Yatırımcılara Enerji Finansman Kredisi ...
 
 

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ndan Alanyalı Yatırımcılara, Enerji Finansman Kredisi Semineri

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası nda düzenlediği toplantı da Türk yatırımcılara Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredisi ni (TURSEFF) anlattı.

 

Toplantıda konutlara ve özel sektöre yönelik, proje ortağı yerel bankalar aracılığıyla dağıtılacak 200 milyon dolarlık bir kredinin ne şekilde verileceği sürdürülebilir enerji çeşitlerine değinildi.

 

EBRD Yetkililerinden Burak Kartal, Bankanın, Türk Finans sektörü ile kurmuş olduğu olumlu iş birliği konularını dile getirdi. Kartal, Bankanın bu alanda ki geçmiş dönem deneyimlerinden söz ederek, bu tür yatırımların işletmelere sağladığı rekabet avantajlarını da önemle vurguladı.

 

EBRD Türkiye Sorumlularından Reiner Behnke ise ,Türkiye gibi enerji maliyetlerinin yüksek olduğu ülkelerde ALTERNATİF ENERJİ kaynakları daha büyük önem taşıdığını söyledi. Behnke: "Türkiye deki enerji maliyeti Almanya nın yüzde 20 fazlası. Ben size bir küçük ketçap üreticisi firmadan örnek vermek isterim. Burada birleşik enerji ve ısı sistemi elektriği ve ısıyı aynı anda üreterek enerji maliyetlerini ciddi oranda düşürecektir. Yine böyle bir tesiste ketçap üretiminden arta kalan domateslerle biogaz enerji üretilebilir. Bunun gibi daha pek çok örnek verilebilir. Örneğin, seralarda ısıtma konusunda verdiğiniz bir elektrik kaynaklı ısıya 5 ısınma enerjisi elde edebilecek sistemler kullanabilirsiniz." dedi.

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ndan Levent Tanyu da, şu bilgileri verdi: "Krediler özel kişilere ve özel sektörden Türk şirketlerine açık, birkaç bin dolardan azami 5 milyon dolara kadar çıkabilmektedir. TURSEFF in ortak bankaları Akbank, Garanti Bankası, Vakıfbank ve Denizbank tır. TURSEFF yalnızca bir kredi olanağı da değildir. ERBD enerji tasarrufu sağlayan yatırımlara finansman sağlamaya ek olarak, çokuluslu şirket MWH önderliğinde, D Appolonia (İtalya), GFA Envest (Almanya) ve Frankfurt School of Finance and Management (Almanya) ile birlikte yabancı ve Türk uzmanlardan oluşan bir konsorsiyum kurmuştur. Bu uzman ekip kredi için başvurmayı planlayanların yatırım ihtiyaçlarına yönelik en uygulanabilir teknik ve finansal çözümleri belirleyerek kredi başvurularını hazırlamalarına yardımcı olacaktır. TURSEFF uygulama ekibi, Türkiye de Hazine nin işbirliğiyle Temiz Teknoloji Fonu ve Avrupa Komisyonu nun bağışlarıyla finanse edilmektedir. Bu teknik destek kredi sahiplerine ücretsiz olarak sunulmaktadır." (Cihan Haber Ajansı) 13.10.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: