Asya Parlamenterler Asamblesi (APA)
 
 

Önen Asya Parlamenterler Asamblesi ne başkanlık etti …

Asya Parlamenterler Asamblesi (APA)  Alt Komite Toplantısı Önen’in Başkanlığında İstanbul’da yapıldı.

 

Toplantıya TBMM’ni temsilen APA Türk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin ÖNEN ve Grubun diğer üyeleri Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Balıkesir Milletvekili Ali Osman SALİ, Adana Milletvekili Tacidar SEYHAN ve Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat KORKMAZ katıldılar.

 

İki yıldır Türk Grubu başkanlığını sürdüren ÖNEN, Ak Parti Genel merkezindeki görevi nedeniyle de zaman zaman ülkemizi yurt dışı organizasyonlarda başarıyla temsil etmekteydi.

 

Bu toplantıda da ilgili ülkelerin Enerji Danışmanları Grubu toplantısı gerçekleştirilmiş, Asya bölgesinde yer alan ülkelerin enerji potansiyeli, ülkelerin enerji arz ve talepleri, enerji verimliliği, karbondioksit salımı, temiz enerji ve enerjinin iletimi konularında bürokratlar ve parlamenterler karşılıklı görüş alış verişinde bulunmuşlardır.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Türk Grubu Başkanı Ş.Urfa Milletvekili A.Emin ÖNEN, NABUCCO Boru Hattının önemine değinerek  ‘’ Kuzey - Güney ekseninde Rus doğal gazının ülkemize doğrudan naklini sağlayan Mavi Akım projesi 2003 yılında hayata geçirilmiştir. Bu eksen çerçevesinde üzerinde çalışılmakta olan bir diğer proje de Samsun - Ceyhan by-pass Petrol Boru Hattı’dır. Söz konusu hat ile Türk Boğazları’ndaki tanker trafiğinin hafifletilmesi hedeflenmektedir.

 

Arap Doğal Boru Hattı ise, Mısır doğal gazının, Ürdün, Suriye ve Türkiye’ye, Türkiye üzerinden de Avrupa piyasasına ulaştırılması için geliştirilen bir projedir. Yıllık 10 milyar m3 doğal gaz taşınması söz konusu olan Proje’de, bu miktarın yıllık 3,4 milyar m3’lük kısmı plato döneminde Ürdün’e tahsis edilmesi, kalan 6,6 Milyar m3’lük kısmının ise Suriye üzerinden Türkiye’ye iletilmesi planlanmaktadır. ’’ diyerek bu projenin önemine vurgu yaptı.

 

Konuk heyet daha sonra sosyal program çerçevesinde Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Sultan Ahmet Camii ziyaret ederek ülkemizden ayrıldı.

www.urfahaber.net / 19.11.2009

-.-

ABDULKADİR EMİN ÖNEN

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

ŞANLIURFA

Abdulkadir Emin Önen, 15 Mart 1976 da Ankara da doğdu. Babasının adı M. Salih, annesinin adı Fatma Dursun dur. İş Adamı; İstanbul Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü nü birincilikle bitirdi. Siyaset Bilimi dalında iki yıl süren bir çalışması oldu. Özel sektörde genel müdür yardımcısı ve genel müdür olarak görev yaptı. Çin Halk Cumhuriyeti nde ithalat ve ihracat alanında faaliyet gösteren danışmanlık şirketini kurdu. 23. Dönem de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. Aynı zamanda Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı seçildi. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Çince bilen Önen, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

MEHMET ŞAHİN

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

MALATYA

Mehmet Şahin, 11 Nisan 1956 da Malatya Hekimhan da doğdu. Babasının adı Emir, annesinin adı Şöhret tir. Eğitimci ve Öğretim Üyesi; Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ni bitirdi. Malatya ve değişik illerde uzun süre eğitimci olarak çalıştı. Kırgızistan Uluslararası Atatürk Alato Üniversitesi nde Genel Sekreterlik, Öğretim Üyeliği, Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Hollanda Rotterdam İslâm Üniversitesi nde Türk-İslâm Sanatları dersi verdi. Eğitim Bilimleri Genel Pedagoji Doçenti oldu. Bir süre TBMM de çalıştı. Malatya İl Dernekler Müdürlüğü görevinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Dış İlişkiler Müdürlüğü görevine atandı. Türk İslâm Sanatları ve Hüsnü Hat çalışmalarıyla değişik ülkelerde birçok sergi düzenledi. 23. Dönem de Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, Arapça, Farsça ve iyi düzeyde Rusça bilen Şahin, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

ALİ OSMAN SALİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

BALIKESİR

Ali Osman Sali, 10 Haziran 1959 Balıkesir Dursunbey de doğdu. Denetim Elemanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Yüksek Lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalı nda tamamladı. Sosyal Sigortalar Kurumu nda müfettiş yardımcılığı; Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı nda müfettiş yardımcılığı, müfettişlik ve başmüfettişlik görevlerinde bulundu. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı görevini yürüttü. Mali hukuk, kamu yönetimi, yolsuzluk, siyaset ve bürokrasi üzerine yayınlanmış makalelerinin yanı sıra basılı bir kitabı bulunmaktadır. 22. Dönem Balıkesir Milletvekili. İngilizce ve Fransızca bilen Sali, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

TACİDAR SEYHAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

ADANA

Tacidar Seyhan, 22 Haziran 1959 da Adana da doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Cemile dir. Endüstri Yüksek Mühendisi; Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü nü bitirdi. Yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi nde endüstriyel planlama alanında tamamladı. ANSA Anonim Şirketi ile PASCAL Bilgisayar Teknoloji Limited Şirketi nin Genel Müdürlüğü nü yaptı. 22. Dönem Adana Milletvekili. 23. Dönem de Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça bilen Seyhan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

SÜLEYMAN NEVZAT KORKMAZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

ISPARTA

S. Nevzat Korkmaz, 24 Temmuz 1965 te Isparta Yalvaç ta doğdu. Babasının adı İhsan, annesinin adı Emine dir. Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü nü ve Milli Güvenlik Akademisi ni bitirdi. İngiltere de dil eğitimi gördü. Burdur Kemer, Iğdır Karakoyunlu, Adana Karaisalı, Adıyaman Besni de Kaymakam olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü İller Dairesi Başkanlığı na atandı ve bu görevi yürüttü. UNICEF in Ana Uygulama Planı çerçevesinde yürüttüğü iki projenin koordinatörlüğü görevinde bulundu. UNDP, ILO, WHO ve UNICEF gibi uluslararası kuruluşların Türkiye deki çalışmalarına İçişleri Bakanlığı adına katıldı. Resim sanatıyla uğraştı ve üç kişisel sergi açtı. Orta düzeyde İngilizce bilen Korkmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr / Kasım 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: