildi.

 

DuPont Polimer Bölümü Başkanı Diane H. Gulyas “Endüstrinin ihtiyaç duyduğu malzemelerde devrim yaşanmasını, malzeme uzmanlığındaki gelişmeler ve işbirlikleri destekleyecek” dedi. Gulyas, fosil yakıtlara olan bağımlılığın gerilemesinin yakıt tüketimini azaltacak araçların inovasyonunu destekleyeceğini ifade etti. Buna örnek olarak da DuPont’un geliştirdiği naylon malzeme Zytel PLUS’ı örnek gösterdi. Gulyas, bu alandaki yenilikçiliğin endüstriden gelen talep sonucu ortaya çıktığını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: “Zytel PLUS, gerçekleştirilecek uygulamalarda metalin yerini almayı ve araç başına 11 kilogramlık ağırlığı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bu malzemenin 2011 yılında 72 milyon araca uygulanması ile 144 milyon varil gaz ihtiyacının azalması hedefleniyor.”

 

Samso Adası, kaynakların bileşimi ile başarıya ulaştı

Ancak sadece sektör oyuncuları arasındaki işbirlikleri yeterli olmayacak. ALTERNATİF yakıt endüstrisinin gelişimi için hükümet destekleri de büyük önem taşıyor. Danimarka’da yer alan, enerji bağımsızlığına sahip Samso Adası’nın bu yönde gelişimini sağlayan Soren Hermansen, Samso Adası’nın bu başarıya rüzgar türbinleri, biyokütle ve diğer yenilenebilir kaynakların bir karışımını gerçekleştirerek ulaştığını ifade etti. Hermansen “Yakıtların bileşiminde bir çok unsuru kombine edebilir ve fosil yakıtların önemli bir miktarının yerine geçmesini sağlayabilirsiniz. Tarife garantileri, ALTERNATİF yakıtların gelişiminde hayati öneme sahip. Çünkü yenilenebilir enerjiden elde edilen elektriğin fiyatının sabitlenmesi ile, fiyatlar enerji piyasasındaki dalgalanmalardan soyutlanmış oluyor, yatırımcılar yakın gelecekte enerjiyi hangi fiyatlarla kullanacaklarını biliyorlar” dedi. Hermansen, yenilenebilir enerjiyi destekleyecek politikaları hayata geçirecek cesur politikacılara ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

 

Rüzgar, diğer kaynakları tamamlayabilir

Vestas Asia Pacific Wind Technology Systems Başkanı Sean Sutton ise kendisine yöneltilen “Yenilenebilir enerji, fosil yakıtların yerini tamamen alabilir mi ?” sorusuna “Enerji bileşimine yönelik bir tartışmanın çok daha verimli ve gerçekçi olabileceğini düşünüyorum” şeklinde cevap verdi. Sutton, enerji kaynaklarının bileşimine Yeni Zelanda’da yer alan rüzgar ve su enerjisi karışımı Waipori Hidroelektrik Santrali’ni ve Mahinerangi Rüzgar Çiftliği’ni örnek gösterdi. Sutton “İki işletme, enerji dağıtımında aynı şebekeye bağlı olarak faaliyet gösteriyorlar. Bu durumda da ortaya konulduğu gibi rüzgar; hidro gibi diğer enerji kaynaklarını tamamlayıcı bir unsur olabilir. Su depolaması ve rüzgar koşulları verimli olduğunda şebekenin kapasitesinin yüksek derecelere ulaşması mümkün olacaktır” Vestas’ın rüzgar enerjisinin etkinliği hakkında da konuşan Sutton, rüzgar türbinlerinde kullanılan malzemelerin yüzde 80’inin dönüşümlü olduğunu ifade etti.

Detaylı bilgi için : World Knowledge Forum

www.geleceginenerjisi.com / 20 Ekim 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: