Yenilenebilir enerjinin payı artacak ...
 
 

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, önümüzdeki 10 yılda yenilenebilir enerjinin yüzde 30 gibi iddialı bir paya ulaşacağını, bu değişimin ev aletleri, motorlu araçların tasarımlarına kadar birçok geleneksel alışkanlığı etkileyeceğinin öngörüldüğünü belirterek, "Topluluğumuz faaliyetlerinde önemli ağırlığı olan enerji iş kolumuzun bu değişikliklere uyumu yönünde gereken çalışmaları sürdürmekteyiz" dedi.

 

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, önümüzdeki 10 yılda yenilenebilir enerjinin yüzde 30 gibi iddialı bir paya ulaşacağını, bu değişimin ev aletleri, motorlu araçların tasarımlarına kadar birçok geleneksel alışkanlığı etkileyeceğinin öngörüldüğünü belirterek, "Topluluğumuz faaliyetlerinde önemli ağırlığı olan enerji iş kolumuzun bu değişikliklere uyumu yönünde gereken çalışmaları sürdürmekteyiz" dedi.

 

Koç Holding in 46. Olağan Genel Kurulu sırasında dağıtılan 2009 yılı faaliyet raporunda yayınlanan açıklamasında Rahmi Koç, ekonomik krizin benzer krizlere karşılaştırıldığında önemli bir farkın göze çarptığını, geleneksel güçlü Batı ekonomilerinin krizden ciddi olarak etkilenmelerine karşın, gelişmekte olan ülkelerden Çin ve Hindistan ın bu hengameden yara almadan çıktığını vurguladı. Bu ülkelerden bazılarının büyümelerini kesintisiz sürdürebildiğine dikkat çeken Koç, bu gelişmenin önümüzdeki dönemde dünya ekonomisine yön verecek oyuncuların rollerinde köklü bir değişime işaret etmesi şeklinde algılanması gerektiğine dikkat çekti. Koç, "Bundan sonra talep, üretim ve istihdamın eski güçlü Batı ekonomilerinden değil de bizim de dahil olduğumuz gelişmekte olan ülkelerden kaynaklanacağı anlaşılmaktadır" dedi.

 

TEKNOLOJİNİN SOSYAL VE EKONOMİK BOYUTUNU HESABA KATIYORUZ

Önümüzdeki dönemde belirleyici olacak bir diğer etkenin ise son yıllarda baş döndürücü hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler olduğuna dikkat çeken Koç, "Topluluğumuzun orta ve uzun vadeli planlarını yaparken bu değişimlerin, endüstriyel, ekonomik ve sosyal boyutlarını önemle hesaba katmaktayız" dedi. Geleceğin en önemli iş alanlarından birinin ise enerji kaynaklarının çoğaltılması ve çeşitlendirilmesi olacağı öngörüsünde bulunan Koç, şunları söyledi :

 

"Bu çerçevede klasik enerji kaynaklarının geliştirilmesinin yanında, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaratılmasının gündemdeki ağırlığı gittikçe artmaktadır. Şimdilik çok küçük bir paya sahip olan yenilenebilir enerjinin önümüzdeki on yılda yüzde otuz gibi iddialı bir orana ulaşması beklenmektedir. Bu değişimin, ev aletlerinden, motorlu araçların tasarımlarına kadar birçok geleneksel alışkanlığı etkileyeceğini öngörülmektedir. Topluluğumuz faaliyetlerinde önemli ağırlığı olan enerji iş kolumuzun bu değişikliklere uyumu yönünde gereken çalışmaları sürdürmekteyiz."

 

Koç, başta su olmak üzere tarım ve gıda teknolojilerinin bu hıza ayak uyduramamasının büyük sıkıntılar doğurabileceğini işaret ederek, bu çerçevede nispeten bol ve yeterli imkanlara sahip olan Türkiye de doğru planlamalar ve yönlendirmeler yapıldığı taktirde, ekonomik ve sosyal gelişimin sağlıklı bir şekilde sürdürülebileceğini vurguladı. Koç, "Gıda ve tarım alanında faaliyet gösteren şirketlerimizde, teknolojik yeniliklerin uygulanmasını, araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürmeyi önlemle gündemimizde tutuyoruz. Bu tabloda Türkiye, faklı ve avantajlı bir konuma aday olacaktır. Enerji yollarının kavşağında, yenilenebilir enerji potansiyeline sahip su kaynakları ve geniş tarımsal imkanları olan ülkemiz, doğru ekonomik politikaların uygulanmasıyla konumunu daha da güçlendirebilecektir" dedi. Topluluğun faaliyetlerini önümüzdeki dönemdeki beklentilere göre yönlendirmeye önem gösterdiklerini dile getiren Koç, geleceğe hazırlıklı olmak için finansal yapıyı, üretim teknolojilerini ve insan kaynaklarının kalitesini devamlı güçlendirdiklerini söyledi. Koç, faaliyetlerini, ülke ile sınırlamayıp, yurt dışındaki imkanlardan da yararlanma, markalarını farklı coğrafyalarda üretme ve pazarlama çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. (ANKA) 21 Nisan 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: