İhracatçı Birlikleri ve Enerji Sektörü
 
 

Bakan Yıldız, Tim Başkanı nı kabul etti …

Yıldız, kabulden sonra yaptığı açıklamada, TİM in Türkiye nin en önemli kurumlarından biri olduğunu, bakanlık olarak beraber yapacakları, işbirliği içinde olacakları çok konu bulunduğunu söyledi.

 

İHRACATÇI BİRLİKLERİYLE ENERJİ SEKTÖRÜ ELE ALINACAK

Türkiye de ihracatın artırılmasında enerji sektörü olarak, özellikle madencilik alanında yapacakları şeyler olduğunu, görüşmede bu konuları konuştuklarını belirten Yıldız, gelecek ay içinde TİM i ziyaret edeceğini, ayrıca ihracatçı birliklerinin de bulunduğu bir ortamda enerji sektörünü enine boyuna ele almayı düşündüklerini anlattı.

 

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de görüşmede, Maden Kanunu konusunu gündeme getirdiklerini, ihracatçıların iptal edilen yasadan dolayı çok büyük sıkıntıları olduğunu söyledi.

 

Cumhuriyetin in 100 kuruluş yıldönümü olan 2023 te 500 milyar dolar ihracat konusunda çalışmaları olduğunu belirten Büyükekşi, Bu konuda 2023 e kadar neler yapılabileceği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nın üzerine düşen neler olduğu gibi konularda Bakan Yıldız dan işbirliği talebinde bulunduklarını, Bakan Yıldız ın da her türlü desteği vereceklerini söylediğini aktardı.

 

Büyükekşi, gelecek ay bütün birlik başkanlarının katılacağı enerji ve maden konularında ortak bir toplantı yapacaklarını da kaydederek, Türkiye nin ihracatı önümüzdeki günlerde inşallah artarak devam edecek. İhracatın sürdürülebilirliği açısından enerji ve enerji kaynakları son derece önemli dedi.

 

Büyükekşi, bakanın da önerisiyle bu konuları izleme komitesi kuracaklarını, en kısa zamanda ihracatla ilgili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nın katkısıyla bütün sorunları çözeceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

 

KÖMÜRÜN SÖNDÜRÜLMESİ VE SOĞUTMANIN YAPILMASI LAZIM

Bakan Yıldız, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Balıkesir deki maden kazasıyla ilgili sorusu üzerine Yıldız, kaza ile ilgili yerinde incelemelerde bulunduklarını, maden ocağını bizzat gezdiğini, donanımları açısından, tesisatları açısından ne tür bir işlem yaptıklarını yerinde gördüğünü, ilgililerden bilgi aldığını anlattı.

 

Yıldız, özel şirkete ait olan bu işletmeciliğin normalde çok fazla bir eksiği görünmediğini ama bilirkişi raporu çıkmadan, özellikle madene bu kaza sonrası inmeden nihai bir cümle kullanmanın doğru olmadığını söyledi.

 

Kendilerinin teknik açıdan incelemeler yaptığına, iş sağlığı ve iş güvencesi açısından ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın yaptığı incelemeler, teftişler, denetlemelerin söz konusu olduğuna işaret eden Bakan Yıldız, nihai cümleleri bilirkişi raporundan sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

 

Yıldız, Oluşan ısıdan dolayı içerde çok ciddi bir ısı yükselmesi oldu ve kömür yanmaya başladı. O kömürün söndürülmesi ve soğutmanın yapılması lazım. Bu da belki 5 - 7 günlük bir zamanımızı alacak. Bu konuda Dursunbey Cumhuriyet Savcılığının yaptığı tahkikat da devam ediyor dedi.

 

(MADEN OCAKLARINI) KAPATTIM DERSİNİZ KAPATILIR AMA …

Türkiye de madenciliğin geliştirilmesinde, ithalatın azaltılmasında mutlaka iyi bir nokta yakalamak gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldız, şöyle konuştu : Bunlar bizim kaynaklarımız. Yerli kömürü olabildiğince hızlı ama sağlam ve sıhhatli bir şekilde Türkiye ekonomisine kazandırmamız lazım. Buradan üretilecek, çıkarılacak kömürlerin hem üretimde, elektrik üretiminde hem de kullanımda mutlaka yer alması gerekiyor. Yoksa maden ocaklarını kapatmak son derece kolay. Kapattım dersiniz ve kapatılır ama bu kaynakların da Türkiye ye kazandırılması konusunda başka bir noktaya gelmememiz lazım. O yüzden sağlam, sıhhatli ve işçi sağlığımızı da ön planda tutarak, en ön plana koyarak bunları mutlaka kazandırmamız lazım diye düşünüyorum.

 

Madencilik ve enerji konusunda ilk aşamada yapılacak çalışmalara ilişkin soru üzerine Yıldız, Anayasa Mahkemesi nin ve Danıştay ın yürütmeyi durdurma ve iptal kararları olduğunu, Bakanlar Kurulu na ilgili kanuni düzenlemeleri, taslağı sunduklarını, Bakanlar Kurulu ndan sonra ilgili komisyondan geçtikten sonra yakın bir süreçte TBMM Genel Kurulu na geleceğini anlattı.

 

Bu kanuni düzenlemelerin yapılacağını, ancak arama ruhsatlarının arama faaliyetleriyle mütenasip olması gerektiğini kaydeden Yıldız, Özel sektörün yapacağı aramaların yalnızca ruhsatlandırmayla bitmediğini biliyoruz. İşletmeciliğe geçecek ve bu faaliyetlerini artırabilecek bir yapıyı kurmamız gerekiyor dedi.

 

AK Parti hükümetleri zamanında büyük mesafe katedildiğini kaydeden Yıldız, Türkiye ekonomisindeki sağlanan derinlikle mütenasip bir madenciliği yani kendi öz kaynaklarımızı harekete geçirmekte daha da yoğun bir çaba sarf edeceğiz diye konuştu.

 

Öte yandan, Bakan Yıldız, vefat eden İhsan Doğramacı nın bilim dünyasına çok sayıda eser kazandırdığını ve katkılarda bulunduğunu belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu. www.enerji.gov.tr / 25 Şubat 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: