Rüzgar ve güneş enerjisinde İspanya işbirliği
 
 

Erdoğan : İspanya, AB sürecinde bizi hiç yalnız bırakmadı …

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AB sürecinde İspanya nın Türkiye yi hiç yalnız bırakmadığını belirterek, Bizim şu anda yaşadığımız sıkıntıyı İspanya da yaşadı. Bizi en iyi anlayan ülkelerden bir tanesi de İspanya dedi. İspanya nın başkenti Madrid deki İkinci Türkiye - İspanya zirvesi çerçevesinde biraraya gelen Başbakan Erdoğan ile ev sahibi İspanya nın Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

 

Türkiye ile İspanya arasındaki zirve düzeyindeki toplantıların ikincisinin gerçekleştirildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi : Gerçekten, gerek iş adamlarıyla yaptığımız toplantı, gerekse meslektaşımla yaptığımız toplantı, daha sonra bakan arkadaşlarla yaptığımız toplantılar çok çok verimli geçti. Bakan arkadaşlarımızın kendi aralarında olduğu toplantılar oldu. Bunlar bütün bu süreç içerisinde devam edecek. Bu Türkiye-İspanya arasındaki sürecin ne denli önemli olduğunu gösteren bir süreç. İnanıyorum ki önümüzde çok çok önemli bir gelecek yatıyor. Bunu her alanda siyasi, askeri, ticari, ekonomik gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz.

 

İSPANYA BİZİ EN İYİ ANLAYAN ÜLKELERDEN BİR TANESİ

AB süreci içinde İspanya bizi hiç yalnız bırakmadı diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü : Bizim şu anda yaşadığımız sıkıntıyı İspanya da yaşadı. Bizi en iyi anlayan ülkelerden bir tanesi de İspanya. Bu desteğini bizden hiçbir zaman esirgemezken, dönem başkanlığında da bu fasıllarla ilgili müzakerelerde Türkiye nin kararlılığı devam ettiği gibi devam edeceği gibi İspanya bize gereken desteği verecektir. Bunu da bizzat meslektaşımdan öğrenmenin mutluluğu içindeyim.

 

Başbakan Erdoğan, Medeniyetler İttifakı nda iki eş başkan olarak çok önemli, iddialı bir yola girdiklerini vurgulayarak, şöyle dedi : Kısa bir süreç içinde 115 ülke ve kuruluşu cezbetmiş durumda. Önümüzde Medeniyetler İttifakı nın dünya barışına, küresel barışa katkısı çok çok farklı olacaktır. Terörle mücadele noktasında en önemli çıkıştır diye düşünüyorum, Medeniyetler İttifakı nı. Bizim dünyadaki terör belasından kurtulmasının en önemli adresinin Medeniyetler İttifakı nın o arzulanan hedefe ulaşılmasıdır. Bunu başardığımız anda zaten insanların bir birine yaklaşımı çok daha farklı olacaktır. Çoklukta birliği orada göreceğiz. Orada insanlık görecek. Farklı kültürler, birbirine düşman olmak için değil, birbirine bir zenginlik olarak bakılacak ve böyle değerlendirilecektir. Şu anda bu süreci kararlılık içinde yürüten iki ülke İspanya ve Türkiye. Yaklaşan birçok dost ülke var. Böylece zenginleşerek bu süreci devam ettiriyoruz. Aramızda tabii ki askeri noktada dayanışmamız var. Az önce değerli başbakan bunları da ifade ettiler. Nitekim ben de yarın özellikle ziyaret etme fırsatını bulacağım. Sevilla da A-400M tesislerini ziyaret edeceğim. Ve bu konuda müşterek bir adımımız var, bu adım çok çok önemli.

 

Başbakan Erdoğan, 350 civarında İspanyol iş adamının Türkiye de yatırım yaptığını anımsatarak, şunları kaydetti : Türkiye den 70 civarında iş adamı yatırım yapıyor. Enerjide işbirliğimiz söz konusu. Bunları aramızda konuştuk, gerek rüzgar, gerek güneş enerjisinde çok önemli adımları birlikte atacağımıza inanıyorum. Görüşmeler devam ediyor, bunu devam ettirmekte özellikle yenilenebilir enerji noktasında dayanışmaya çok çok ihtiyacımız var. İklim değişikliğinin tartışıldığı dünyada, neticeye kavuşturma gayretlerini gösterdiğimiz dünyada, buna çok ihtiyacımız var. Bu adımları da kararlı bir şekilde atacağız. Bir başka adım, gıda noktasında ki özellikle zeytin, zeytinyağı noktasında ortak çalışmalarımız var. Kararlıyız çünkü bu alanda iki önemli ülkeyiz.

 

TERÖR BELASINA KARŞI DAYANIŞMAMIZ VAR

Görüşmede, Akdeniz için birlik sürecine ilişkin gelişmeleri de ele aldıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü : Akdeniz havzası içinde iki ülkenin üzerine düşen görevler olduğuna inanıyorum. Akdeniz bir medeniyetler havzası. Bunun yanında bir diğer adım, bu konuda sorumluluğumuzun büyük olduğuna inanıyorum. Sizler büyük tecrübeler geçirdiniz İspanya olarak, aynı şekilde bu tecrübeyi Türkiye olarak biz de yaşıyoruz, Terör belası. Ve terör belasına karşı şu ana kadar bir dayanışmamız var. Bu tecrübelerin karşılıklı olarak bir alımı. Gerek benim İçişleri bakanım gerekse aynı İspanya nın, uzun zamandır bir birlikteliği beraber yaşıyoruz. Ve bu mücadeleyi beraber vermek suretiyle de terör belasından kurtulmamız lazım. Çünkü dünyada teröre karşı ortak bir mücadele platformu gerekiyor. Terörle mücadele lokal, mevzi bir olay değildir. Ortak bir mücadeleye gerektiren bir süreçtir. İnanıyorum ki gerek İspanya tecrübesini aktararak, bizler tecrübemizi aktararak mücadelemizi sürdürmeye devam ettireceğiz. Küresel barışın temininde en önemli alt başlıklar diye düşünüyorum.

 

VİZE

Başbakan Erdoğan vize konusunu da ele aldıklarını belirterek, şunları kaydetti : Vize bizim için çok çok önemli, İstiyorum ki burada 70 tane iş adamı olmasın, yüzlerce Türk iş adamı olsun. Vize noktasında bunu iyi değerlendirmek suretiyle gerek iş adamlarımızın giriş çıkışlarında noktasında aynen İtalya ile yaptığımız gibi İspanya ya bir vize anlaşmasını inşallah yapıyoruz. Bunu değerli dostumla konuştuk görüştük. Akademisyenlerin, sanatçıların giriş çıkışları çok önemli. Bir de Erasmus kapsamında öğrenciler zaman zaman vize konusunda sıkıntı yaşayınca sınav süresini kaybediyorlar, bu da onlar için sıkıntı oluyor. www.turkishny.com / 22.02.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: