Yeşil Tesisler Konferansı ile Karbon Yönetimi ve Karbon Nötralizasyon Doğrulaması ...
 
 

 

Yeşil Tesisler Konferansı

Yeşil Tesisler 5-6 Ekim’de Swissotel The Bosphorus ta düzenleniyor

 

Odak Kurumsal tarafından 5 - 6 Ekim tarihlerinde Swissotel’de ikincisi düzenlenecek olan Yeşil Tesisler Konferansı’nda Yeşil İş Dünyası’nın Kuralları masaya yatırılacak.

 

Enerji verimliliği, karbon emisyonlarının azaltılması, yenilenebilir enerjilerin desteklenmesi, yeşil teknoloji, eko-inovasyon gibi konuların dünya genelinde tüm şirketlerin hızla gündemini oluşturmaya başladığı bir dönemde Yeşil Tesisler Konferansı çok önemli bir buluşma noktası olacak.

 

Konferans kapsamında sanayi tesislerinden ofislere, otellerden konutlara, havaalanlarından hastanelere, okul ve üniversitelerden AVM’lere kadar tüm kurumlar oluşum ve işletim sürecinde sürdürülebilir bir gelecek için bir araya geliyor.

 

Konferansın katılımcıları arasında dünyanın sıfır karbon, sıfır atık ilk ve tek ekolojik şehri Masdar City Başkan Yardımcısı Richard Reynolds da bulunuyor.

 

Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için tüm tarafları bir araya getirmeyi hedefleyen konferansta, bu yöndeki yenilikler ve uygulamalar da masaya yatırılacak. Konferansın çözüm ortakları arasında Schneider Electric, Siemens, Vitra, Jotun gibi şirketler yar alıyor.

 

Konferans hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için: www.yesiltesislerkonferansi.com ziyaret edebilirsiniz.

-.-

Karbon Yönetimi

Yeşil Tesisler Konferansı’nın organizasyonu sürdürülebilirlik prensiplerine “olabildiğince” uygun olarak gerçekleştirilecek. Edinilen tecrübelerin daha başarılı konferanslara esin kaynağı olması için ortak akıl yaratma amacı ile paylaşılacaktır. Konferansın Karbon Yönetimi sponsoru Mavi Consultants, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacı ile bizimle tüm hazırlık ve organizasyon boyunca bilgi ve tecrübelerini paylaşacaktır.

 

Konferans bu doğrultuda karbon nötr olarak organize edilecektir. Konferans organizasyonu sonunda ortaya çıkan CO2 emisyonları Mavi Consultants tarafından hesaplanacak ve karbon denkleştirilmesi yapılacaktır. Karbon denkleştirilmesi, Birleşmiş Milletler’ce akredite edilmiş olan uluslararası tarafsız denetçiler tarafından onaylanmış yüksek kaliteli gönüllü karbon sertifikalarının satın alınması ile gerçekleştirilecek ve daha sonar bu bilgiler örnek olması açısından şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.

 

Hesaplamadığın şeyi yönetemezsin

Karbon ayakizi, kişisel ya da kurumsal faaliyetlerimizden kaynaklanan sera gazlarının, çevre üzerindeki etkisini ortaya koyan CO2 cinsinden hesaplanmış bir ölçüsüdür. Kişisel ve kurumsal olarak iklim değişikliğine olan etkimizin farkına varmak ve minimize etmek için gerekli önlemleri almak istiyorsak, kaynak tespit ederek emisyonlarımızı periyodik olarak hesaplamak ve gözlemlemek ilk adımdır. İkinci adım ise ortaya çıkan emisyonları azaltma imkanlarını araştırmak ve bunları uygulamaktır. En son adım ise, geri kalan emisyonlarımızın uluslararası geçerliliği olan karbon sertifikaları ile telafi edilmesidir. Bu konuda daha fazla bilgi için Mavi Consultants’la iletişime geçebilirsiniz.

 

Karbon Nötralizasyon Doğrulaması

Sera gazları emisyonlarının günden güne artması ve iklim değişikliği ‘’karbon ayak izi ‘’ konusunu hükümetler, devletler, şirketler ve bireyler için çevresel, stratejik ve ekonomik olarak daha önemli bir hale getirmiştir. Toplumları daha az, sürdürülebilir karbon iziyle yaşamaya teşvik eden bilinç ile sunulan hizmetler, gerçekleştirilen organizasyonlar ve endüstriyel üretimler sorumluluk sahibi ve duyarlı tüketiciler için daha değerli hale gelmektedir. Türkiye 2007 yılında salınımını %119 arttırarak toplamda Çin’in ardından ikinci sıraya yükselmiştir. Karbon nötralizasyonu ürünlerin, sunulan hizmetlerin ve organizasyonların iklim değişikliğine olan etkilerini azaltmak amacıyla uluslararası gerçekleştirilen teorik bir denkleştirmedir. Bu denkleştirmenin tüketiciler için güvenilir olması ise ancak doğrulama ile mümkündür. Doğrulama karbon ayak izinin ölçümünü ve nötralizasyonunun ilgili standartlara uygun olarak geliştirildiğinin bağımsız bir kuruluş tarafından onaylanmasıdır. Bu bağlamda gerçekleştirilecek olan ‘’Yeşil Tesisler Konferansı’’ nın karbon nötralizasyon doğrulaması Bureau Veritas tarafından PAS 2060 standardı aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

www.yesiltesislerkonferansi.com/karbonnotr.php / Ağustos 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: