Phoenix Solar AG İtalya´da 3.5 megawatt solar park kuruyor
 
 

 

- Ana müteahhit firma Etrion işi Phoenix Solar´a verdi.

- Borgo Piave, Lazio, İtalya´da 3.5 Megawatt

- Kontrat bedeli yaklaşık olarak 10 milyon Euro.

 

Kanada enerji firmalarından Etrion Corporation (TSX: ETX), Almanya TecDAX´da kayıtlı uluslararası  sistem entegratörü Sulzemoos - Phoenix Solar AG, Sulzemoos (ISIN DE000A0BVU93) firmasına, İtalya Lazio´daki Borgo Piave´de araziye monte edilmek üzere 3,5 Megawatt´lik anahtar teslimi fotovoltaik güneş enerjisi santralı kurması işini verdi. Kontratın değeri yaklaşık 10 Milyon Euro´dur.

Phoenix Solar solar güneş enerjisi santralının planlanması ve inşasından sorumlu. Phoenix Solar, solar güneş enerjisi santralının inşaatını bitirdikten sonra, Etrion´a işletme ve bakım servisleri sağlayacak. Bu tesiste Trina Solar Kristal solar panel´leri ile SMA Inverter´leri kullanılacak. İnşaat´ın Ağustos 2010´da başlayarak, şebekeye bağlantısını da yıl sonunda yapılması planlandı. Santral yılda çevre dostu 5 milyon kilowattsaat enerjiyi üreterek şebekeye verecektir.

Etrion CEO´su Marco Northland şunları söyledi : “Bu projede Phoenix Solar ile olan işbirliğimizden memnunuz ve birlikteliğimizi yakın gelecekte daha da büyütmek istiyoruz. Borgo Piave´daki  3.5 MW solar tesis bizim kendi bünyemizde geliştirdiğimiz portföyümüzdendir ve İtalyan ekibimizin, is geliştirmeden başlayarak bunu megawatt´lar seviyesindeki solar santrali gerçekleştirebilmekteki  uygulama becerisini göstermektedir.“

Phoenix Solar AG satış ofisi şefi Ulrich Reidenbach “Etrion´un, bizim büyük ölçekteki solar santraller kurmadaki deneyimlerimize dayayanarak bizi seçmesinden dolayı mutluyuz. Birlikte çalışmalarımızın yakın gelecekte ilave projelerle süreceğini umut ediyoruz“ dedi.

İtalya´daki güneş enerjisi santrallerinde üretilen elektrik enerjisinin şebekeye satış tarifesi ( FIT – Feed-in tariff ), Avrupa´da ki en cazip tarifelerden birisidir. Ödeme, santral kurulduktan sonra başlayarak 20 yıllık süreyi kapsar. Şebekeye satış tarifesi ( FIT ), 2010 yılı için 34,60 Eurocent / kilowatt - saat ´dir. İlaveten, Etrion elektriği piyasa fiyatı olan yaklaşık 8 Eurocent / kilowatt - saat´ten de satabilir.

 

Phoenix Solar AG firması hakkında :

 

Phoenix Solar AG, ana merkezi Münih yakınlarındaki Sulzemoos´da olan, lider fotovoltaik sistem entegratörlerindendir. Grup, 473 milyon Euro´luk toplam geliri ile 2009 finans yılında 12,2 milyon Euro EBIT (EBIT : Vergi öncesi kar) elde etmiştir. Firma, büyük ölçekli solar enerji santrallerini geliştirir, planlar, inşa eder, işletime alır ve komple enerji santralleri, solar panelleri ve aksesuarları uzman toptancısıdır. Grup, fotovoltaik sistem teknolojilerinde liderdir. Solar sistem maliyetlerinin sürekli olarak düşmesi konusuna odaklanmışlardır. Almanya merkezli ve organizeli, ayrıca İspanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Singapur, Umman ve Avustralyadaki bayileri ile de geniş bir satış ağları olan grubun 300´den fazla çalışanı vardır. Phoenix Solar AG (ISIN DE000A0BVU93) hisseleri Frankfurt Borsası (Prime Standard) ve Alman Borsası AG teknoloji index´i TecDAX´nda işlem görmektedir.

 

Etrion firmasi hakkında :

Etrion şirketi Cenevre, İsviçre merkezli ve hisseleri Toronto Borsasında  (senet simgesi : "ETX") işlem gören bir Kanada enerji firmasıdır. Firma, solar fotovoltaik, solar termal ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji temelli  elektrik enerjisi güç terminalleri yapımı, satın alınmasi ve işletilmesine odaklidir. Etrion´un % 45 hissesi İsveç´li bağımsız petrol ve gaz kuruluşu olan, NASDAQ OMX Stokholm Borsasında işlem gören (senet simgesi : "Lupe") Lundin Petrol´e ve yaklaşık % 13 hissesi de çesitli ortaklıklar yoluyla Lundin ailesine aittir.

Sulzemoos, 19 July 2010 (internet)

(EBIT : Earnings Before Interest and Taxes - Faiz ve Vergi öncesi kar)

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: