Güneş enerjisine yatırım olanakları ...
 
 

Yenilenebilir enerji kaynakları arayışları çerçevesinde, Türkiye nin hızla ağırlığını güneş enerjisine vermesi gerektiği bildirildi.

 

Güneşin en yoğun olduğu illerin başında gelen Antalya nın güneş enerjisinden önemli oranda yararlanabileceği, il sınırları içinde toplam 100 bin dönümün üzerinde araziye santral yapma olanağı bulunduğu ve 5 bin 107 megawat enerji üretilebileceği kaydedildi.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya şubesi tarafından Antalya da Güneş Enerjisinin Geleceği adıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Orta Doğu Teknik Üniversitesi KOSGEB Teknoloji Geliştirme uzmanlarından Endüstri Mühendisi Şenol Tunç, küresel ısınmanın, dünyanın bütün ülkelerini hızla yenilenebilir enerji kaynakları arayışına ittiğini, bu alanda da şu anda öne çıkan en önemli kaynağın güneş olduğunu söyledi.

 

ABD ve AB ülkelerinin bu konuda sürekli bir teknoloji geliştirme ve yatırım arayışı içinde olduklarına dikkati çeken Tunç, Türk hükümetinin bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri ve teşvikleri oluşturmada geç kaldığını savundu. Türkiye nin bugün enerjide yüzde 50 oranında Rusya nın doğal gazına bağımlı olduğunu belirten Tunç, zaman yitirilmeden güneş enerjisi konusunda devlet düzeyinde girişimlerin ve yatırımların başlatılması gerektiğini dile getirdi. Tunç, geçen yıl Türkiye nin tükettiği toplam 194 terawat (TWH) enerjiye karşılık, yapılan tahminlere göre güneş enerjisinden Türkiye de yılda 363 terawat enerji üretme potansiyeli bulunduğunu, dünya bu yöne hızla kayarken, Türkiye nin geç kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

 

Tunç, Türkiye nin güneş enerjisi santrali kurma konusunda en uygun bölgelerin başında Antalya nın geldiğini, üstelik Antalya nın enerjiye ihtiyacının arttığı bir dönemde güneşin çok olduğunu, azaldığı kış döneminde de enerjiye talebin azaldığını, dolayısıyla bu kentte güneş enerjisinden santraller aracılığıyla yararlanmanın yüzde 100 verimlilik temeline dayanacağını vurguladı.

 

Tunç, Antalya da yaptıkları araştırma ve incelemelere göre, tarım arazisi, orman, yerleşim birimi ve mera olmayan alanlarda 100 bin dönümün üzerinde güneş santralleri kurabilmek için uygun alan bulunduğunu ve buralara yapılacak güneş santralleriyle yılda en kötü olasılıkla 5 bin 107 megawatlık enerji üretebileceğini anlattı. Antalya da 100 bin dolayında evin çatısına da güneş paneli yerleştirilerek enerji elde edilebileceğini ifade eden Tunç, yaklaşık 4 - 5 yıl sonra Antalya da bu işlemlere başlanacağına inandığını söyledi.

 

Tunç, güneş enerjisi konusunda yatırım planı olanların, tarım arazisi ve mera ve gibi yerleri satın almamalarını istedi ve bir çok kişinin bu yanlışı yaptığını, mevzuatın kesinlikle buna izin vermediğini, çünkü yakın gelecekte enerji kadar tarım arazisi alanlarının da önem kazanacağını sözlerine ekledi. www.sondakika.com / 30 Nisan 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: