Kar-demirden enerji yatırımı
 
 

 

Kar-demir"den 25 milyon Euro"luk dev yatırım

Demir çelik sektöründe Türkiye"nin sayılı şirketlerinden olan Kar-demir Grup Şirketleri enerji sektöründe de faaliyetlerini geliştirme ve artırmak amacıyla “ Temiz enerji, temiz dünya” hedefiyle yola çıkmış ve 15 MVA’lık Bozkaya Rüzgar Santralini projesini uygulamaya soktu. Santralin Alman Nordex firmasından satın alınması ve projelendirilmesi kararlaştırarak dün Kardemir Aliağa tesislerinde 25 Milyon Euro"ya mal olacak santralin satın alma anlaşması sözleşmesini Alman Nordex Firması müdürü Lars O. Holm ile Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Karaalp imzaladılar. İmza Törenine, Ak Parti Denizli Milletvekileri Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, çok sayıda sanayici ve Aliağa Kaymakamı İbrahim Kekelik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile Karaalp ailesi katıldı.

 

Yaklaşık 25 milyon Euro"luk bir yatırımla gerçekleşecek bu yatırımın hem Aliağa ağır sanayi bölgesindeki kirliliğin azalmasına fayda sağlayacağını hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade eden Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Karaalp ”Bu gün burada yapacağımız imza töreniyle Rüzgar Santralini projesini uygulamaya sokacağız. Bu projemiz çölde açan bir çiçek olacaktır Türkiye"nin yenilenebilir enerji üretim kapasitesini arttırmak için katkıda bulunmayı amaçlayan Bozkaya RES. Projesi sayesinde azaltılması planlanan sera gazı emisyonlarının yıllık 40 bin ton CO2"ye denk geleceği tahmin edilmektedir. Bozkaya projesinin bir diğer özelliği de “Gold standart” olarak onaylanmış olması ve karbon sertifikasına sahip olacak olmasıdır”.

 

1969 yılında demir imalatı yapmak için yola çıktıklarını belirten Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Karaalp “Denizlideki yatırımlarımızdan sonra 1998 yılından bu yana liman imkânlarından faydalanabilmek için İzmir de Aliağa da bulunmaktayız. İzmir Aliağa bölgesinde 4, Denizlide bir tesisimizle 60 a yakın ülkeye ihracat yapan ve toplam cirosu 350 milyon dolar olan bir sanayi grubunun başındayım. Aliağa ya ilk geldiğim yıllarda fabrika sahasında ana rüzgâr yönünde eğilmiş zeytin ağaçlarının daha sonra da gelişen çevre bilincinin verdiği ilhamla böyle bir yatırım yaparak ülkeye, çevreye ve yarınlarımıza gerçek bir miras bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yatırım 2004 yılında sadece bir hayal iken, bugün ülkemize ve ekonomimize bir kaynak, aynı zamanda ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak bir eser olarak Bana ve aileme gurur veriyor. Dünyada oluşan son çevre felaketlerinden sonra bunların kötü etkilerini bir nebze azaltmak adına ben ve ailem ve grup çalışanlarımız artık “Temiz Çevre-Temiz Dünya” sloganını samimiyetle benimsedik. İnsanların gelip geçici olduğu bu dünyada bırakacağımız evlatlar ve eserler, bu ülkeyi yarınlara taşıyacaklar, insanlarımıza iş imkânı ve refah sağlayacaklardır” diye konuştu.

 

Ege Bölgesinin rüzgar açısından çok değerli bir bölge olduğunu ifade eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan “Kardemir başarılardan başarılara koşmağa başladı. Kendilerini tebrik ediyorum. Temiz enerji öncelikle dünyada Hollanda"da başladı. Sonra dünyanın dört bir yanına yayılmağa başladı. Türkiye"de başarılı bir şekilde yatırımlar devam ediyor. 2015 yılı hedefleri itibariyle Avrupa Birliği 3.20"yi çok önemsiyor. Bu 3.20"den bir tanesi yenile bilir enerjinin kullanımını ortak enerji tüketiminde yüzde yirmiye ulaştırılmasını hedefledi. İkinci hedef ise Sera gazı salınımının yüzde 20" daha azaltılmasıdır. Üçüncü hedef ise enerji verimliliğinde yüzde yirmi arttırılması hedeflenmektedir. Tabi bir rüzgar, jeotermal ve güneş kaynakları yönünde dünyada en şanslı ülkelerden biriyiz. Türkiye"nin 1.7 olan rüzgardan elde edilen enerjiyi 2015 yılı hedeflerine ulaşmak için bu rakamı 10-11"lere çıkarmamız lazım” dedi.

Bu genç yaşta bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle bizlere örnek olan Nevzat Karalap ailesine yürekten bir alkış istiyorum diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Denizli Milletvekileri Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel “İzmir Denizli"ye komşu bir il. Biz Denizlili olarak İzmir"e yapılan her yatırım bizleri mutlu ediyor. Yeni yatırım denmek, yeni üretim yeni istihdam, yeni ihracat kapısı demek. Bugün yıllık 700.000 ton üretim kapasitesiyle İç ve dış pazardaki satış grafiğiyle her gün yükselmesi 50" ye yakın ülkeye yapılan ihracatla, Türkiye en çok ihracat yapan ilk bin firma içinde 65. Sıradadır. Yıllık 200 000 000 dolar ihracat yaparak Ege bölgesinde ihracatçı firmalar içinde 2. sırada bulunması ülkemizin bir gurur kaynağıdır. Bu günde çevre dostu olan sürdürüle bilir yenilebilir enerji olan rüzgar enerjisiyle Aliağa"yı tanıştırmış oluyor. Bu yılsonunda üretime geçtiğinde önce Kardemir firmamız önce kendi tesislerinin ihtiyacını sonrada ürettiklerini satacaktır. Bunlar çağımızın gerekleridir. Bizlere düşende sanayicimizin ve üreticilerimizin önünü açmaktır” dedi. ALİAĞA HABER / www.gunaydinaliaga.com / 22.06.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: