Anel Elektrik Körfez Bölgesinde ...
 
 

 

Cidde Havalimanı nın elektriği için Suudi Arabistan da ortaklık kurdu.

Elektrik, Mekanik Taahhüt sektörünün Türkiye de ve özellikle Körfez bölgesindeki lider şirketlerinden Anel Elektrik, Suudi Arabistan ın önde gelen gruplarından Saudi Bin-Ladin Grup un ilişkili şirketlerinden BT Applied Technology (BTAT) ile şirket kurmak üzere hissedarlık anlaşması imzaladı. Şirket, Suudi Arabistan da münhasıran BTAT ve SBG ile çalışacak ve SBG nin elektrik-mekanik işlerini yürütecek.

 

Suudi Arabistan da kurulacak ve başlangıç sermayesi 1 milyon riyal olacak şirkette Anel yüzde 35, BTAT yüzde 65 oranında pay sahibi olacak. Şirket, Suudi Arabistan da başta yeni yapılacak Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı nın elektrik-mekanik işleri olmak üzere Suudi Arabistan da Elektrik ve Mekanik alanında faaliyet gösterecek.

 

İhale aşaması yakın zamanda sonlanan ve Bin Laden İnşaat Grubu tarafından birinci fazı 20 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edilecek Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı, 680 bin metrekarelik inşaat alanı ve 6,8 milyar dolarlık proje büyüklüğüyle dünyanın sayılı havalimanları arasında yer alıyor.

 

Söz konusu proje tamamlandığında 70 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanlanıyor. Başlangıçta Cidde Kral Abdülaziz Havalimanının elektrik-mekanik işlerinin Anel ve BTAT tarafından yürütülmesi için kurulan şirket bölgede aynı zamanda Bin-Ladin grubuna ait çok sayıda inşaatın elektrik-mekanik işlerine de talip oluyor.

 

Anel Grup un taahhüt, telekom, enerji, savunma, bilişim çözümleri ve profesyonel elektronik sektörlerinde Katar, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Mısır, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya Federasyonu, Kazakistan, Ukrayna ve Bosna Hersek te de çalışmaları bulunuyor. Şirketin bazı projeleri arasında; İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Doha Havalimanı, Batum Havalimanı, Tiflis Havalimanı,  Marmaray Projesi, Katar Kongre Merkezi, Libya Tripoli Havalimanı, Milgem Projesi, Fujitsu PC üretimi, Türkiye de tek cep telefonu üretimi (General Mobile), Türkiye de ilk tam otomasyon güneş enerjisi modülü üretimi de yer alıyor. Anel Grup bünyesinde, Anel Mekanik, AnelTech, AnelEnerji, AnelEs, AnelSis, AnelMarin, Anel E-Sistem, AnelYapı, AnelArge, AnelMep, AnelMak, AnelDoğa şirketleri ve Çelikel Vakfı bulunuyor. www.beyazgazete.com / 28.06.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: