Gerçek yatırımcının önü açılıyor ...
 
 

HES ler çantacıları bitirecek …

Bakan Yıldız tepki çeken HES projesinin gerçek yatırımcıları çekeceğini savundu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hidroelektrik santraller (HES) konusunda bir netleştirmeye gitmeleri gerektiğini belirterek, Gerçek yatırımcının daha fazla önü açılacak ama spekülatif yatırımcının önü daha fazla kapanacak. Bundan sonra çantacıların işi o kadar kolay olmayacak dedi.

 

Bakan Yıldız, Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen Dünyada ve Türkiye de Temiz Enerji konulu panelin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

HES lerle ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Yıldız, şunları söyledi : Biz bu konuda bir netleştirmeye gitmemiz lazım. Hem madende hem HES lerde, hem rüzgarda açıkça bir şey ilan ediyoruz; biz spekülatif kazanç sahibi olmak isteyen, üzerinden tüfek atayım, biraz para kazanayım diyen yatırımcılarımızı sektörde gerçek yatırımcıların önünde bir mani olarak görüyoruz ve biz diyoruz ki gerçek yatırımcı varsa gelsin başımızın üstüne onun önü daha fazla açılacak ama ben lisans alayım, kamunun yerine ben lisansı satıp üzerinden üç beş bin para kazanayım , çantacı diye tabir ettiklerimizin işinin bundan sonraki bütün düzenlemelerde zorlaşacağını söylüyorum. Onlar kendilerine gerçek yatırımcılık işi bulsunlar.

 

Bunların nasıl tespit edileceğinin sorulması üzerine Yıldız, madende arama ruhsatları müracaatları çok kolayken, şu anda aramayı 4 safhaya böldüklerini anımsatarak, O 4 safhaya da uyabilecek yapı içerisinde bize sağlasınlar. Buna güvenen varsa gelsin, ne kadar güzel biz de yardımcı olacağız. O yüzden ben bütün bu detayları bir cümleyle özetliyorum; gerçek yatırımcının daha fazla önü açılacak ama spekülatif yatırımcının öne daha fazla kapanacak dedi.

 

Lisans iptallerinin söz konusu olup olmayacağına ilişkin de Bakan Yıldız, Mükteseptlerine ve hukuka her zaman riayet edeceğimizi her zaman söylüyoruz. RES ve HES lerde aynı şekilde mükteseptlerine riayet edeceğiz ama bundan sonra çantacıların işi o kadar kolay olmayacak diye konuştu.

 

Taner Yıldız, bir gazetecinin Fazla elektriği Irak a satmak için bir çalışma başlatacaktınız. O konuda bir gelişme var mı ? şeklindeki sorusuna karşılık ise yatırımcılardan müracaat edenler bulunduğunu, onları da değerlendirdiklerini söyledi.

 

Yıldız, Bin megavat civarında iletim hatları da müsait olduğu kadar yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız da çıkıyor şeklinde konuştu.

 

İndirimli elektrikle ilgili bankalar ve otellerden sonra sitelerin devreye girdiğinin anımsatılarak bunun devamının gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Yıldız, serbest tüketici limitinin bu işin sonunda sıfıra kadar ineceğini söyledi. Yıldız, Biliyorsunuz bir milyon kilovat saat de oldu, 5 milyon kilovat saat de oldu. Bu tedricen inecek. İndikçe piyasa ne kadar serbestleşirse o kadar daha fazla bu tüketiciler indirimden faydalanmış olacaklar dedi.

 

Yenilenebilir enerji kanunuyla ilgili olarak da Yıldız, Çalışılıyor, güneşe limit vereceğiz. Çok geniş vermeyeceğiz diye konuştu.

 

Taner Yıldız, 2 ay içinde geliyor mu? şeklindeki soruya karşılık, İnşallah gelecek. Bizim genel kanun tasarılarının her birisi Genel Kurul gündeminden dolayı inemeyebilir ama Bakanlar Kurulu na ve ilgili komisyonlara sevk etmiş olacağız bütün kanun tasarılarını şeklinde konuştu.

Güneşte fiyat aralığının belirlenip belirlenmediğinin sorulması üzerine Yıldız, rakam belirlenmediğini söyledi. AA / 17.04.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: