Türk yatırımcılardan Pakistanda rüzgar ve güneş santralı ...
 
 

Pakistan dan Türk yatırımcıya bedava arsa …

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün Pakistan a düzenlediği resmi ziyarette iki ülke arasında ticarete yönelik önemli adımlar atıldı. Pakistan da yatırım yapmayı düşünen Türk firmalar için ülkenin en büyük eyaleti olan Pencap ta arazi bedava verilecek. Pencap Eyaleti Başbakanı Nawaz Sherif, Türk yatırımcılar için özel sanayi bölgesi olarak 225 hektarlık arazi ayrıldığını söyledi. İki ülke arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla Faisalabad Sanayi Bölgesi Geliştirme ve İdare Şirketi Başkanı Asim Kurshid ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, ön anlaşma imzaladılar.

 

İslamabad-Türkiye CEO Forumu nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül ise iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için başta serbest ticaret anlaşması olmak üzere gereken yasal altyapının hazırlanması konusunda hazırlıklar başlatıldığını kaydetti. İslamabad ile İstanbul arasında ilk tren seferinin ağustos ayında yapılacağını söyleyen Gül, iki ülke arasında 45 gün süren gemi seferleriyle ticaret yapıldığına dikkat çekerek tren seferleriyle ticaretin iki haftaya düşeceğini belirtti. Gül, Pakistan ın enerji şirketlerine büyük fırsatlar sunduğunu da söyledi.

 

Pakistan ın OYAK ı ile ortak oldu

Firmalar arası ikili görüşmelere katılan Ataseven İnşaat ve Ticaret, Türkiye deki Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) benzeri bir yapıda kurulan National Foundation for Resource Development (NFRD) ile ortaklık anlaşması imzaladı. NFRD, Ataseven ile birlikte enerji, ticaret ve inşaat alanlarında faaliyet gösterecek. Kuruluşlar, 90 milyon dolarlık yatırımla Pakistan ın beş kentinde kriminal polis laboratuvarları kuracak. Ataseven, kendisine sağlanan bedava arazi üzerinde bin metrekarelik inşaat yaparak Türkiye den gelen ürünleri daimi olarak sergileyecek. Ortaklığın projeleri arasında 720 megawatlık hidroelektrik, 120 megawatlık rüzgâr ve 50 megawatlık güneş santralı kurmak da var. Doğuş Makine ise Pakistan da 3 hayvan kesimhanesi kurmaya karar verdi. Şirket, ilk etapta 55 milyon dolarlık yatırım yapacak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özsözen, Pakistan da yaklaşık 30 milyon ailenin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını, ancak kesim işi sağlıklı koşullarda gerçekleştirilemediği için ihracat yapılamadığını kaydetti.  

 

TÜRK İŞADAMLARI NE İSTİYOR

* Türk Eximbank ı Türkiye den mal alacak firmalara kredi versin.

* Serbest Ticaret Anlaşması müzakereleri başlasın.

* Kara taşımacılığı için gereken anlaşmalar imzalansın.

* THY, Lahor a doğrudan sefer düzenlesin.

* Türk bankalarından gelen teminat mektupları kabul edilsin.

* Ziraat Bankası nın temsilciliği şubeye dönüştürülebilsin.

www.referansgazetesi.com / 02 Nisan 2010

-.-

PAKİSTAN HAKKINDA

Pakistan, resmî adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti. Güney Asya da bir ülkedir. Umman Denizi ne 1046 km kıyısı vardır. Batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin, doğusunda Hindistan vardır. Nüfus bakımından dünyada 6. dır. 1947 de İngiliz sömürgesindeki Hindistan dan, yaşanan kanlı bir mücadele sonrası ayrılarak 14 Ağustos 1947 de kurulmuştur. Daha sonrasında yine bir bölünme yaşayıp, batısı bugünkü Pakistan doğusu da Bangladeş olmuştur. Pakistan da Pencap, Sind, Kuzeybatı Sınır Eyaleti ve Belucistan olmak üzere 4 eyalet vardır. Federal başkent İslamabad dır. Pakistan ın kuzeydoğusunda Çin Halk Cumhuriyeti, kuzeybatısında ve batısında Afganistan, doğusunda Hindistan ve güneybatısında İran yer almaktadır. Ülkenin yüzölçümü 796.095 kilometrekaredir. En yüksek noktası, 8,611 metre ile dünyanın ikinci en yüksek zirvesi olan Himalayalar daki K-2 Godwin Austen Zirvesi dir. http://tr.wikipedia.org/wiki / Nisan 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: