Körfez ülkelerinde elektrik sıkıntısı ...
 
 

Altı üyeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin finans ve tesislere petrol bulma zorluklarına rağmen tarihindeki en büyük elektrik üretim kapasitesini artırma girişiminde bulunduğu bildirildi.

 

Kuveyt ten Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ne kadar üye ülkelerin önümüzdeki 20 yıl içinde elektrik tüketiminin iki ya da üç katına çıkmasını beklerken, yetersiz doğal gaz kaynaklarına natif bulmaya çalışıyor.

 

Uzmanlar, küresel ekonomik krizin etkilerinin bu yıl biraz daha hafiflemesiyle özellikle enerji sektöründe önemli gelişmeler yaşanabileceğini belirtti. Ekonomik kriz nedeniyle geçen yıl bölgede neredeyse hiç finansman bulunamadığı ve bu yıl ekonomideki iyileşme neticesinde ve finansman imkanlarının genişlemesiyle sırada bekleyen projelere tekrar başlanacağı hatırlatıldı.

 

Örnek olarak Kuveyt te her yıl yaz aylarında özellikle soğutma sistemlerinin tam kapasite çalıştırılmasıyla elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtiliyor. Abu Dabi de geçen hafta MEED tarafından düzenlenen enerji ve su zirvesinde konuşan Kuveyt elektrik ve su bakanlığı araştırma departmanı müdürü Süheyla Marafi, hükümetin 2020 yılına kadar enerji üretim kapasitesini ikiye katlayarak 20 bin megawata çıkarmak için 15 milyar dolar harcamaya hazırlandığını söyledi.

 

Marafi aynı zamanda devlet petrol şirketinin bakanlığına altı ay önce ek enerji projeleri için doğal gaz bulunamayacağını bildirdiğini ve yeni tesislerin düşük kalite petrol (fuel oil) yakmasının gerekeceğini ifade etti.

 

Suudi Elektrik Şirketi nde üst düzey planlama müdürü Bandir Allaf, 2018 e kadar enerji tüketiminin yüzde 57 artarak 65 bin megawata çıkmasının beklendiğini belirtti. Krallığın talebe karşılık verebilmesi için enerji üretim kapasitesini her yıl 3 bin megawat artırması gerekiyor.

 

Uzmanlara göre Suudi Arabistan, güneş enerjisi kullanmadıkça ya da nükleer reaktör kurmadıkça her yıl yüzde 27 daha fazla petrol yakmak zorunda kalacak ve bu nedenle ihraç edilebilecek petrol miktarı da azalacak.

 

Aynı şekilde Birleşik Arap Emirlikleri nin başkenti Abu Dabi de artan nüfus neticesinde elektrik tüketiminin 2020 ye kadar ikiye katlanacağını tahmin ediyor. Geçen Aralık ayında bu nedenle dört nükleer reaktörün ihalesi verilmişti. (CİHAN) / 03 Nisan 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: