Güneydoğu Enerji Forumu
 
 

Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından organize edilen "Güneydoğu Enerji Forumu" Gaziantep te yapılacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan MMO Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, forumun 30-31 Ekim tarihlerinde Tuğcan Otel de gerçekleştirileceğini belirtti. Enerjinin; insan yaşamı ve sanayi üretimi için olmazsa olmaz temel unsurlardan birisi olduğunu kaydeden Peri, "Gerek dünyada gerekse ülkemizdeki artan nüfus, modern hayatın getirdiği yenilikler, sanayi ve teknolojideki gelişmeler, enerji ihtiyacını hızla arttırmaktadır. Diğer taraftan sınırlı enerji kaynaklarının, dünya üzerindeki dengesiz dağılımı ve ülkelerin paylaşım hırsları, insanlığı yeni ve temiz enerji kaynakları bulmaya zorlamıştır" dedi.

 

Peri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi : " Bu çerçevede bütün dünya, güneş, jeotermal, rüzgar gibi natif enerji kaynaklarından mümkün olduğunca daha fazla faydalanmak ve mevcut enerji kaynaklarını verimli kullanmak üzere bir dönüşüm sürecinden geçmektedir. Ülkemizin, güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları potansiyeli bakımından oldukça zengin olduğunu ve bu kaynaklara ivedilikle yönelmenin artık bir zorunluluk haline geldiğini söyleyebiliriz. Yani enerjiyi; ithal etmek yerine, kendi öz kaynaklarımız ile üretmek ve bunun yanında, enerjiyi tasarruflu kullanmak, iyi yönetmek, enerji tasarrufunu sağlayan yeni teknolojiler geliştirmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Yeni ve yenilebilir enerji kaynaklarına yönelmenin, ülkemiz için sağlayacağı kazanımlar tartışılamayacak kadar büyüktür. Ülkemizdeki ithal olan fosil yakıta dayalı enerji kullanımı; ülkemizin dışa bağımlılığını artırırken, çevre kirliliğinin de önemli ölçüde artmasına neden olmaktadır. "

 

Türkiye nin ve özellikle bölgenin enerji politikalarının, enerjideki mevcut durumunun, enerji planlamasının, enerji verimliliğinin, enerji sektöründeki teknolojik gelişmelerin, natif enerji kaynaklarına yönelik çalışmaların ve yatırımlarının ele alınacağı Güneydoğu Enerji Forumu nda, birçok üniversite, ilgili kurum ve kuruluşlardan bilim adamı ve teknik elemanların sunum yapacağını ifade eden Peri, şöyle devam etti : " Türkiye Enerji Politikaları, Yerel Enerji Kaynakları, Değerlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması, Bölgesel Enerji Kaynakları ve Verimliliği, Enerji Üretim Makina ve Ekipmanları, Enerji Verimliliği ana başlıklarında 5 oturum gerçekleştirilecek. Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi birlikteliğinde 30 - 31 Ekim 2009 tarihlerinde Tuğcan Otel de düzenlenecek olan forumun, bölgemize yönelik yeni açılımlar sunarak, natifler üreteceği inancındayız. Tüm üyelerimizi, sanayicilerimizi, ilgili teknik elemanları, enerji sektörü ile ilgili araştırma, uygulama ve gelecekteki gelişmeleri paylaşmak isteyen konuya duyarlı herkesi, forumumuza davet ediyoruz."

www.haberfx.net / 22.10.2009

-.-

GAZİANTEP Hakkında

Gaziantep ili, Güneydoğunun Nüfus ve Sanayi bakımından en büyük ilidir. Nüfusu 1.5 milyonu aşar. Gaziantep Türkiye nin en büyük,en modern,en gelişmiş kentlerindendir. Türkiye nin sayılı sanayii şehirlerinden biridir. Şehitkamil, Şahinbey olmak üzere iki merkez ilçesi vardır. Oğuzeli merkez ilçe değildir. Gaziantep ilinin yarısına yakını Akdeniz Bölgesi nde, daha büyük bir bölümü ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi ndedir. İl, doğuda Şanlıurfa ili nin Bilecik ve Halfeti ilçeleri, kuzeyde Adıyaman ili nin Besni, Kahramanmaraş ili nin Pazarcık, batısında Osmaniye il inin Bahçe ve güneyide ise Hatay ili nin Hassa ilçesi, Suriye sınırı ve Kilis ili ile çevrilidir. İlin denize kıyısı yoktur.

tr.wikipedia.org/wiki

-.-

MMO Hakkında

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Makina Mühendisleri Odası yurt içinde ve yurt dışında Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Teknik Metod, Üretim Mühendisliği öğretimi yapan kuruluşların fakülte ve bölümlerinden mezun olarak diploma ve ruhsatname almış, Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını uygulamaya yasal yetkili olup, mesleki çalışmalarda bulunan tüm mühendisleri içinde toplamaktadır.

www.mmo.org.tr

-.-

EMO Hakkında

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 26 Aralık1954 yılında 672 üye ve 6235 sayılı TMMOB yasası uyarınca kurulmuş olup, 1982 Anayasasının 135. maddesinde tanımlanan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını yürütmeye yasal olarak yetkili mühendis, yüksek mühendis, yüksek mimar, mimarları örgütünde toplayan Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği içinde yer alan ve tüzel kişiliğe sahip olan 23 odadan biridir. Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biomedikal Mühendislerini bünyesinde barındıran EMO‘nun bugünkü üye sayısı 41000‘in üzerindedir. Odanın merkezi Ankara‘da olup Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Mersin, Samsun ve Trabzon‘da şubeleri vardır. Ayrıca şubelere bağlı il ve ilçelerde temsilcilik ve mesleki denetleme büroları şeklinde yurt düzeyinde geniş bir örgütlenmeye sahiptir.

www.emo.org.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: