Elektrik özelleştirmelerine ilgi ...
 
 

 

“Türkiye de elektrik özelleştirmeleri ile igileniyoruz"

İtalyan Edison S.p.A şirketinin ülke temsilcisi Akın Özkan, Türkiye deki elektrik üretim özelleştirmeleriyle yakından ilgilendiklerini ifade etti. 

 

Gas&Power ile Enerji Petrol Gaz dergileri tarafından Ankara Sheraton Otelinde düzenlenen, "2010 Türkiye Enerji Zirvesi" kapsamında düzenlenen "Elektrik Piyasası" panelinde konuşan Edison S.p.A ülke temsilcisi Akın Özkan, 1883 yılında kurulan şirketin Güneydoğu Avrupa Bölgesini büyüme alanı olarak kendisine belirlediğini söyledi. Türkiye de elektrik sektöründe büyük talep artışının devam edeceğini ve önümüzdeki 10 yılda 15-20 bin MW lik kapasiteye ihtiyaç olacağını düşündüklerini anlatan Özkan, Türkiye de Avrupa da daha önce görüşmemiş boyutta elektrik üretim özelleştirmesi kararı alındığını kaydetti.

 

Türkiye deki elektrik üretim özelleştirmeleriyle yakından ilgilendiklerini vurgulayan Özkan, bunun yanı sıra HES ve termik santral yatırım fırsatlarıyla da ilgilendiklerini bildirdi.

 

Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa ise küresel ekonomik krize rağmen Türkiye de enerji sektörünün dinamizmini yitirmediğini ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının tüm dünya ölçeğinde ciddi yankı uyandıracak boyutta elektrik üretim özelleştirmesini programa aldığını dile getirdi.

 

Söz konusu özelleştirmelerin 10-15 milyar dolar bandı içerisinde bir finansman içerdiğini ifade eden Sungur, yapılacak yeni yatırımların da önümüzdeki 3 yıl için 15 milyar doları bulacağını söyledi.

 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Ceyhan Saldanlı da son dönemde elektrik piyasasındaki gelişmeleri nefeslerini tutarak izlediklerini kaydetti.

 

Elektrik piyasasının domates piyasasına benzemediğini, piyasanın kendine has bir yapısı olduğunu anlatan Saldanlı, arz açığının önceden görülebilmesi, santrallerin ihtiyaca göre devreye sokulması gibi konuların çok karmaşık konular olduğunu ifade etti.

 

Power OMW Gaz ve Enerji Genel Müdürü Korkut Öztürkmen de Viyana merkezli şirketin Türk piyasasına girişinin 2006 yılında Petrol Ofisine ortak olmasıyla başladığını anlattı.

 

Başkent EDAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Yetik Mert, Elektrik Satış Anlaşmalarını (ESA) olumlu bulmadığını ve ESA lara gerek kalmadan, rekabetçi koşullar altında piyasası yer almak gerektiğini bildirdi. www.geleceginenerjisi.com / 28 Nisan 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: