Yenilenebilir enerji yatırımları finanse ediliyor
 
 

83 projeyi finanse etti …

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu, bankanın 2010 yılı Mart ayı itibari ile finanse ettiği yenilenebilir enerji projesi sayısının 83’e ulaştığını açıkladı.

 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu, bankanın 2010 yılı Mart ayı itibari ile finanse ettiği yenilenebilir enerji projesi sayısının 83’e ulaştığını açıkladı. TSKB’nin, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin (UNEP FI) Türkiye’den resmi üyesi olmasına ilişkin düzenlenen imza töreninde konuşan Eroğlu, sürdürülebilir kalkınmanın tüm sektörler ve her geçen gün küreselleşen dünya için önemli olduğunu söyledi. TSKB olarak çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya fazlası ile önem verdiklerini, çalışmalarını bu yönde yürüttüklerini vurgulayan Eroğlu, aynı şekilde tüm dünyada çevre konusunda dikkat çeken ve yüzlerce üyesi bulunan UNEP FI’ye, Türkiye’den tek üye olduklarını açıkladı. Eroğlu, "Gerçekleştirdiğimiz bu üyelik sayesinde, birçok olumlu projeye imza atacağımız gibi, aynı zamanda tüm Türk finans sektöründe çevresel etkilerin önemine dikkat çekmiş olacağız” şeklinde konuştu. Eroğlu, günümüzde kaynakların hızla yok olmaya başladığını, çevre sorununu sadece bilim adamlarının değil, herkesin dikkate alması gerektiğinin altını çizdi.

 

FİNANSE EDİLEN PROJELERLE KARBONDİOKSİT SALINIMI 5.3 MİLYON TON AZALACAK

TSKB olarak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine odaklandıklarını belirten Eroğlu, yine bankanın, geçen yıl enerji verimliliği kredileri kapsamında 6 projeyi finanse ettiğini, bu projelerden enerji tasarrufu sağlanacağını belirterek, şunları söyledi : “Bankamızın 2010 Mart ayı itibari ile finanse ettiği toplam yenilenebilir enerji projesi 83 e ulaşmıştır. Finanse edilen enerji projeleri ile 2277 megawat (MW) kurulu güç oluşturulmaktadır. Bu projeler devreye girdiğinde Türkiye nin toplam karbondioksit salınımı 5.3 milyon tonun üzerinde azalabilecektir. Bankamız, sürdürülebilir yatırımların finansmanı stratejisi doğrultusunda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine verdiği desteği sürdürecektir.”

 

BANKALAR YÜZÜNÜ ÇEVREYE ÇEVİRECEK

İmza töreninde konuşan UNEP FI Başkanı Paul Clements Hunt ise Birleşmiş Milletler ve finans sektörüyle kurulan UNEP FI’nin, finans sektöründe çevre duyarlılığı yaratmak için çalıştığını söyledi. TSKB’nin çevreye olan duyarlılığından çok etkilendiğini ve banka ile yapılan işbirliğinin Türkiye için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Hunt, Türkiye’deki diğer finans kurumlarını da bu oluşuma dahil etmek istediklerini ifade etti. Dünyada, küresel kirlenmeye karşı ortak bir uzlaşı sağlamanın zor olduğunu, ancak toplumsa bir yanıt yaratılması gerektiğinin altını çizen Hunt, “Bugün baktığımız zaman finans kurumlarının yüzde 85 i yüzünü çevre konularına ve yeşil olana dönmek durumunda. Toplumsal bir uzlaşı sağlayacaksak bankalar önemli bir aracı rol üstlenmek zorundalar. Bankaların ön ayak olması halinde toplumda bir uzlaşı sağlanacağını düşünüyorum. Bankalar ve büyük finans kurumları önümüzdeki 10-15 yıllık bir dönemde daha yoğun olarak yüzünü çevre sorunlarına çevirecek” dedi. www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 15.04.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: