Nükleer enerjide yürütmeyi durdurma ...
 
 

“ Danıştay ın kararı ihale sürecini etkileyebilir "

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Danıştay ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının ihale sürecini etkileyebilecek bir karar olarak gördüklerini söyledi.

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Danıştay ın " Nükleer Santral İhalesi Yönetmeliği "nin iki maddesine ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendirirken " Danıştay ın kararını ihale sürecini etkileyebilecek bir karar olarak görüyoruz " dedi.

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Yatırımcılar Derneği nin (YASED) Hilton Otel de verdiği resepsiyona gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Yıldız, bir gazetecinin nükleer santral ihalesi yönetmeliğine ilişkin Danıştay ın verdiği kararı hatırlatarak değerlendirmede bulunmasını istemesi üzerine, hukuka saygılı olduklarını ancak bir yandan da iş yapmaları gerektiğini kaydetti. Şu anda temyizle ilgili bir şey yapmadıklarını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu : " Enerji Bakanlığı olarak hukuki bir muvazza oluşturmayacak bir yapı, sonuca gidecek bir yapı oluşturmak istiyoruz. Gerek şartnameyle ilgili, gerek yönetmeliklerle ilgili önümüzdeki günlerde Kasım ın sonuna kadar olan süre içinde bunları yapamazsak farklı bir karar alacağız. O yüzden Danıştay ın kararını ihale sürecini etkileyebilecek bir karar olarak görüyoruz. "

 

Bir diğer gazetecinin " İptal konusu gündeme gelebilir mi " sorusuna karşılık olarak da Yıldız, " Tabii ki oda bir ihtimaldir. Ama hukuki değerlendirmeler sonuçlandırılmadan bir şey söylemem erken olur " dedi.

 

Nükleer enerji santrallerinin yapımıyla ilgili kararlılıklarını sürdürdüklerini vurgulayan Yıldız, Türkiye nin bu konuda yıllardan beri çok vakit kaybettiğini söyledi. Nükleer santralleri yapabilmenin aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarının " balans " edilmesi açısından da önemli olduğuna işaret eden Bakan Yıldız, nükleer santral ve yenilenebilir enerjinin birbirlerini tamamlayıcı nitelikte olduğunu belirtti.

 

Yıldız, " Bu açıdan Danıştay ın kararını hukukçu arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. İki üç gün içinde net bir karara varmamız lazım " diye konuştu.

www.dunyagazetesi.com.tr / Ankara / 11 Kasım 2009

-.-

YASED Hakkında

YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği, 1980 yılında kurulmuş, üyeleri Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketler olan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Dernek Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcıların en önemli temsilcisi olup, üyeleri ortak bir vizyonu paylaşmakta ve daha iyi bir yatırım ortamı için proaktif olarak çalışmaktadır.

Öncelikli Konular 

YASED Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesi, serbest piyasa ve rekabet kurallarına uygun, rekabetçi, verimli ve öngörülebilir bir yatırım ortamının sağlanması ve sürdürülmesi temel çerçevesinde aşağıdaki konuları öncelikle takip etmektedir. Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesi; Kayıtdışı Ekonomi, Hukuk Güvenliği, Vergi ve Teşvikler, İstihdam ve Eğitim, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, Ar-Ge Yatırımları, Avrupa Birliği.

www.yased.org.tr / Kasım 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: