İş, iklim, adalet için; güneş, rüzgar, hemen şimdi ...
 
uluslararası iklim eylem günü
 

Çevrecilerden Boğaz’da eylem …

Greenpeace ve Küresel Eylem Grubu üyeleri, "Uluslararası İklim Eylem Günü" dolayısıyla dünyanın 170 ülkesinde eş zamanlı düzenlenen eylem kapsamında bir tekneyle İstanbul Boğazı na açılarak küresel ısınmaya dikkat çekti. 

 

Kabataş iskelesinde buluşan çevreciler, bir tekneye binerek Boğaziçi Köprüsü nün altına geldi. Çevreciler, burada " Güneş, Rüzgar, Hemen Şimdi " yazılı pankartı açan grup, Kızkulesi önünde de "İş, iklim, adalet" şeklinde slogan attı.

 

Eylemin sonunda bir basın açıklaması yapan Küresel Eylem Grubu Sözcüsü Nuran Yüce, Kopenhag da yapılacak "İklim Zirvesi"ne 46 gün kaldığını, amaçlarının bugün ve geleceği kurtarmak, iklim değişimine karşı mücadele etmek için dünya liderlerini uyarmak olduğunu söyledi. 

 

2009 yılının iklim değişimine karşı mücadelede en önemli tarih olarak anılacağını vurgulayan Yüce, "Artık, tehlike çanları çalıyor demek yetersiz. Artık tehlikeyi her gün, her saniye yaşıyoruz. Tüm gezegen felaketin eşiğinde. Ya iklim değişimini durduracağız ya da bildiğimiz yaşam sona erecek. Sadece insanlık için değil, tüm canlı yaşamının niteliği değişecek, canlı türleri yok olacak" şeklinde konuştu.

 

Yeni salgın hastalıkların, kuruyan göllerin, nehirlerin debilerindeki düşmenin geleceğin değil bugünün sorunu olduğunu hatırlatan Yüce, bilim insanları ve iklim değişimini durdurmak için mücadele eden aktivistlerin, "tehlikeli eşiğin aşılıp aşılmadığını tartıştığını" ifade etti.

 

Yüce, şunları kaydetti : "Geri dönüşü olmayan noktayı geçtik mi, geçmedik mi? Bu yüzden zamanımız çok az. Bu yıl Aralık ayında Kopenhag da yapılacak İklim Zirvesi çok önemli. İklim değişimini durdurmak zorundayız. Yaşamı savunmak zorundayız. Bir avuç dolar için, şirket karları için, kapitalizmin üretimi ve yeniden üretimi için, fosil yakıt kullanımına dayalı enerji politikalarının devamlılığı için, küresel yoksulluğu derinleştirirken yoksulları bir de iklim değişiminin sonuçları karşısında çaresiz bırakıp ölüme terk eden hükümet politikaları için karar almak üzere Kopenhag a gelecek olanlara 12 Aralıkta dünyanın tüm şehirlerinden bizim sesimiz yanıt verecek. " 

AA / İstanbul / 24.10.2009

-.-

Greenpeace

Greenpeace Avrupa, Amerika, Asya ve Pasifik te 40 ülkedeki varlığıyla kar amacı gütmeyen bir çevre kuruluşudur. 1971 den bu yana dünyanın dört bir yanında çevre katliamlarına karşı güçlü bir mücadele veren Greenpeace, çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmek için devletlerden, şirketlerden ya da siyasi partilerden bağış ve sponsorluk kabul etmez; tüm çalışmalarının kaynağını sadece bireylerden aldığı maddi ve manevi destek oluşturur. Greenpeace, gezegenimizi yaşanmaz hale getiren çevre suçlarına şiddet içermeyen doğrudan eylemlerle tanıklık eder ve bunları basın aracılığıyla gündeme getirir. Çevre mücadelesi sabır ve kararlılık ister. Hedefler genellikle uzun vadede gerçekleştirilebilecek türdendir ve ancak kamuoyu desteğiyle başarıya ulaşabilir. Greenpeace eylemcilerini arada bir ortaya çıkıp ortalığı karıştıran bir grup maceracı olarak görenler de vardır kuşkusuz. Oysa her eylem, uzun ve yoğun araştırmalara ve çalışmalara dayanır.

www.greenpeace.org / turkey

-.-

Küresel Eylem Grubu

Küresel Eylem grubu yani bizler ilk küresel eylemimizi dünya ile aynı anda Küresel ısınma ve mevcut enerji politikalarına karşı ‘’Türkiye Kyoto’yu İmzala Temiz enerji istiyoruz’’talepleri ile 3 Aralık 2005’te Küresel Isınma Eylem Günü Çalışma Grubu adı ile yaptık. Sadece iklim değişimi ile de kalmayalım istedik, arkasından küresel ısınma ile birebir bağlantılı mevcut enerji iklim değişimi ve Türkiye’de uygulanmaya başlanan enerji politikalarına karşı "Başka Bir Enerji Mümkün – Nükleer Santrallere Hayır – Sinop Çernobil Olmayacak" kampanyalarını ekledik. Kürese Eylem Grubu küresel ısınmaya, nükleere, militarizme ve çok uluslu şirketlere karşı bireylerin katıldığı kitlesel bir kampanya birliği olarak kuruldu. Küresel Eylem Grubunun işleyişi açık çağırılar ve herkesin katılımına açık toplantılarda kararlar alınması biçiminde. Gündemi tartışıyor, öneriler sunuyor her biri tartışılıp öyle karar alınıyor. Toplantılara her birey kendini temsil ediyor. Ancak her kampanyada tüm inisiyatif. Dernek, örgüt, aydın, sanatçı ve kurumların desteğini almaya ve onları hem kampanyaların birebir aktivistleri yapmaya, hem de mitinglere katılmalarına çalışıyoruz.

www.kureseleylem.org

 
greenpeace
 
küresel eylem grubu
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: