Türkiyenin yenilenebilir enerji potansiyeli
 
 

Türkiye, muazzam bir Yenilenebilir Enerji potansiyeline sahip ...

New York eski valisi George Pataki, Türkiye nin yenilenebilir enerji sektöründe muazzam bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

 

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye de elektrik üretimi için 80 milyar dolar tutarında yatırım yapılmasının öngörüldüğünü söyleyen Pataki, "Türkiye nin nüfusu artmaya devam ettikçe ekonomisi de büyüyor ve bu Türkiye yi diğer ülkeler arasında daha önemli bir pozisyona taşıyor. Diğer taraftan, elektrik üretimi meselesi Türkiye nin en önemli problemleri arasındaki yerini koruyor," dedi.

 

Chadbourne & Parke adlı bir uluslararası hukuk firmasında danışmanlık yapan eski New York Valisi Pataki, geçen hafta New York ta gerçekleştirilen ve uzmanların Türkiye de enerji sektörü ve yenilenebilir enerji konusunda son dönemde meydana gelen değişimleri ve yatırım imkanlarını tartıştığı ve American-Turkish Society (ATC) tarafından düzenlenen ve sponsorluğu Chadbourne & Parke tarafından üstlenilen açık oturumun moderatörlüğünü üstlenmişti.

 

Anadolu Ajansına verdiği röportajda, Türkiye nin rüzgar, güneş ve jeotermal enerji kaynakları ile ilgili konuşan Pataki, "Rüzgar ve güneş enerjisi sektöründe çalışan batı merkezli birçok şirket, Türkiye deki yenilenebilir enerji sahasındaki yatırım fırsatları ile oldukça yakından ilgileniyor," dedi. Türkiye ve ABD deki enerji sektörlerinin benzerliğine dikkat çeken Pataki, "Türkiye enerjisinin %70 ini dışarıdan alıyor ve özellikle de doğal gaz ithalatında Rusya ve İran a bağımlı konumda. Aynı şekilde Birleşik Devletler de kullandığı petrolün %60 ını yabancı kaynaklardan karşılıyor," dedi.

 

"Bu açıdan bakıldığında, yenilenebilir enerjinin hem ekonomik, hem çevresel hem de milli güvenlik boyutlarında muazzam getirileri olacağını düşünüyorum," diyen Pataki, "Sadece Türkiye değil, ABD ve Orta Avrupa ülkeleri de doğal gazda Rusya ya olan bağımlılığın artışından endişe duyuyor," diye konuştu.

 

Türkiye nin güneş enerjisinden elektrik üretme potansiyeli açısından Avrupa ikincisi olduğunu söyleyen Pataki, "Türkiye, Akdeniz ve Ege kıyıları başta olmak üzere muazzam rüzgar ve jeotermal enerji kaynaklarına sahip. Bunun yanı sıra, hükümet hidro-enerji projeleri için harekete geçeceğini duyurmuş durumda. Tüm bunlar, Türkiye nin çevresine adapte olmasına yardımcı olarak ekonominin büyümesine ve yabancı ülkelere olan enerji bağımlılığının azaltılmasına katkıda bulunacaktır," dedi. Türkiye nin yenilenebilir enerji yasasını hazırlamakta olduğuna işaret eden Pataki, Türkiye nin gelecekte önemli bir güneş enerjisi paneli tedarikçisine dönüşebileceğini söyledi.

Şu sıralar uluslararası hukuk firması Chadbourne & Parke de danışmanlık yapan Pataki, 1995-2006 yılları arasında New York valiliği görevini yürütmüştü. www.turkishny.com / 12 Nisan 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: