Enerji piyasasında yeni planlar ...
 
 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik, doğal gaz ve petrol piyasası lisans yönetmelikleri hükümleri çerçevesinde 26 firmaya lisans verdi. Kurul, 11 firmanın lisansını ise sona erdirdi.

 

EPDK’nın konuya ilişkin duyuruları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 

Duyurulara göre, Kurulun 4, 11, 17 ve 25 Mart 2010 tarihli kararlarıyla, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, 14 firmaya üretim, OSB dağıtım, toptan satış ve otoprodüktör lisansı verildi.

 

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 10 yılla 49 yıl arasında değişen sürelerde lisans alan firmalar şöyle : "Cese Enerji Üretim ve Tic. Limited Şirketi (Trabzon-üretim lisansı), Ambarlık Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Rize-üretim lisansı), Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Tüzel Kişiliği (Kütahya-OSB dağıtım lisansı), Voytron Elektrik Toptan Satış Dış Ticaret A.Ş. (toptan satış lisansı), ABK Çeşti R.E.S. Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi (İzmir-üretim lisansı), Kıroba Elektrik Üretim Anonim Şirketi (Aydın-üretim lisansı), Pak Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Erzurum-üretim lisansı), Pancar Elektrik Üretim Anonim Şirketi (İzmir-üretim lisansı), Öztürk Elektrik Üretim Ltd. Şti. (Trabzon-üretim lisansı), 3 M Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi (Erzurum-üretim lisansı), İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Tüzel Kişiliği (İstanbul-OSB dağıtım lisansı), Statkraft Elektrik Enerjisi Toptan Satış Limited Şirketi (toptan satış lisansı), Selçuk İplik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Gaziantep-otoprodüktör lisansı), Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi (Adıyaman-üretim lisansı)".

 

Kurulun 4, 17 ve 25 Mart tarihli toplantılarında aldığı kararla, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 2 firmaya bir yıl süreyle madeni yağ, 5 firmaya 15 yıllık ihrakiye teslimi, bir firmaya 30 yıllık madeni yağ ve bir firmaya da 15 yıllık iletim lisansı verdi. Söz konusu firmalar şöyle : "THY Opet Havacılık Yakıtları Anonim Şirketi, Aksa Madeni Yağ Petrol Ürünleri İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Arma Madeni Yağ Lastik Petrol Ürünleri Taşımacılık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, SAVKA Platform ve Boru Hatları İnşaatı İşletmeciliği Nakliyat Akaryakıt İç ve Dış Tic. Anonim Şirketi, Lukoil Jet Yakıtı Dağıtım ve Ticaret Limited Şirketi, Elit İthalat İHracat Pazarlama Üretim Limited Şirketi, Koçak Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Teknik ALTERNATİF  Enerji ve Yakıt Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi".

 

Kurul ayrıca, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde İstanbul Gübre Sanayi A.Ş.’ye (İGDAŞ) 11 Mart 2010 tarihinden itibaren 10 yıllık ithalat (spot LNG) lisansı, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Habaş Petrol Ürünleri Sanayiye 4 Mart 2010 tarihinden itibaren 15 yıl LPG depolama lisansı, Akpet Akaryakıt Dağıtıma da 17 Mart 2010 tarihinden itibaren 15 yıllık LPG depolama lisansı verdi.

 

EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 5, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde de 6 firmanın üretim, madeni yağ ve depolama lisanslarını iptal etti. www.milliyet.com.tr / 10.04.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: