Güneydoğu Anadolu Projesi GAP yabancıların ilgi odağı  ...
 
 

İtalyanlar, GAP a yatırım ortaklığı arayışı için geliyor …

Türkiye nin en büyük yatırımlarından Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) yabancıların da ilgi odağı oldu. Toplamda 27 milyar TL nin üzerinde para harcanan proje için dünyanın önde gelen İtalyan şirketleri sıraya girdi.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, İtalyan iş adamlarının yatırım ortaklığı arayışı için bölgeye geleceğini söyledi. Ertekin, GAP a gelecek olan işadamlarına İtalya Ekonomik Gelişim Bakanının da eşlik edeceğini belirtti.

 

GAP İdaresi Başkanlığı nın davet ettiği İtalyan heyeti, 2010 mart ayında ağırlayacaklarını aktaran Ertekin, " İtalyan işadamları GAP ta yatırım imkânlarını ve yerli işletmelerle ortaklık imkânlarını araştıracaklar. Şanlıurfalı ve bölgedeki işadamlarımızın ve yatırımcılarımızın hangi konuda İtalyan işadamlarıyla ortaklık kurmak istiyorsa odamıza bildirmelerini istedik. İtalyan işadamları bölgemize geldiğinde yapacakları yatırım konularında hazırlıklarını başlattı. İtalyan girişimciler bölgede özellikle altyapı, yenilenebilir enerji, tarım, gıda, giyim, tekstil, turizm ve mobilya gibi konularda yapacakları yatırımlarda iş birliği, yerli ortak arıyorlar. Bu konularda ortaklık yapmak isteyenler bize müracaat etsin. " dedi.

 

Ertekin, İtalya nın, halen Türkiye nin en büyük üçüncü ticari partneri olduğunu hatırlatarak, karşılıklı ticaret hacminin 2008 yılında 19 milyar dolara ulaştığını vurguladı. Doğrudan yatırımlar sıralamasında da beşinci olan İtalya nın 2008 de gerçekleştirilen kamu ihalelerinden en fazla pay alan ülke olduğunu dile getiren Ertekin, İtalyan işadamlarının yatırım için GAP a gelmesini önemsediklerinin altını çizdi.

 

Bu arada, Türkiye nin en büyük entegre projesi olan GAP taki yatırımların tamamlanması halinde toplamda kamudan 41,2 milyar TL para çıkmış olacak.

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 3 milyon 800 bin kişiye yeni iş kapısı açılacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 1,82 milyon hektar alan sulamaya açılırken, yılda 27 milyar kilovatsaat hidroelektrik üretimi ile Türkiye nin enerji ihtiyacının büyük bölümü karşılanacak.

(CİHAN) 29.12.2009

-.-

İTALYA Hakkında

İtalya (İtalyanca: Italia) ya da resmî olarak İtalya Cumhuriyeti (Repubblica Italiana) güney Avrupa da, büyük ölçüde İtalya Yarımadası üzerinde yer alan bir ülkedir. Akdeniz in en büyük iki adası Sicilya ve Sardunya da İtalyan topraklarıdır. Kuzeyde Alpler bölgesinde Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya yla kara sınırı vardır. Bağımsız iki Avrupa ülkesi olan Vatikan ve San Marino da İtalya nın yarımadadaki toprakları içine sıkışmış enklav (bir başka ülkeyle tümüyle kuşatılmış) ülkelerdir. Campione d Italia bölgesiyse İtalya nın İsviçre içinde kalan bir eksklavıdır (ana topraklardan ayrı mülkiyet). Günümüzde İtalya demokrasiyle yönetilmekte olan bir cumhuriyettir ve ülkelerin kişibaşına nominal gayrisafi yurtiçi hasıla sıralamsında yirminci,[1] insanî gelişme endeksi sıralamasında yirminci, yaşam kalitesi endeksinde sekizinci sırada yer alan gelişmiş bir ülkedir. İtalya, 1957yılında başkent Roma da imzalanan Roma Antlaşması yla kurulan Avrupa Birliği adlı siyasi ve ekonomik örgütlenmenin kurucu üyelerindendir. Yedinci en büyük gayri safi yurtiçi hasılasıyla G8 Zirveleri nin, NATO nun, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü nün, Avrupa Konseyi nin, Batı Avrupa Birliği nin ve Schengen Antlaşması nın da katılımcılarındandır. 1 Ocak 2007 tarihinde sürekli üye sıfatı olmaksızın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nde iki yıllık sürecek üyelik dönemine başlamıştır.

İklim

İtalya da iklim özellikleri son derece çeşitlidir ve bölgenin coğrafi özelliğine göre ülkenin büyük bölümünde egemen olan tipik Akdeniz ikliminden büyük farklılıklar gösterebilir. Örneğin Turin, Milano ve Bologna gibi şehirlerin bulunduğu İtalya nın iç kuzey bölgeleri Köppen iklim sınıflandırmasında Cfa kategorisinde yani karasal iklim bölgesi olarak gösterilir. Ligurya Bölgesi nin kıyı kesimleri ve Floransa nun güneyinde kalan bölgeler genel olarak Akdeniz iklimine uysa da, yarımadanın kıyı kesimleriyle yüksek rakımlı iç bölgeler ve vadiler arasındaki büyük iklim farklılıkları göze çarpar. Özellikle kış ayları boyunca yüksek yerler soğuk, yağışlı ve çoğu zaman da karlı olur. Bunun yanında kıyı kesimlerinde ise ılıman kışlar ile ılık ve yağışız yazlar geçirilir.

tr.wikipedia.org/wiki / Aralık 2009

-.-

GAP Hakkında

GENEL BİLGİ

2000 yılı itibariyle Türkiye toplam nüfusunun (67 845 bin) yaklaşık yüzde 10 u (6 604 bin) Bölge de yaşamaktadır. Bölge nin yüzölçümü de Türkiye nin yaklaşık yüzde 10 nu (yüzde 9.7) oluşturmaktadır. Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bu bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkanlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak olan GAP, çok sektörlü, entegre ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı ile ele alınan bir bölgesel kalkınma projesidir. Proje alanı dünyanın en eski uygarlık merkezlerinden biri olup, Fırat ve Dicle havzaları ile yukarı Mezopotamya ovalarında yer alan 9 ili kapsamaktadır (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak). Bölge, heterojon bir kültürel ve toplumsal yapıya sahiptir. Son yirmi yıllık dönemde, özellikle GAP uygulamalarının yarattığı etkiler sonucunda, Bölge deki toplumsal ilişkilerde, aile kurumunda, birey ve grup davranışlarında, kır-kent ilişkilerinde, dış dünya ile kurulan bağlantılarda gözle görülen bir değişim yaşanmaktadır. Bununla birlikte Bölge genelinde, aşiret, toprak ağalığı vb. geleneksel yapıya bağlı düşünce, davranış, değer ve yargılar kalkınmanın ve toplumsal ilişkilerde niteliksel değişmenin hızını ve yönünde olumsuz yönde etkilemektedir.

www.gap.gov.tr / Aralık 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: