Gaziantep - İsveç Alternatif enerji üretimi teknikleri ...
 
 

Gaziantep’e İsveç örneği …

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ideal, temiz bir çevreye ulaşmak için çevre sorunlarını çözmeye yönelik projeler üretmenin şart olduğunu belirterek, Problemler başımıza gelmeden çözebilmek için işbirliği ve dayanışmanın bilimsel zeminde sürdürülmesi büyük önem arz etmektedir dedi.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İsveç in Ankara Büyükelçiliği ve İsveç in İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen İsveç Tarzı Sürdürülebilir Kalkınma - Türk Belediyeleri Bundan Nasıl Faydalanabilir ? konulu toplantı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu nda yapıldı.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey toplantıda yaptığı konuşmada, tarihi ve modernizasyonu bir arada bulunduran Gaziantep in böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Küresel ısınma ve çevre sorunlarının ele alındığı toplantının önemini vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti : AB dönem başkanı olan İsveç in çevre sorunlarına ve çevreye duyarlılığını biliyoruz. 1972 yılından bu yana oluşturdukları çevre politikalarını başarı ile sürdürmekte, örnek teşkil etmektedirler. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 1992 yılında GAP İdaresi Başkanlığında gerçekleştirdiğimiz Katı Atık Depolama Tesisi Projesi ile başladık. İdeal, temiz bir çevreye ulaşmak için çevre sorunlarını çözmeye yönelik projeler üretmek şart oldu. Problemler başımıza gelmeden çözebilmek için işbirliği ve dayanışmanın bilimsel zeminde sürdürülmesi büyük önem arz etmektedir.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen tıbbi atıkların sterilizasyonu, çöpten enerji elde edilmesi çalışmalarını anlatan Güzelbey, Sadece bugünü değil geleceğimizi düşünerek sürdürülebilir politikalar oluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 80 noktada uyguladığımız denetleme çalışmalarını 2008 yılında 120 ye çıkararak denetlemelerimizi sürdürüyoruz. Global Düşün Yerel Davran sözünden hareketle şehrimizde başlayan bu girişimlerin dünya çevre politikalarına katkıları olacağına inanıyorum dedi.

 

YEREL YÖNETİMLERE GÖREV DÜŞÜYOR

İsveç İstanbul Başkonsolosu Torkel Stiernlöf ise BM İklim Değişikliği Konferansı nın Aralık ayında Kopenhag da yapılacağını belirterek, Yeryüzünün nüfusunun, yüzyılın ortasına geldiğimizde 6 milyardan 9 milyara çıkacağı tahmin ediliyor. Sorumlu kişiler ve liderler, boşa geçirecek zamanımız olmadığının farkındalar. Kopenhag da somut eylemler belirlenmeli ve bunlar daha sonra kesinlikle gerçekleştirilmeli dedi.

 

Türkiye nin, 2004 ten itibaren BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ne taraf olduğunu hatırlatan Torkel Stiernlöf, sözlerini şöyle sürdürdü : Sanayileşmiş ülkeler, teknoloji transfer ederek, başka destekler sağlayarak gelişmekte olan ülkelere elbette yardım etmeliler. AB üyesi ülkeler ve Türkiye gibi aday ülkeler, ön saflarda yer almakla yükümlüler. Açık toplumlar yeni potansiyelleri ve ileri teknolojiyi keşfetme konusunda en iyi pozisyona sahipler. Yerel ve merkezi otoritelerin aktif ve pratik politikasının desteğine ihtiyacımız var. Çevreyle ilgili konulara her geçen gün daha fazla ilgi gösteriliyor, ancak, yerel ve merkezi otoritelerin aktif ve pratik politikasının desteğine ihtiyacımız var. Eylem odaklı belediye başkanları ile yerel yönetimleri, işte tam bu noktada çok büyük ve olumlu bir fark yaratabilirler.

 

Moderatör Dr. Caner Zanbak da amacın çevre konusunda herhangi bir konferans düzenlemek olmadığını, İsveç tarzının uygulanmasında Gaziantep te öne çıkan belirgin sorunların tespiti, kimlerin neler yapabileceğine dair gerçekçi önerilerin tartışıldığı bir paylaşım toplantısı olduğunu söyledi.

 

Kentlerin sürdürülebilir kalkınması , Katı atık yönetimi politikaları ve teknikleri , ALTERNATİF  enerji üretimi teknikleri güneş enerjisi , İsveç çevre politikalarının gelişimi , İsveç ten üçlü işbirliği örnekleri - Simbiocity , başlıklarının ele alındığı konferansa, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Proje Danışmanları Rolf A.Karlson, Soren Backman, Carl Astedt, Dr.Caner Zanbak, Gaziantep Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Çevre Mühendisleri Odası ndan yetkililer katıldı.

www.guncelgazete.com / 06.11.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: