Küresel Isınmanın etkileri azalacak mı ?
 
 

Karbondioksit pazarlıkları başlıyor …

Küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için yeni bir uluslararası sözleşmenin hedeflendiği Dünya İklim Zirvesi pazartesi günü karbondioksit oranının ne kadar azaltılacağı konusunda hala görüş birliği yok.

 

Danirmarka nın başkenti Kopenhag da  7-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Dünya İklim Zirvesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Danimarka, II. Dünya Savaşı ndan bu yanaki en büyük güvenlik operasyonunda binlerce polisi seferber etti ve ilk kez gerektiğinde basınçlı su püskürtmek için özel araç hazırladı.

 

Çevreci protestoların da eşlik edeceği zirvede, katılımcı ülkeler 2012 yılında süresi dolan Kyoto Protokolü nün yerini alacak yeni bir uluslararası anlaşmanın oluşturulması için görüşmelerde bulunacak. Ancak atmosferdeki karbondioksit oranının azaltılması konusunda zirve öncesi başlayan pazarlıklardan sonuç alınamadı.

 

Kalkınmakta olan ülkelerden ortak tutum

Zirveye sanayileşmiş zengin ülkelerle kalkınmakta olan ülkeler arasındaki pazarlıkların damgasını vurması bekleniyor. Kalkınmakta olan dört büyük ülke Çin, Hindistan, Güney Afrika ve Brezilya, sanayileşmiş ülkelerden 2050 yılına dek ısınmayı iki santigrad derecede tutabilmek için bağlayıcı sınırlamalara yanaşmıyor. Bu dört ülke zirve öncesi bir ortak tutum belgesi üzerinde de mutabakata vardı.

 

Hindistan yönetimi, mali ve teknolojik destek sözü verilmeden bağlayıcı bir antlaşmaya imza atmayacağını kesin bir dille açıkladı. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula de Silva da Kopenhag da bir anlaşma imzalanabileceğine inanmadığını dile getirdi.

 

Hindistan başlıca sorumlu ülkelerden

Hindistan, ABD ve Çin le birlikte, atmosfere en fazla, karbondioksit başta olmak üzere sera gazları üreten ülkeler arasında bulunuyor. Hintli yetkililer sera gazı emisyon kesintisi öngören önerilerin Hindistan ın ekonomik kalkınmasını frenlemesinden korkuyor.

 

Uluslararası Enerji Ajansı nın verilerine göre de enerji kullanımı ile atmosfere yayılan karbondioksit oranının yüzde 50 sinden sadece ABD, Rusya ve Hindistan sorumlu.

 

Bildiri taslağı

Zirveye ev sahipliği yapacak olan Danimarka tarafından hazırlanan bildiri taslağı, dünya genelindeki gaz salınımının 40 yıl içinde yüzde 50 oranında aşağıya çekilmesini ve bunda büyük payı zengin ülkelerin üstlenmesini öngörüyor.

 

Taslakta, zengin ülkelerin, sera etkisi yaratan gazların salınımını 2050 yılına kadar yüzde 80 oranında azaltmaları gerektiğine işaret ediliyor.

 

Merkel den çağrı

Zengin ülkeler ise kalkınmakta olan ülkelerde çağrıda bulunuyor. Karbondioksit oranını sanayileşmiş ülkelerin tek başına azaltamayacağını belirten Almanya BaşbakanıAngela Merkel, küresel ısınmanın yavaşlatılması için daha fazla destek çağrısında bulundu.

www.dw-world.de/dw / dünya / 04 Aralık 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: