Sektörlerin birbirini tanıması gerekir ...
 
 

İsrail in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, Türkiye ile İsrail in benzer, bütünleyici ve rakip sektörlerinin birbirini tanıması konusunda çalışacaklarını söyledi.

 

İsrail in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ı ziyaret etti. İsrail ile Türkiye arasında önemli yatırım fırsatları bulunduğunu anlatan Kamhi, doğru sektörlerin buluşmasıyla fırsatların daha iyi değerlendirilebileceğini belirtti.

 

Türkiye nin çok yüksek potansiyeli bulunduğuna dikkati çeken Kamhi, Ege Bölgesi nde değerlendirilmemiş potansiyel var. İki ülkenin benzer, bütünleyici, rakip sektörlerinin birbirini tanıması büyük önem taşıyor dedi.

 

İsrail in, bilişim, ALTERNATİF ENERJİ, su teknolojisinde önemli yatırımları bulunduğuna işaret eden Kamhi, şöyle konuştu :

Türkiye de Ege Bölgesi nin ileri olduğu sektörler var. Sağlık teknolojisi, ilaç teknolojisi gibi konularda nasıl işbirliği yapabiliriz konusunu görüşmek istiyoruz. Birlikte neler yapabileceğimize bakacağız.

 

EBSO Başkanı Yorgancılar ise iki ülke arasında uzun yıllardır süren köklü ilişkiler olduğunu, İzmir de Musevi cemaatinden çok sayıda kişinin yaşadığını, İzmir de doğup İsrail e göç etmiş insanlar bulunduğunu hatırlattı.

 

Siyasi anlamda ülkeler arası ilişkilerin çeşitli dinamikler doğrultusunda ilerleyebildiğini vurgulayan Yorgancı, şunları kaydetti :

Bizim işimiz siyaset değil, bizim işimiz ticaret, sanayi, yatırım. İsrail birçok konuda müttefik olduğu ABD ile ülke çıkarları söz konusu olduğunda karşıt görüşe sahip olabilir. Ülkeler arası siyasette olağan şeyler. Bunlar, biz sanayicileri ilgilendirmiyor. İsrail in birçok sektörde çok başarılı olduğunu biliyoruz. Ana görevimiz ikili işbirliğini geliştirmek. Burada bizlere önemli görevler düşüyor. Ege Bölgesi nde de kendi branşlarında söz sahibi firmalar var. Rüzgar enerjisi, turizm, jeotermal, kuyumculuk ve bilişim sektörleri, gelişmekte olan sektörler. Gelişmiş sektörler ise tekstil, gıda, metal, demir çelik, makine sektörleri. İlişkilerin gelişmesi için her şeyi yapmaya hazırız.

 

EBSO bölgesinde, 16 organize sanayi bölgesi bulunduğunu ifade eden Yorgancılar, İzmir in ihracat ve ithalatta yüzde 13 ile 15, vergide yüzde 9,8, istihdamda ise yüzde 10 payı bulunduğunu anlattı.

 

Limanları vasıtasıyla Akdeniz ve kuzey bölgeler arasında bağlantı noktası olan İzmir in iş potansiyellerinin gelişimindeki en önemli engelin ulaşım olduğunu vurgulayan Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü :

İzmir den Tel Aviv e gidebilmek için İstanbul üzerinden yol alınması gerekiyor. 3 saatte tamamlanan bir yolculuk. İzmir den Tel Aviv e direkt uçuş 1 saat 10 dakika. Tıpkı İzmir ile Atina arasında başlatılan karşılıklı seferler gibi, Tel Aviv seferlerini başlatma imkanı olsa, heyetlerin karşılıklı ziyaretleri çok daha kolay olacak. Komşu ülkelerle geliştirilen ilişkiler sayesinde vizelerin kalkması konusunda önemli adımlar atıldı. Gönül ister ki İsrail ile de vizeler kalksın. Ticari ilişkilerin en üst seviyeye çıkması temennimiz.

 

Kamhi de Türk iş adamlarına vize kolaylığı sağladıklarını, vize işlemlerinin süratle tamamlanmasına çalıştıklarını söyledi. AA / İzmir / 16.03.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: