Türk finansçılar dünya sahnesinde
 
 

Türk Finansçılar New York ve Dubai’de …

Dünya genelinde Türk finansçıları bir çatı altında toplamayı başaran Finans Network, geçtigimiz günlerde Washington da yine başka bir çalışmaya imza atmıştı. Grup bu sefer New York ta 350 kişinin katılacagı ve enerji piyasalarından birçok uzmanın katılacagı bir panel düzenliyor. Dubai de ise ortadogu ve afrika bölge ekonomilerinin ele alınacagı bir çalışma organize ediliyor.

 

Finans Network başkanı Serdar Kaya çalışmaları hakkında :

" Sadece Türkiye ekonomisini değil dünyadaki bütün gelişmeleri takip ediyoruz ve bu konuda Türk finansçılar olarak dünya sahnesinde yerimizi almak istiyoruz. Gerek Türkiye de gerekse dünyanın diğer merkezlerinde çok sayıda çalışmalar yapıyoruz. Amacımız grup olarak finans alanında dünyanın en iyisi olmak ve bu konuda da oldukca yol almış durumdayız. "

 

New York ta Enerji Konusunu ve 2010 Beklentilerini Konuşacaklar Bloomberg ün tecrübeli yazarlarından Christopher Martin in oturumun yöneticiligini gerçekleştirecegi panele, bir dönem Amerika başkanlarından Carter ın enerji danışmanlıgini da yapmis olan ve Columbia Üniversitesi profesorü David Nielsen, Dubai Mercantile Exchange in kurucularından John D Agostino ve National Grid enerji devinin başkanı Tom King konuşmacı olarak katılıyorlar.

 

Finans Network Amerika sorumlusu Şeref Türkmenoğlu konuyla ilişkin yapmış oldugu açıklamada " New York ta Türk finansçılar olarak 2006 yılından itibaren çalışmalar yapıyoruz ve Wall Street te artık tanınmaya başladık. Çalışmalarımızın içerigi giderek büyüyor ve daha geniş kitlelere hitap ediyoruz. Enerji uzerine olan çalışmalarımızı her yıl gerçekleştirecegiz " dedi.

 

Grubun yönetim kurulu üyelerinden ve New York Üniversitesinden yeni doktor ünvanı alan Dr. Eren Tüfekçi ise " En büyük başarımız, gündemi oluşturan konuları uzmanlarla çok önceden tartışmaya açabilmemiz oldu. Subprime yatırım araçları, hedge fonların durumu, finansal stabilite ve bankacılıgın gelecegi gibi konulardaki etkinliklerimizden sonra bu kez de ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarının geleceginin degerlendirilecegi bir calışma yapıyoruz. Türkiyemizin bizim gibi aktif profesyonellere ve bu tür calışmalara ihtiyacı var, her yeni çalışmayla çıtamızı yükseltiyoruz " yorumunu yapti.

 

Dubai de Deutcshe Bank CEO su Dr. Henry Azzam ı Konuk Ediyorlar Deutsshe Bank Ortadogu ve Kuzey Afrika bölgesi CEO su Dr. Henry Azzam ın bölge ekonomisini ele alacagı bir oturum düzenleyen Finans Network grubu, Dubai de 2007 yılından beri faliyetlerde bulunuyor. Finans Network Yonetim Kurulu Uyesi ve UAE kurucusu Talha Yeşilhark ın liderliginde yurutulen çalışmaların başlıca amacı büyük körfez fonlarını Türkiye deki yatırımlara yönlendirebilmek. Deutsche Bank MENA bolgesi buyume projelerinden sorumlu olarak calisan Yeşilhark konuyla ilgili yaptığı açıklamada " Bölgede çok fazla Türk profesyonel var, Finans Network olarak öncelikli amacımız burda finans alanında çalışan Türkleri bir çatı altında toplayabilmekti ve bunu başarmış bulunuyoruz. Simdiki hedefimiz ise bölgede yerli ve yabanci üst düzey yöneticilerle Türk Finansçılar olarak bir araya gelip mevcut bolge sorunlarini konusmak ve ileriye donuk cozumler uretmek. Finans Network un UAE deki kurulusundan bu yana bir cok Turk Finansci geldi ve Turk bankalari Dubai de subelesmeye basladi " dedi.

 

Türkiye den bölgeye iş ziyaretleri düzenleyen iş adamlarımıza ve yöneticelerimize destek verdiklerini belirten grubun Dubai yöneticilerinden Banu Akbez ise iş adamlarımıza ve yöneticilerimize her türlü destegi vermeye hazır olduklarını belirtiyor. www.sabah.com.tr / ekonomi / 16.03.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: