Enerji Komisyonunda görev değişikliği
 
 

Enerji Komisyonu nda sürpriz değişiklik …

TBMM Enerji ve Sanayi Komisyonu başkanı değişti. Yaklaşık 7 yıldır komisyon başkanlığı görevini yürüten AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy görevinden ayrıldı.

 

Aksoy un yerine başkanlık görevini, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik yürütecek. Aksoy rüzgâr, güneş gibi yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını yatırıma dönüştürmek için yasal altyapının oluşturulması konusunda önemli çalışmalara imza atmıştı. Aksoy son olarak, muhalefetin de desteğini alarak Yenilenebilir Enerji Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ni Meclis gündemine taşımıştı. Tasarı, görüşüleceği sırada ani bir kararla geri çekilmişti.

 

Aksoy un görevden ayrılmasını değerlendiren Rüzgâr Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Salahaddin Baysal, Aksoy un rüzgâr, güneş gibi kaynakların ekonomiye kazandırılması için çok önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Baysal, " Yiğit ve yürekli bir başkandı. Ama, lobiler ve özellikle gaz - petrol lobisi başkanın önünü tıkamıştır. " ifadesini kullandı. Baysal, başkanlığı devralan Hasan Ali Çelik in de iyi bir insan olduğunu kaydetti. Yerli kaynakların önünü kesmek isteyen çevrelerin yine başarılı olduğunu savunan Baysal, yasa tasarısının Meclis te son anda geri çekilmesinde lobilerin etkisi olduğu görüşünde: " Yasa, haziranda görüşülecekti ama Hazine görüşü gerekçesiyle geri çekildi. Oysa, komisyon 1 yıl yasanın üzerinde çalıştı ve Hazine de çalışmaların içerisindeydi ".

 

Baysal a göre kanunun çıkması halinde 20 bin megawat (mw) rüzgâr, 20 bin mw su potansiyeli harekete geçecekti. Güneş enerjisinde de yaklaşık 20 bin mw bir potansiyeli söz konusu.

 

SONER AKSOY : BAKANLIK VE EPDK BÖLÜNMELİ

Komisyon başkanlığından ayrılan Soner Aksoy, görev değişikliğinin kendisi için beklenmedik bir gelişme olduğunu söyledi. Aksoy, " Yaptığımız çalışmalar ortada, yasal çalışmaları ortada. Sektöre sormak lazım, bu çalışmalardan memnun muydular, değil miydiler ? Yedi yıldır bu görevi şerefle yürüttük. " açıklamasını yaptı.

 

Aksoy, yeni dönemde Meclis Genel Kurulu ndan son anda geri çekilen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili kanunun veya benzerinin çıkarılmasının Türkiye nin geleceği için zaruret olduğunu kaydetti. Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nun (EPDK) ikiye bölünmesini öneren Aksoy, " Bakanlıkta 35 genel müdürlük var, takibi mümkün değil. Bakanlık, doğal kaynaklar ve yenilenebilir enerji kaynakları olarak ikiye bölünmeli. Altyapı tamamlanmalı, ciddi eksikler var. " diye konuştu.

www.zaman.com.tr / 30.10.2009

-.-

HASAN ALİ ÇELİK

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

SAKARYA

Hasan Ali Çelik, 2 Mayıs 1959 da Sakarya Bezirgân Beldesi nde doğdu. Babasının adı Emrullah, annesinin adı Hanım dır. Öğretim Üyesi; Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Otomotiv Bölümü nü bitirdi. Yüksek lisansını Yakıt Ekonomisi, doktorasını Motor Performansı üzerine, Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nde tamamladı. Yardımcı Doçent Doktor unvanını aldı. İTÜ, Marmara Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Teknik Elemanlar Derneği Sakarya Şubesi Kurucu ve Başkanlığı görevinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem Sakarya Milletvekili. İngilizce bilen Çelik, evli ve 3 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: