Tarımda hibe destek programları
 
 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi …

Tarım Bakanlığı nca 2006 - 2010 yılları arasında uygulanacak " Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı " kapsamında 5. etap hibe destek programı belli oldu. Tarım İl Müdürü Atilla Arslan projenin başladığı günden buyana Uşak ta 9 adet projeye toplam bir milyon 291 bin TL hibe destek sağladıklarını söyledi.

 

Tarım İl Müdürü Atilla Arslan yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 5. etap hibe destek programından yararlanmak isteyenlerin hazırladıkları projelerle birlikte 28 Aralık 2009 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüğü ne başvurması gerektiğini söyledi.

 

2006 yılında başlayan program kapsamında Uşak il genelinde 9 projenin toplam bir milyon 291 bin TL hibe destek aldığını ve bu projelerden 5 tanesinin uygulamasının devam ettiğini ifade eden Atilla Arslan, 5. etap için 28 Aralık tarihinden sonra yapılan müracaatların dikkate alınmayacağını hatırlattı. Hibe kredi desteği alabilmek için belirlenen şartlar hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Atilla Arslan; " Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırımlar, bu tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına destek verilecek. Ayrıca ALTERNATİF ENERJİ kaynakları kullanan seraların yapımına, Mevcut tarımsal ürün işleyen tesisler veya yeni yapılacak tesislerde kullanılacak enerjiyi üretmek üzere yapılacak, jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerine ve Kamu kurumlarınca yapılmış mevcut sulama tesislerinin basınçlı sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik toplu basınçlı sulama tesisi yatırımlarına hibe desteği sağlanacaktır. Program ile gerçek kişilerin yapacakları başvurularının 100 bin TL ye ve tüzel kişilik başvurularının ise 500 bin TL ye kadar olan tutarlarına yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacak Ayrıca Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile Sulama Kooperatiflerinin mevcut sulama sistemlerinin basınçlı sulama sistemine dönüştürülmesine yönelik yapacakları projelerin 500 bin TL ye kadar olan tutarlarına yüzde 75 oranında hibe desteği verilecektir. Başvuruların belirtilen tutarları aşması durumunda aşan kısım başvuru sahipleri tarafından ayni katkı olarak karşılanacaktır "dedi.

 

Yatırımcıların hibe desteğinden yararlanabilmeleri için 28 Aralık 2009 tarihine kadar projelerini istenilen formatta hazırlayıp, İl Tarım Müdürlüğüne sunması gerektiğini de belirten Arslan, sözlerini şöyle tamamladı ; " Hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcılarımız, son başvuru tarihinden önce Proje Yürütme Birimi nden, proje hazırlama ile ilgili gerekli teknik bilgiyi alabilir veya projelerini kontrol ettirebilirler. Ayrıca Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünün www.tedgem.gov.tr, ve İl Müdürlüğümüzün www.usak-tarim.gov.tr internet adresindeki bilgi ve belgelerden de yararlanabilirler ".

www.haberfx.net / 31.10.2009

-.-

MEHMET MEHDİ EKER

Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem Milletvekili

DİYARBAKIR

Mehmet Mehdi Eker, 1 Ocak 1956 da Diyarbakır Bismil de doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Fehime dir. Veteriner Hekim ve Tarım Ekonomisi Uzmanı; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere de University of Aberdeen de tarım ekonomisi alanında; doktorasını Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü nde tamamladı. Lalahan Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı, Koruma ve Kontrol Genel Müdürü ve Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptı. 22. Dönem Diyarbakır Milletvekili. 59. Hükümet te Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulundu. 60. Hükümet te yeniden Tarım ve Köyişleri Bakanı oldu. İngilizce bilen Eker, evli ve 3 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: