KTMMOB EMO Yenilenebilir Enerji için hazır ...
 
enerji2009 Ankara
 

Başkanımız Ayşe Tokel, Ankara daki Uluslararası Enerji Kongresi’ne katıldı …

Ankara’da gerçekleşen “Uluslararası Enerji Kongresi”nin bu yılki ana başlığı “Yenilenebilir Enerji” oldu. Kongreye KKTC’den katılanlar arasında EMO Başkanı Ayşe Tokel ve konuyla ilgili 2 EMO üyesi de yer aldı.


Dünyada ve Türkiye’de “Yenilenebilir Enerji”nin yarınının vurgulandığı kongrede, sektörün sorunları ve çözümleri, artan enerji ihtiyacı ve azalan fosil enerji kaynakları irdelendi.

“Yenilenebilir, Enerji Gündemi”, “Yenilenebilir Enerji ve Çevre”, “AB ve Türkiye’de Yenilenebilir Enerji kaynaklarına Bakış”, “Dünyada ve Türkiye’de Güneş Enerjisi Projeleri”, “Yenilenebilir Enerji Finansmanları”, “Yenilenebilir Enerji Fiyatlandırma Politikaları” olmak üzere 6 başlığın yer aldığı kongreye katılanlar arasında KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un da bulunması EMO Yönetimini umutlandırdı.

 

“EMO olarak, bu önemli kongrede Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’u da gördüğümüze sevindik” diyen EMO Başkanı Ayşe Tokel, “Bu bizleri, yenilenebilir enerji konusunda ülkemizde yapılacak yatırımlar için umutlandırılmıştır” şeklinde konuştu.

 

Temiz enerji üretim teknolojilerine bir an önce geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Tokel, “Ülkemizde de gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılarak, uygulamaya konulması hususunda Bakanlığın yanında olacağız. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın talebi halinde, EMO olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız” dedi.

 

Fuel oil ile dışa bağımlılığın hat safhada olduğuna işaret eden EMO Başkanı, “Bugüne kadar ülkemiz elektrik enerjisi foil oil ile üretilmiştir. Halbuki günümüzde gelişmiş ülkelerde elektrik enerjisinin en az %20’i yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilmektedir. Almanya, 2050 yılında tüm elektrik enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmeyi hedeflemektedir” dedi ve KKTC’nin yenilenebilir enerji konusunda dünyadan geri kalmamasını istedi.

(AHA) www.ktemo.org

-.-

EMO Hakkında     

1969 yılında yapılan Genel Kurul kararı ile kurulan Elektrik – Makina Mühendisleri Odası, daha sonra Makina Mühendislerinin ayrı bir oda kurması nedeniyle 7 Mart 1971 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısında Elektrik Mühendisleri Odası olarak onaylanmıştır.

 

3.12.1960 tarihinde kurulan "KIBRIS TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ" ne bağlı ve tüzel kişiliğe sahip bir meslek kuruluşu olan "ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI", K.K.T.C. sınırları içinde meslek ve sanatlarını uygulamaya yetkili olan Elektrik Mühendisi ve Elektrik Yüksek Mühendisi ünvanlı kişileri bünyesi içinde barındırmakta ve bu tüzük hükümleri ile K.T.F.D. Kurucu Meclisi"nin yaptığı 12/1976 sayı ve 21/4/1976 tarihli yasaya bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

 

Odanın asli üyeleri Türkiye Cumhuriyetinde Elektrik Mühendisi veya Elektrik Yüksek Mühendisi ünvanlarını vermeye yetkili bir eğitim kuruluşundan veya başka bir ülkeden dengi diploma almış ve yetki kurulunca yayınlanmış tüzüklerde kabul edilen eğitim kuruluşundan mezun olmuş kişilerdir.

 

Odanın adı "K.T.M.M.O.B. Elektrik Mühendisleri Odası" ve İngilizce adı "Cyprus Turkish Electrical Engineers Association"dır.

 

K.K.T.C. uyruğundaki Elektrik Mühendisleri mesleki herhangi bir uygulamaya geçebilmek için, odaya kaydolmak ve kimlik belgelerini her yıl onaylatarak üyeliğini korumak zorundadır. Kayıt olmamak, yasal yetkiyi kanıtlamak koşuluyla, oda Yönetim Kurulu kararı ile mümkündür.

 

Oda, üyelerinin mesleki eylemlerini denetler ve uyulması gereken tüzüklere uygun olarak projelerini vize eder.

 

K.K.T.C. de Elektrik Müteahhitliği mesleğini uygulayabilmek için KTMMOB-EMO nun sınavlarını başarmış ve yetki belgesi almış olmak koşuldur.

 

Oda; K.K.T.C. ye ithal edilen elektrik malzemeleri, elektrikli aygıtlar ve el aletlerinde kalite, güvenlikli kullanım ve ilgili standartlara uygunluğu sağlamak amacıyla ön izin (uygunluk) belgelerini düzenler.

www.ktemo.org

 
enerji2009 Ankara
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: