GSM baz istasyonu rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışıyor ... 
 
 

Vodafone’dan yeşil baz istasyonu …

Vodafone Katar ve Alcatel-Lucent dün güç kaynağı olarak güneş ve rüzgar enerjilerinin kullanıldığı dünyanın ilk hibrit güçle çalışan Baz İstasyonunun Katar’da faaliyete geçtiğini duyurdular. Bu baz istasyonu Vodafone Grubu’nun liderliğinde dünya çapında yürütülen yeşil enerji kaynakları konuşlandırma girişiminin bir parçası.

 

Teknolojinin farklı alanlarında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve karbon salınımın azaltılmasına yönelik çözümler giderek artmaya başladı. Alcatel-Lucent tarafından başlatılan Green Touch inisiyatifinin ardından, dün de Vodafone Katar ve Alcatel-Lucent güç kaynağı olarak güneş ve rüzgar enerjilerinin kullanıldığı dünyanın ilk hibrit güçle çalışan Baz İstasyonunun Katar’da faaliyete geçtiğini duyurdular.

 

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Vodafone Katar CTO’su (Teknolojiden Sorumlu Yöneticisi) Jenny Howe, hem rüzgar hem de güneş enerjisinin kullanıldığı hibrit güçle çalışan bu baz istasyonunun uçtaki kullanıcılara sunulacak mobil servislerin erişilebilirliğini ve kalitesini arttırırken çevre üzerindeki etkilerin de minimuma indirilebileceğini gösterdiğini belirtti. Son olarak karbon ayak izlerini azaltmak için gerekli teknolojileri ticarileştirmede Alcatel-Lucent ile olan ortaklıklarının çok önemli bir adım atmalarını sağladığına değinen Howe bu baz istasyonunun Vodafone’da şu ana dek test edilenler arasındaki en yenilikçi ve üstün performanslı hibrit çözüm olduğunun da altını çizdi.

 

Vodafone’un Katar’da hayata geçirdiği bu proje sadece daha yeşil enerji çözümleri üretmekle kalmayıp enerji nakil hatlarının henüz çekilmemiş olduğu coğrafyalarda da baz istasyonları kurulabilmesini sağlayacak. Bu yeni projenin bir diğer özelliği de elektrik tüketimi olmadığından işletme masraflarını azaltması.

 

Bu yeni çözüm Alcatel-Lucent’in ALTERNATİF Enerji Programı dahilinde gerçekleştiriliyor. 2009 Şubat ayında ortaya çıkan program, 100.000’den fazla baz istasyonunun natif enerji üretim çözümleri ile donatılarak yılda yaklaşık 7 milyon ton karbondioksit salınımının önüne geçilebileceğini ortaya koymuştu. Bu hedefe 2010 ila 2012 yılları arasında ulaşmayı planlayan programda natif enerji sistemleri kullanan kablosuz Baz İstasyonları sayesinde dünyanın ilk gerçek endüstriyel çözümü sunulmuş oluyor.

 

Bu çerçevede Alcatel-Lucent tarafından geliştirilen ve Vodafone Katar’da uygulamaya dökülen yeni bir teknoloji tamamlayıcı yerel hava koşullarının kullanılarak ulaşılması zor bölgelerde hem elektrik nakil hem de tesis bakım-onarım maliyetlerinin düşürülmesini sağlıyor.

 

Katar’daki baz istasyonunun tepesine kurulan rüzgar türbini rüzgar enerjisini, kurulan foto-voltaik paneller ise güneş enerjisini topluyor. Son derece duyarlı olarak geliştirilen akıllı kontrol birimi ise sürekli alınan güneş yoğunluğu ve rüzgar hızı ölçümlerine göre iki natif enerjiden birisini devreye sokuyor. Sistem ayrıca sürekli olarak batarya şarj döngülerini ve dizel jenratörü bakım süreçlerini de dikkatli olarak takip ediyor ve ömürlerini uzatmış oluyor. Basından / 22 Ocak 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: