Ağaoğlu Enerji Grubu ...
 
 

 

Krizi fırsat gördü, 1.5 yılda enerjide lisanslı 13 şirket aldı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, kriz ortamından yararlanarak enerji sektörüne hızlı giriş yaptıklarını belirterek, “1.5 yılda lisansı elinde olan 13’üncü şirketi de devraldık. 3 yılda enerjiye 1.2 milyar Euro yatıracağız” dedi.

 

Türk inşaat sektörünün önde gelen gruplarından Ağaoğlu, enerjide de hızlı büyüyor. Enerji işine 2009 başında girme kararı aldıklarını hatırlatan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Enerji işine geç girdik. Yaklaşık 1.5 sene önce yatırım kararını açıkladık. Fakat iyi bir ekip oluşturduk ve enerji üretim lisansı olan 13’üncü şirketi geçen hafta aldık. Amiral gemimiz inşaat olacak ama enerjiye de 3 yılda 1.2 milyar Euro yatırım yaparak bu işte de zirvedeki şirketler arasına gireceğiz. Küresel krizi fırsata çevirerek, bugüne kadar hep lisanslı şirketleri bünyemize kattık. Bizim en büyük yeteniğimiz hız” dedi.

 

Bandırma’ya 200 milyon lira

Mersin-Mut’taki 33 megavatlık (MW) rüzgar enerjisi santralinden sonra, 93 megavatlık Bandırma Şah Rüzgar Enerjisi Santrali’nin inşaatına başladıklarını da hatırlatan Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Bandırma Şah Rüzgar Enerjisi Santralı’na (Bandırma Şah RES) 200 milyon lira yatırım yapacağız. Burası hayata geçince, Türkiye’nin toplam kurulu rüzgar enerjisi gücünün yüzde 10’unu tek başına karşılar hale geleceğiz. Halen Türkiye’nin rüzgar enerjisinde 1000 megavat civarı kurulu gücü var.”

 

Benim param değerli

2012’de yaklaşık 1.2 milyar Euro yatırımı hayata geçirmiş ve yılda 200 milyon Euro gelir elde eden enerji grubuna sahip olacaklarını söyleyen Ali Ağaoğlu, şunları dile getirdi: “3 yıl içinde 1000 MW’lık portföy oluşturacağız. Kafamıza koyduğumuz işleri hemen tamamlamak istiyoruz. 2 yıllık işi 6 ayda bitirmeye çalışıyoruz; çünkü benim param değerli. En büyük engel de bürokrasi. Yatırımcının önü açılmalı. Enerji lisansı almak isteyen yatırımcının önünde birçok prosedür var. Bu yüzden, elinde lisans olan şiretleri alarak büyümeyi tercih ettik.”

 

Çantacı değil, mühendis

Ali Ağaoğlu, son olarak Amasya’da hidroelektrik santral lisansı olan bir şirket aldığını hatırlatarak, “Son dönemde bir ‘çantacı’ lafı dolaşıyor. Bence bu tabir yanlış. Ben onların yaptığına mühendislik hizmeti diyorum. Çünkü bu insanlar dağ başında dolaşıp ölçümler yapıyor. Yatırım kararı veriyor. Ama eğer çantacı deniliyorsa da, bunu sistem kendisi yaratıyor” diye konuştu. Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk ise, Bandırma RES’in 33 bin konutun yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Ağaoğlu Enerji, bu proje için, Akbank ile 63 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı.

 

Türbin siparişleri 6 ayda 3 kat arttı

AĞAOĞLU’nun RES projelerindeki rüzgar türbini tedarikçisi de olan dünya devi Vestas’ın Türkiye ve Orta Doğu Bölge Lideri Mehmet Ali Neyzi, “Vestas, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarına devam ediyor. 2023 yılı için belirlenen 20 bin MW rüzgar enerjisi hedefine ulaşılması için gerekli adımlar atılmalı. Vestas’ın tüm dünyada halen 41 bin megavatlık türbini kurulu ve bu alanda dünya lideri” dedi. Vestas’ın halka açık bir şirket olduğunu aktaran ve 3 ayda bir siparişleri açıkladığını bildiren Neyzi, “Krizden önce Vestas’ın dünyada aldığı 3 aylık siparişler maksimum 6 bin 500 megavatı bulmuştu. 2009’un son çeyreğinde 1747 megavata kadar indi. 2010 ikinci çeyrekte yeniden 5 bin 61 megavat sipariş geldi” diye konuştu.

 

HES’lere tepkide ‘Çarşı her şeye karşı’ mantığı var

ALİ Ağaoğlu, Türkiye’de hidroelektrik santrallara (HES) karşı bilinçsiz bir tepki olduğunu savunarak, “Ben çevreci biriyim. Ofisimde, bahçemde meyve-sebze yetiştirmeye çalışıyorum. HES’lerde yapılırken de mutlaka ağaç kesilecektir ama, siz 1 ağaç kesmişseniz 10 tane de dikebilirsiniz. Bence çevreye en az zarar veren enerji yatırımları HES’ler ve rüzgar enerjisi santralleridir. Bu kadar kıyametin kopmasını anlamıyorum. ‘Çarşı herşeye karşı’ mantığı var burada” dedi. Tüm Ağaoğlu Grubu şirketlerinin de, Ağaoğlu Enerji Grubu’nun Mersin-Mut’ta ürettiği rüzgar enerjisini kullanmaya başladığını aktaran Ali Ağaoğlu, “Şirketlerimiz, TEDAŞ’ın şebeke elektriğinden yüzde 15 ucuza elektrik kullanıyor” bilgisini paylaştı. Ali Ağaoğlu, enerji grubu içinde, Gürcistan’daki Paravani HES’in de bulunduğunu, komşu ülkede 3 HES yapacaklarını bildirdi.

www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 25.08.2010

-.-

Ağaoğlu Enerji Grubu

Ülkemizin doğal enerji kaynaklarını en kısa sürede, en verimli şekilde ve en modern teknolojilerini kullanarak ülke ekonomisine kazandırma hedefi ile yatırımlarını yapmaktadır.

 

Grubumuza ait şirketler, özellikle doğal ve temiz enerji kaynağı olan rüzgar, hidro ve güneş enerjisi projelerini geliştirmekte ve bu projeler tamamlandığında işletmelerini de şirketimiz üstlenecektir.

 

Temiz Enerjiyi hayatımızın YAŞAM ENERJİSİ olarak gören Grubumuz, faaliyet gösterdiği diğer sektörlerdeki gibi, Enerji sektöründe de lider şirketlerden biri olmayı hedeflemektedir.

 

Vizyonumuz

Hızla büyüyen Türkiye enerji sektöründe öncü ve lider şirketlerden biri olmak.

 

Misyonumuz

Yerel ve yenilenebilir enerji kaynaklarından azami ölçüde istifade ederek, çevre dostu, verimli ve en son teknolojileri kullanarak enerji santralleri kurmak ve işletmek.

www.agaogluenerji.com / Ağustos 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: