Konyanın geleceğinde güneş enerjisinin yeri ve önemi ...
 
 

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Karapınar da bulunan kömür rezervinin Konya nın, Türkiye deki enerjiye ciddi katkıda bulunabileceğini gösterdiğini bildirdi. Kabakçı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir i ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

 

Türkiye nin bir süreçten geçtiğini ifade eden Kabakçı, Dünyadaki gelişmelere, yeni oluşumlara, küreselleşmenin yeniden izahına doğru gidildiği bu dönemde, Türkiye, bölgesinde bir güç olmuş durumda. Bölgede olan hiçbir problem Türkiye siz konuşulmuyor. Bu ülkemiz ve milletimiz için ciddi bir şans. Türkiye nin yetki alanları genişliyor dedi.

 

Konya nın bugünlerde geleceğini konuşması, planlaması gerektiğini belirten Kabakçı, Konya nın önünde birtakım imkanlar açıldığını söyledi.

 

Konya nın geleceğinde güneş enerjisinin ve kurulacak termik santralin önemli olduğuna dikkati çeken Kabakçı, Karapınar da bulunan kömür rezervi Konya nın, Türkiye deki enerjiye ciddi katkıda bulunabileceğini gösteriyor. Şu anda güneş enerjisi alanlarının yüzde 80 i Konya da. Konya-Karaman aksında güneş enerjisi elde edilebilecek sahalar var. Konya derhal sanayisinde güneş paneli üretebilecek çalışmalara başlamalı diye düşünüyorum. Konya nın enerjide önemli bir yeri olacağına inanıyorum. Uluslararası bir takım firmaların da talepleri var diye konuştu.

 

Kabakçı, Konya nın otomotivde ve savunma sanayisinde de güçlenebileceğini belirterek, otomotivde Marmara hattının, Eskişehir den başlayıp Afyonkarahisar, Konya, Aksaray a doğru kaydığını söyledi.

 

Konya da turizm alanında da önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Kabakçı, Konya nın turizm haritasını yeniden hazırlayıp, bugün 2 milyon olan turist sayısını önce 5 milyona, sonra 10 milyona doğru planlaması gerektiğini söyledi.

 

Son dönemde ülke gündeminde yaşanan olaylarla ilgili Türkiye nin dünyada bir saldırıyla bir değişimle karşı karşıya kaldığını anlatan Kabakçı, şunları kaydetti : Osmanlı Devletinden Cumhuriyete geçerken, bütün güçlerimizi toplayarak Anadolu ya yerleştik. Bütün güçlerimiz savunma ve güvenlik eksenliydi. Bu bir süreçti. Ben bu sürecin artık tamamlandığını ve her şeyin yerli yerinde oturduğu kanaatindeyim. Kurumların hiçbiriyle problem olması söz konusu değil. Biraz insaflı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir kurumumuzu yıpratmamalıyız. Hiçbir kurumumuza karşı tavır almamalıyız. Tüm kurumlarımız kendi görevini yapmalı. Türkiye, bütün kurumlarıyla geleceğe hazırlanmalı. Yaşanan süreç yeni döneme uyum çalışmalarıdır. Olağanüstü hal olduğu kanaatinde değilim. İç ve dış tehdit konusunda değerlendirme yapma noktasında değilim. İç ve dış tehditle ilgili değerlendirmeyi yapacak kurumlar bellidir. Türkiye, demokrasisini git gide güçlendirmektedir. Görüntüleri çok önemsemiyorum.

 

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çevik in istifası hakkında düşünceleri sorulan Kabakçı, Konya bu aralar şahıslarla çok ilgileniyor. Şahıslarla ilgilenmemeli. Konya da siyasette zaman zaman görev değişikliği olur. Gayri kanuni bir şekilde görevden alınanlar olmamıştır. Onlarla ilgili bir problem değildir. Bu bir görev değişikliğidir. Her şeyin daha iyi olması için bir gayret vardır. Şahıslarla ilgili bir hüküm söz konusu değildir cevabını verdi.

www.hakimiyet.com / 31 Aralık 2009

-.-

MUSTAFA KABAKCI

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

KONYA

Mustafa Kabakcı, 5 Nisan 1954 te Konya İnsuyu da doğdu. Babasının adı Tahsin, annesinin adı Elife dir. Sanayici ve İş Adamı; Öğretmen Okulu ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programını bitirdi. Öğretmen olarak görev yaptığı çalışma döneminin altı yılını Federal Almanya da geçirdi. Sanayici olarak çalıştı. Konya Ticaret Odası Meclis Başkanlığı, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Başkanvekilliği ve TOBB Sağlık Sektör Meclisi Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. Biri fotoğraf albümü olmak üzere iki eseri yayınlandı. Çok iyi düzeyde Almanca bilen Kabakcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr / Aralık 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: