Enerjisini güneşten alan Sigorta ...
 
 

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven : Yeniliklerin öncüsü olmayı hedefliyoruz … Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven, Güneş Sigorta’nın iletişim faaliyetlerinin en önemli ayaklarından birini sosyal sorumluluk çalışmalarının oluşturduğunu kaydetti.

 

Senseven, ‘Değerlerimizin Sigortası’ sloganıyla hareket eden Güneş Sigorta’nın, sosyal sorumluluk kampanyaları ile toplumsal hayatın değişik noktalarında fark yaratan projelere imza attığını ifade etti. Senseven,“Güneş Sigorta olarak, sosyal sorumluluk alanında en öncelik verdiğimiz konu spor oluyor. Bayan voleybol takımımızla yurt içinde sayısız başarıya imza attığımız gibi, Türk sporunda iki Avrupa şampiyonluğu yakalayan tek Türk takımı olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. 1986 yılında kurulmuş olan spor kulübümüz bünyesinde faaliyet gösteren voleybol okulları ile de milli takımımızın bel kemiğini oluşturan sporcuları yetiştirmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Spor konusundaki projelerin sadece voleybol ile de sınırlı olmadığına değinen Senseven, şunları söyledi: “Şirketimiz çalışanlarından oluşan bir yelken takımımız var. Tüm çalışanlarımıza açık olan yelken kurslarına devam eden personelimizden lisanslarını alanlar ile yarışlara katılan bir ekip oluşturduk. Geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbul Yelken Kulübü Trofesi’ne katılan takımımız, trofeyi kendi klasmanlarında birinci olarak tamamlayarak şampiyon oldu. Yöneticilik ve yelken sporu arasındaki benzerlikten yola çıkarak geliştirdiğimiz bu proje ile hem çalışanlarımızı şirket dışında ve deniz gibi beklenmedik koşullarla dolu bir ortamda bir araya getirerek dar zamanlarda, kısıtlı imkanlarla doğru kararı verme becerilerini geliştiriyoruz, hem de yelken sporunun tanıtım ve özendirilmesine katkıda bulunuyoruz.”

 

KÜTÜPHANESİZ OKUL, KİTAPSIZ ÇOCUK KALMASIN!

2009 senesinde Güneş Sigorta’nın uygulamaya geçirdiği projelerden birinin de “Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Çocuk Kalmasın!” kampanyası olduğunu belirten Senseven, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Özellikle kütüphanesi olmayan ilköğretim okullarına erişmeyi amaçladığımız bu proje ile çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı edindirmeyi amaçladık. Bölge müdürlüklerimiz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi okullarda kurulan Güneş Kitaplıkları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği 100 temel eser arasından seçilmiş kitaplardan oluşuyor. Gördüğü büyük ilgi üzerine 2010 yılına da uzattığımız bu proje ile daha çok çocuğa ulaşarak kitap okuma alışkanlığı edinmelerine destek olmaya devam edeceğiz.”

 

‘ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ’

Sosyal sorumluluk konusunda 2009 yılında şirketin öncelik verdiği alanlardan birinin de çevre olduğuna dikkat çeken Taner Senseven, “Esentepe’deki Genel Müdürlük binamızın çatısına yerleştirdiğimiz ‘Güneş Enerjisi Santrali’ ile ürettiğimiz elektriği binamızın ihtiyaçlarının bir kısmını gidermede kullanmaya başladık. Santralin üretime başladığı 13 Mart 2009 tarihinden bu yana 8,846 kWh enerji üreten ve 6,192 kg karbon emisyonu sağlayan bu sistem ile yenilenebilir enerji konusunda özel sektörde öncü olarak bir farkındalık yaratmayı hedefledik” diye konuştu. Projeyi hayata geçirdikten sonra gerek medyanın gerekse diğer özel sektör şirketlerinin gösterdiği ilginin projenin hedefine ulaştığını gösterdiğini kaydeden Senseven, şöyle devam etti: “Yenilenebilir enerji alanındaki sosyal sorumluluk çalışmalarımız çerçevesinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Güneş Arabası Ekibi’nin platin sponsorları arasında da yer aldık. Bu yıl Avustralya’da gerçekleştirilen World Solar Challenge 2009’da yarışan İTÜ GAE, “Best New Comer” ödülünü alarak bu alanda Türkiye’nin adını uluslararası bir boyuta taşımayı başarmıştır. Güneş Sigorta olarak bu başarılı ekibin destekçileri arasında yer almaktan gurur duyuyoruz.”

 

Güneş Sigorta Tarım Sigortaları Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve 2009 yılında hayata geçirilen bir diğer projenin ise çiftçilere yönelik ‘Erken Uyarı Sistemi’ olduğunu belirtenTaner Senseven,“Erken Uyarı Sistemi, hava sıcaklığı belirli bir derecenin altına düştüğü anda çiftçiyi gereken önlemi alması için uyarıyor. Öncelikli hedefi serada yetiştirilen ürünü ve çiftçiyi korumak olan sistem, diğer yandan da bilim ve teknolojinin tarımda kullanılma bilincini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Havadaki ani sıcaklık değişimleri, gece-gündüz ısı farklılıkları ve meteorolojik don riski gibi sebeplerle oluşabilecek zararları minimuma indirmesi amaçlanan erken uyarı sistemlerinin ilki Antalya Aksu’da Alaylı köyüne kuruldu. Bu sistemin 2010 yılında geliştirilerek Türkiye’nin başka bölgelerine de yerleştirilmesi planlanıyor” dedi.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ÖNCÜ

Sosyal sorumluluk projesi geliştirmek kadar, oluşturulan projelerin ve faaliyetlerin devamlılığının sağlanmasının da çok önemli olduğunu belirten Taner Senseven, şunları söyledi: “1986 yılından beri başarılarla büyüyerek gelişen spor kulübümüzün bu açıdan önemli bir örnek oluşturduğunu söyleyebiliriz. Devamlılığın sağlanması kadar önem verdiğimiz bir diğer konu ise öncülük oluyor. Geliştirdiğimiz yeni sosyal sorumluluk projeleri ile yeni uygulamalara imza atıp, bu uygulamaların yerleşmesinde öncü olmayı hedefliyoruz. Bu açıdan yenilenebilir enerji kullanımı konusunda bir emsal oluşturan Güneş Enerjisi Santralimizi örnek gösterebiliriz.”

www.sigortacigazetesi.com.tr / 02.01.2010

 

Güneş Sigorta to pioneer in social responsibility projects too

Güneş Sigorta Deputy General Manager Taner Senseven said social responsibility projects are one of the most essential legs of their communication activities. Güneş Sigorta will pioneer in the industry in the aspect of social responsibility projects, too, he said.

-.-

Güneş Sigorta enerjisini güneşten alıyor …

Her kuruluşun sosyal paydaşlarına karşı olan sorumluluklarının yerine getirilmesi gerektiğinin bilincinde olan Güneş Sigorta, kurduğu santralle yeşil enerji kullanarak doğaya katkıda bulunuyor.

 

ALTERNATİF enerjinin öneminin ve değerinin bilincinde olarak hareket eden Güneş Sigorta, güneş enerjisi santraliyle kendi elektriğini üretiyor. Güneş Sigorta İstanbul - Esentepe’de bulunan Genel Müdürlük binasına kurulan Güneş Paneli sayesinde yılda 9 MWh enerji üretiyor.

 

Güneş Sigorta, kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirdiği bu projeyle; yılda, fosil bazlı yakıt kullanarak 9963 kilometrelik yol tüketimine eşit, 5.47 ton karbondioksit emisyonu engellenmesine olanak tanıyor. (Bu seviyede karbondioksit emisyonunun engellenmesi ALTERNATİF olarak ancak 547 ağaç tarafından bir yıl boyunca absorbsiyon ile sağlanabilmektedir.)

 

Dünya üzerinde yaşanan küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, ALTERNATİF enerji kaynaklarına duyulan gereksinim günden güne arttırıyor. Bu bağlamda, her kuruluşun sosyal paydaşlarına karşı olan sorumluluklarının yerine getirilmesi gerektiğinin bilincinde olan Güneş Sigorta, kurduğu bu santralle yeşil enerji kullanarak doğaya katkıda bulunuyor.

www.gunessigorta.com.tr / Ocak 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: