Geleceğin en önemli teknolojisi ...
 
 

İstanbul Bilgi Üniversitesi nin 2009-2010 akademik yılında öğrenci alacağı Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen "Yenilenebilir Enerji Konferansı" pek çok akademisyen ve uzmanın katılımı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Yerleşkesi nde gerçekleştirildi.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi nin 2009-2010 akademik yılında öğrenci alacağı Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen Yenilenebilir Enerji Konferansı, enerji alanında geleceğe ışık tuttu.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven in açılış konuşmasını yaptığı konferansa Monosolar Inc. AR-GE Yöneticisi Dr. Bülent Başol, Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkan Yardımcısı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Bölümü Yönetim Kurulu Üyesi M. Yalçın Algon, Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Genel Müdürü Tolga Bastak, Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi Dr. Muhammet Garip ile Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi katıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven, dünyada nüfus artışına parelel olarak enerji talebinin ve dolayısıyla enerji fiyatlarının sürekli arttığını belirtti. Enerji üretiminin en önemli hammaddesi olarak günümüzde en çok kullanılan petrol gibi kaynakların doğaya geri dönülemez zararlar verdiğinin altını çizen Güven, doğaya yayılan sera gazlarının da aynı oranda zararlı olduğunu vurguladı.

 

Hızlı nüfus artışının gelecekte ciddi sorunlara neden olabileceğine de değinen Güven, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağını ve bu rakamın üçte ikisinin kentlerde yaşayacağına dikkat çekti. Avrupa nın şimdiden yeşil enerjiye geçerek doğaya zarar vermeyen kaynakları kullanmaya özen gösterdiğini belirten Güven, önümüzdeki dönemde bu eğilimin artmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

 

Nüfusun atmasıyla birlikte insanların doğa üzerindeki talebinin de arttığına dikkat çeken uzmanlar, 1960 lı yıllardan günümüze ekolojik ayak izinin tam iki katı arttığını, ekolojik zenginliğin ise son 30 yılda yüzde 30 oranında azaldığına dikkat çektiler. Şu anda ekolojik limitin yüzde 60 ının kullanıldığını belirten Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Genel Müdürü Tolga Bastak, bu hızla devam edildiği taktirde 2030 yılında iki tane dünyaya ihtiyaç duyulacağını belirtti. 1990 lı yıllardan günümüze sera gazı emisyonlarının yüzde 119 arttığına dikkat çeken Bastak, Türkiye nin enerji talebi yoğunluğu konusunda dünya birincisi olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Konferansta, geleceğin teknolojilerinden de bahseden uzmanlar, güneş enerjisi ile çalışan piller, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının çok önemli olacağına dikkat çektiler. Teknolojinin gelişmesi ve maliyetlerinin azalmasıyla birlikte daha önceleri pahalıya mal olan natif enerjilerin toplam pazardan aldıkları payın artmaya başladığına dikkat çeken uzmanlar, Avrupa ülkeleri ve ABD nin bu tarz enerji kullanımını teşvik etmek için elektrik alım garantisi, alım vergi muafiyeti, besleme tarifeleri gibi başlıklar altında ciddi oranlarda teşvikler verdiklerinin altını çizdiler. Bazı şirketlerin de yenilebilir enerji kaynaklarını kullanmaya özellikle özen gösterdiklerini belirten uzmanlar,

 

Türkiye de yenilenebilir enerji kullanımının henüz yeterli seviyede olmadığına dikkat çektiler. Bu konuda devlet teşviklerinin de Avrupa daki teşvikler ile aynı olmadığını belirten uzmanlar, yakın bir gelecekte Türkiye nin de yeşil enerji konusunda gereken adımları atacağına inandıklarını belirttiler. http://ihlassondakika.com / 28.04.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: