Hakan Şükür ve Bülent Uygun da enerji sektöründe
 
 

Yeşil sahaları bıraktı yeşil enerjiye giriyor …

Bir dönemin efsane golcüsü Hakan Şükür, fast-food işindeki ortağı Sivasspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun ile birlikte enerjide büyümeyi hedefliyor. Ankaralı enerji kuruluşu ALBE ile ortaklık kuran ikili, sektöre moda olsun diye girmediklerini söylüyor.

 

Milli Takım ve Galatasaray ın efsane golcüsü Hakan Şükür, dev holdinglerin gözünü diktiği enerji sektörüne kayıtsız kalamadı. Daha önce Bülent Uygun la fast-food restoranı açan Şükür, şimdi de ALBE Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal ile birlikte enerji şirketi kurdu. Bülent Uygun un da payı bulunan HBA Enerji Üretim, Gıda, Turizm ve İnşaat isimli şirket, HES ve yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmayı hedefliyor. Daha önce gıda işine giren Şükür, bu şirketin kapsamı içinde de benzer işler yapacak. Konuya yönelik değerlendirmede bulunan Şükür, futbol oynamayı bıraktıktan sonra, şimdiye kadar elde ettiği birikimleri hangi alanda değerlendireceğini düşünmeye başladığını belirterek, bu konuda birkaç yıldır araştırma yaptığını söyledi. Enerjinin dikkatini çektiğini aktaran Şükür, Elektrik üretim tesislerine yönelik yatırım süreci uzun, sermaye yoğun ve meşakkatli. Öyle moda gözüyle bakıp, kolay para kazanmak için girilecek bir sektör değil. Ama yaptığınız işin sonunda ülke ekonomisine sağladığı katkı birçok sektörle karşılaştırılamayacak kadar büyük. Yani işin manevi boyutu da var dedi. Hakan Şükür, sektörde deneyimli kişilerle çalışılması gerektiğini belirterek, Enerji sektöründe uzun vadeli olarak yer almayı ve ortak olduğum şirketle ülkemizin milli su kaynaklarını elektrik üretimine yönlendirmek istiyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları önceliğimiz dedi.

 

HAKAN BİZE İVME KAZANDIRACAK

Hakan Şükür ün ortağı ALBE Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal da  kurdukları yeni şirketle, sürdürdüğü enerji yatırımlarına ivme kazandıracaklarını belirterek, Trabzon, Düzce ve Kastamonu nda 5 tane hidroelektrik santral yatırımımız sürüyor. İki yıl içinde tamamlayacağız. Önümüzdeki birkaç yıl içinde sektöre 60 milyon dolarlık bir yatırım yapmış olacağız. Toplamda 150 megavatlık bir kurulu güç hedefimiz var diye konuştu.

 

Güneş, HES ve rüzgara yatırım

ALPAY Ünal, enerji alanında her yıl 3 milyar dolarlık yatırım ihtiyacı oluştuğunu aktararak, bunun da sektöre olan ilgiyi artırdığını söyledi. Ünal, Bizim deneyimli bir kadromuz var. Hakan Şükür ve Bülent Uygun ile ortaklık yaparak bir bakıma yeşil sahalardan yeşil enerjiyi transfer yaptık. Bu ortaklık ile güneş, rüzgar ve HES e ağırlık vereceğiz. 150 megavatın çok daha üzerine çıkmak gibi bir hedefimiz var. Ayrıca Kyoto Protokolü çerçevesinde karbon emisyon pazarında alım satım yapacağız dedi.

www.aksam.com.tr / haber / ekonomi / 17.01.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: