Mardinde 100 MW enerji santralı
 
 

 

Mardinde Almanlar Kozmetik Fabrikası Kuruyor!

IRAK ve Suriye ile gelişen ilişkilerle birlikte Mardin de ekonomi canlanıyor.

 

IRAK ve Suriye ile gelişen ilişkilerle birlikte Mardin de ekonomi canlanıyor. Yılın ilk 9 ayında Organize Sanayi Bölgesi nde 25 fabrika açılırken, 60 fabrika için arsa başvurusu yapıldı. Son olarak Almanya dan bir kozmetik firması bir Türk firması ortaklığıyla Mardin de kozmetik fabrikası kurmak için girişimlerde bulundu.

 

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan, Mardin Organize Sanayi Bölgesi ne (OSB), yerli ve yatırımcı yatırımcıların ilgi göstermeye başladığını belirterek, son olarak Almanya da bir kozmetik firmasının, bir Türk firması ortaklığıyla yatırım yapacağını söyledi.

 

OSB de daha öncede Çin den, Hollanda dan yatırım yapıldığını dikkat çeken Duyan, "Irak ve Suriye gibi sınır ülkeleri ile yapılan olumlu görüşme ve yapılan antlaşmaların ardından yatırımcıların Mardin Organize Sanayi Bölgesi ne olan ilgisi artırmıştır. Son olarak Almanya dan bir kozmetik firması bir Türk firması ortaklığıyla Mardin de kozmetik fabrikası kurmak için girişimlerde bulundu. Bu firma ilk olarak 10 dönümlük alana 2 milyon Euro luk yatırım yapacak. Ardından 2 yıl içinde bu yatırımlarını 20 milyon Euro ya çıkaracak. Bu fabrika 2011 ın Ocak ayında üretime başlayacak. Kısacası Almanya daki kozmetik fabrikası Mardin OSB ye taşınacaktır. Fabrikada ilk etapta yaklaşık 50 kişi istihdam edilecek. Bu sayı yatırımın son bulması ile 200 kişiye çıkacak" diye konuştu.

 

OSB de mevcut 70 e yakın çalışır durumda fabrika olduğunu ve 14 atıl durumdaki fabrikadan ise 6 sının satılarak faal hale getirildiğini söyleyen Duyan, "2010 un ilk 9 ay içerisinde resmi olarak 60, yapılan ikili görüşmelerde ise sözlü olarak 80 yatırımcı bizden Organize Sanayi Bölgesi içinde yatırım yapmak için arsa talebinde bulundu. Bu yıl toplam 94 fabrikanın bölgede faaliyete geçeceğini düşünüyoruz. Almanların haricinde 2 tane enerji firması da 100 mgw lık enerji santralı kurmak için bizimle irtibat halindeler" dedi.

 

Yeni organize sanayi bölgesinin yapılması için Valilik le yer tespiti çalışmalarında sona yaklaştıklarını anlatan Duyan, "Yeni Organize Sanayi Bölgesi açmak için başvuruda bulunduk. Yeni yatırım taleplerini bundan böyle ikinci bölgeye aktaracağız. Mardin, iki ülkeye sınır olması ve gümrük kapısının bulunmasının yanında altyapısı ile de avantajlı. Bölgeye doğalgaz 1- 2 ay sonra geliyor. Ayrıca organize sanayi bölgesinin 1 kilometre uzağında demiryolu hattı var. Yani buradan Türkiye nin her yerine ve yurt dışına rahatlı ulaşılabiliyor" dedi.

 

Mardinde bulunan firmaların yaptığı ihracattaki artışın sanayici ve işadamlarını sevindirdiğine değinen Duyan, "Dünyada ve Türkiye de yaşanan global ekonomik krizi geride bırakırken ilimizdeki firmaların gerçekleştirdiği ihracatta, geçen yıla oranla yüzde 32.3 oranında artış sağlandı. Organize Sanayi Bölgesi nde gıda ağırlıklı fabrikaların yıl boyunca Ortadoğu ülkelerine gerçekleştirdiği ihracat, yüzümüzü güldürdü. Mardinli işadamları olarak Ortadoğu ya yakın oluşumuzu en iyi şekilde değerlendik. MARSİAD olarak yerli ve yabancı firmaları ortak ya da kendi adlarına yatırım yapamaya davet ediyoruz. Irak, Suriye ve İran a yakın oluşumuz, ulaşım ve altyapı sıkıntımızın olmayışı, yatırım yapmak isteyen firmalar için bir avantajdır" dedi. DHA / 03.10.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: