Afrika pazarında elektrik ihtiyacı ve güneş enerjisi
 
 

 

Afrika pazarında potansiyel var …

İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinin yerini aldığı Afrika pazarında Türkiye’nin de yerini alması gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin Uganda Büyükelçisi Ahmet Melih Ulueren ve Güney Afrika İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Demirtaş, Afrika pazarının büyük bir potansiyel barındırdığına dikkat çekti.

 

Programı anlattı

Demirtaş, “ Dünyanın en gelişmiş ülkeleri Afrika’da çoktan yerini aldı. Türkiye’nin de bu anlamda önemli adımlar atması gerekiyor. Bu doğrultuda Gana, Fildişi Sahili, Kamerun ve Uganda gibi ülkelerde yeni büyükelçilikler açılması sevindirici bir gelişme ” diye konuştu. İzmir’den bir grup işadamının Afrika’ya giderek iş temaslarında bulunduğunu hatırlatan Demirtaş, İTO’nun 2010 Yılı Çalışma Programı’nda da bu coğrafyaya yönelik hedef ve stratejilerin belirlendiğine dikkat çekti. Demirtaş, Uganda ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 18 milyon dolarla sınırlı kaldığını da sözlerine ekledi.

 

BÜYÜKELÇİ’DEN YATIRIM ÖNERİSİ

Uganda Büyükelçisi Ahmet Melih Ulueren ise, Uganda’da elektrik enerjisi temininin evlerin bahçesine kurulan jeneratörlerle sağlandığı bilgisini vererek, “Avrupa’da kilowatt/ saati 9 sent olan elektrik Uganda’da 40 senti buluyor.

 

İş gezileri düzenlenecek

Türkiyeli yatırımcılar için enerji alanında faaliyet göstermesi önemli kazançlar sağlayabilir. Çevreye duyarlı küçük baraj yapımı gerçekleştirilebilir. Bir de Uganda da güneş enerjisine ihtiyaç artabilir” dedi. Güney Afrika İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın da, sanayisi gelişmemiş Afrika ülkelerinde büyük bir potansiyelin varlığına dikkat çekerek bu ülkelere iş gezileri düzenlemek gerektiğini vurguladı.

DHA / www.hurriyet.com.tr / 27.01.2010

-.-

Uganda hakkında

Uganda Cumhûriyeti Doğu Afrika’da yer alan bir devlet. Kuzeyde Sudan, batıda Zaire, güneyde Rwanda ve Tanzanya, doğuda Kenya ile komşu olan Uganda, 4° 13’ kuzey ve 1° 23’ güney enlemleriyle 29° 35’ ve 35° 02’ doğu boylamları arasında bulunur.

İklim

Uganda ekvator üzerinde olmasına rağmen, ülkenin yüksek rakımı sebebiyle iklim ılımandır. Ülkenin hiçbir yerinde aşırı sıcaklık görülmez. Güneyde yıllık sıcaklık ortalamaları 13°C ile 23°C arasında, kuzeyde ise 18°C ile 30°C arasında değişir. Uganda’nın büyük bölümü yılda en az 1000 mm’lik yağış alır. Uganda’da erozyon, kuraklıktan daha önemli bir mesele durumundadır.

www.turkcebilgi.com / Ocak 2010

-.-

Güney Afrika hakkında

Güney Afrika Cumhuriyeti bilinen adıyla Güney Afrika. Afrika nın en güney ucunda yer alan bir ülkedir. Güneybatısında Atlas Okyanusu, güneydoğusunda Hint Okyanusu vardır. Kuzeyde Namibya, Botsvana ve Zimbabve, kuzeybatısında Mozambik ve Swaziland vardır. Küçük bir krallık olan Lesotho ise Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları içinde yer alır. Afrika kıtasının güney kesiminin hemen hemen yarısını kaplamaktadır.

Genel olarak, tropikal-suptropikal karakterli ve ılıman bir iklim hüküm sürmektedir.

İklim ve Yer Şekilleri

Güney Afrika Cumhuriyeti nin genel olarak doğu bölümleri dağlıktır. Basutoland civarında dağlar 3.280 m ye kadar yükselir.Namibya ile Güney Afrika sınırını çizerek denize dökülen Oranj nehri tamamen ülke sınırları içinde kalır. İkinci büyük akarsuyu kuzeyde Rodezya ve Bechuanaland ile sınır çizen Limpopo nehridir. Güney kıyılarında tipik bitki örtüsü Akdeniz bitkileri, kuzeybatı şeridinde çöl ve çöl bitkileri, kuzeydoğu şeridinde yağmur mevsiminde yeşil musonormanlar, iç bölgelerde doğuda bozkırlar, batıda da yarı çorak yerler bulunur.

tr.wikipedia.org/wiki / Ocak 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: