Wafer, cell, fotovoltaik panel üretimi ile sektörün geleceği ...
 
 

 

PV Teknik Eğitim Semineri düzenledi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Karacadağ Kalkınma Ajansının ortaklaşa organize ettiği, Fotovoltaik Panel, Cell üretim tesisleri için anahtar teslimi projeler yapan SCHMID firmasının distribütörü PV Teknik firması Şanlıurfa’da bir toplantı düzenledi.

 

Toplantıda Pv Teknik Enerji Genel Müdürü Sn. Şahin Bostan, Fotovoltaik sektörü, Global Pazar ve Türkiye de Fotovoltaik sektörünün geleceğini anlattı. Şahin Bostan’ın, cell ve wafer üretim hatları yatırım maliyeti ve genel değerlendirmeleri ile ilgili sunumları ve akabinde Ürün Mühendisi Sn.Gökhan Dilek’in 25MW tan başlayan çözümleri ile SCHMID anahtar teslim Modül üretim hatları sunumu yoğun ilgi gördü.

 

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Karacadağ kalkınma ajansından yetkililerin yanı sıra akademisyenlerin ve Şanlıurfa’nın önde gelen bazı firma yetkilerinin de katıldığı toplantıda konuşan PV Teknik Enerji Ltd. Şti. Genel Müdürü Şahin Bostan dünyadaki fotovoltaik teknolojileri konusunda, Şanlıurfa’daki yatırımcıları ticari anlamda birinci elden bilgilendirdi.

 

Avrupa da İspanya dan sonra en çok güneş enerjisi potansiyeli Türkiye de olduğunu dile getiren Şahin Bostan, ”Ülkemiz coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu güneş enerji potansiyeli bakımından birçok ülkeye göre avantajlı durumda olmasına rağmen, maalesef geç kalınmış ve ötelenmiş yenilenebilir enerji politikaları yüzünden halen güneş enerjisini fotovoltaiklerden elektrik üretimi için verimli ve coğrafi yönden hakketiğimiz miktarlarda kullanamamaktayız. Ancak bu tren henüz kaçmış değil. Bugün itibariyle gelinen noktada  fotovoltaik teknolojilerinin artık daha ucuza üretilip, fosil bazlı elektrik enerji üretimine temiz bir ALTERNATİF olarak karşımıza çıkmasıdır” dedi.

 

Türkiye’de şu an için yakında çıkacak olan yenilenebilir enerji kanunu ve yönetmeliklerinin bir an önce hayata geçirilmesi ve ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarından biri olan güneşten daha verimli yararlanılabileceğinin umudunu taşıdıklarını söyleyen Şahin Bostan, Türkiye’nin bu alanda fotovoltaik trenini kaçırmadan dünyada da gerek GW seviyelerinde kurulum olarak, gerekse bu teknolojilerle ilgili ekipmanların imalatında gelinecek büyüklük olarak global bir oyuncu olabileceğini ifade etti.

 

Türkiye böyle bir kurulu gücün realizasyonunu da kendi içerisinde istihdamı artırıcı ve ekonomiye güç katan bir sinerjiyle yapmak zorunda olduğunu aktaran Şahin Bostan, şöyle konuştu : “Yoksa sadece GW seviyelerinde kurulumları gerçekleştirirken tüm ekipmanları ithalat yoluyla tedarik etmek, bu ülkeye hiç bir fayda sağlamaz. Bu yüzden fotovoltaik sistemlerin ve ekipmanlarının Türkiye de üretilebilmesine yönelik sanayiciyi bu konuda yatırıma cezbedecek devletin teşvik politikalarının da oluşması gerekmektedir. Bizim ise PV Teknik olarak vizyonumuz kısa ve orta vadede Türkiye nin bu potansiyeli değerlendirmesine katkıda bulunacak, en yakın zamanda güneş enerjisiyle elektrik üretiminin Türkiye’de yapılabilmesi için gerekli olan ve dünyadaki şu an en gelişmiş teknolojilerin ülkemize transfer edilmesi ve bu teknolojilerin istihdamı artırıcı şekilde üretimlerinin Türkiye’de yapılmasına yönelik de yatırımcıları bilgilendirmek ve yönlendirmek olacaktır.” www.gunesdergisi.com / 25 Mayıs 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: