GSM Baz İstasyonlarında rüzgar ve güneşten hibrid ALTERNATİF ENERJİ ...
 
Studer Hibrid Enerji Prensip Blok Şema Diagram
 

 

Turkcell, çevreci baz istasyonlarına 5 milyon dolar yatıracak

Turkcell, dünyada bir ilki gerçekleştirerek GSM kulelerinde rüzgar ve güneş enerjisi kullanılması projesini hayata geçirdi. Artık bu kuleler sayesinde hem enerji tasarrufu hem de kullanıcılara kesintisiz hizmet sağlanacak. Turkcell, çevreci baz istasyonlarına 2010 yılı sonuna kadar 5 milyon dolar yatırım yapacak.

 

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, "Turkcell şu anda baz istasyonlarında ALTERNATİF ENERJİ kaynakları ile ürettiği elektrik enerjisi ile yılda ortalama 300 evin yıllık elektrik tüketimini karşılayacak miktarda tasarruf sağlıyor." dedi.

 

Turkcell olarak elektrik şebekesinin olmadığı yerlere dahi hizmet götürmek için ALTERNATİF ENERJİ  kaynaklarından yararlandıklarını belirten Terzioğlu, bu yatırımlar sayesinde hem enerji tasarrufuna gittiklerini hem de müşterilerine kesintisiz hizmet sunduklarını kaydetti.

 

Antalya da basın mensuplarıyla bir araya gelen Terzioğlu, şirketin çevreci yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Geliştirdikleri yeni teknoloji sayesinde hem rüzgar hem güneş enerjisi kullanan 22 hibrid baz istasyonu ile elektriğin bile olmadığı yerlere mobil iletişim hizmeti götürdüklerini kaydeden Terzioğlu, "Turkcell in 217 istasyonunda ise elektrik ihtiyacı, rüzgar veya güneş enerjisinden biriyle karşılanıyor. Dünyada bu alanda ilk uygulama olan bu istasyonlar, tamamen Turkcell de çalışan mühendislerin bilgi birikimiyle hayata geçirildi. Şu anda pilot uygulaması yapılan projenin sonuçları alınmaya başlandı. Optimizasyon çalışmalarının ardından uygulama yapılacak baz istasyonu sayılarının giderek artırılması planlanıyor." diye konuştu.

 

Çevreci baz istasyonlarının sağladığı avantajlara da değinen Terzioğlu, söz konusu istasyonlarda ilk yıl 10,7 milyon kilowatt saat enerji tasarrufu beklediklerini aktardı. Bu miktarın 4 kişilik bir ailenin 46 bin 521 günlük, yani tam 127 yıllık elektrik tüketimine eşit olduğuna dikkat çeken Terzioğlu, "Turkcell olarak teknolojideki liderliğimizi çevre dostu çözümler üretmek için kullanıyor ve dünyada ilklere imza atmaya devam ediyoruz." dedi.

 

Terzioğlu, şu anda çoğunluğu Akdeniz bölgesinde olmak üzere 22 hibrit baz istasyonu olduğunu, bu sayıyı yıl sonuna kadar iki katına çıkarmayı planladıklarını aktardı. Terzioğlu nun verdiği bilgilere göre, enerji tasarrufu konusunda önemli bir yenilik olan çevre dostu yatırımlardan 10 tanesi Antalya, Mersin ve Isparta Akdeniz bölgesinde bulunuyor. www.stargazete.com / ekonomi / 05.08.2010

 
Hibrid Enerji Haberleşme Uygulaması
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: