Güneşe giden yol ve temiz enerji yasası
 
 

Mühendislerden güneş çağrısı …

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak, insanlığın kurtuluşunun, Güneş e giden yol u bulabilmenin yanında Güneş e dayalı yeni bir uygarlığın oluşturulabilmesinde olduğunu söyledi. Erçolak, Temiz Enerji Yasası nın bir an önce çıkartılması gerektiğini vurgulayarak, geçen her günün Türkiye nin aleyhine işlediği uyarısında bulundu.

 

MMO Mersin Şubesi tarafından 6-7 Kasım 2009 tarihleri arasında Güneş Bizim İçin Çalışıyor sloganıyla bu yıl 4. sü gerçekleştirilecek olan , Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi ile ilgili olarak Mersin Tüccar Kulübü nde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Oda Başkanı Naci Erçolak, güneşin sonsuz bir enerji kaynağı olduğuna dikkat çekerek, güneşin ilk çağlardan bu yana insanoğlunun dikkatini çektiğini, kimi uygarlıklarınsa güneşi yaşamın kaynağı, tanrısal bir güç olarak kabul edip ona taptığını anlattı. Güneşin, aynı zamanda da hayatın kaynağı olduğunun altını çizen Erçolak, güneşin her yıl dünyaya 219 milyar kilowatt/saat enerji gönderdiğini, bu enerjinin de günümüzde dünyada tüketilen enerjinin 2 bin 500 katı olduğunu savundu.

 

Erçolak, Türkiye nin yılda 2 bin 640 saat güneş aldığını, söz konusu güneşin enerjisinin de 1.3 milyar ton petrole eşdeğer olduğunu ifade ederek, "Bu gücün kıymetini bilelim, farkına varıp değerlendirelim" dedi.

 

Bugün gelinen noktada yerli, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yeterince değerlendirilmediğini, bunun yerine planlamayı yok sayan, dışa bağımlı enerji politikalarının olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıya kalındığını anlatan Erçolak, enerji sektörünün günlük ve kısa vadeli politikalarla dışa bağımlı kılındığını ileri sürerek, pahalı, süreksiz ve ithal enerji kaynakları kullanıldığını, bu durumun doğal bir sonucu olarak da dışa bağımlılık olanının yüzde 72 ye ulaştığını dile getirdi.

 

Erçolak, "Enerjide dışa bağımlılığımızın azaltılması, yurt dışına kaynak aktaran nükleer santrallerle değil, yerli, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı da amaçlayan; uzun, verimli ve kalıcı ulusal enerji politikalarının yürürlüğe konulması ve bunun sürdürülmesiyle mümkündür. Yani bu; güneş balçıkla sıvanmaz gerçeğimizdir. İnsanlığın kurtuluşu güneşe giden yolu bulabilme ve güneşe dayalı yeni bir uygarlık oluşturabilme becerisine bağlı görünüyor" diye konuştu.

 

Türkiye de Temiz Enerji Yasası nın bir an önce çıkartılarak yürürlüğe girmesini bir zorunluluk olduğunu kaydeden Naci Erçolak, ancak yaşanan tüm gelişmelere karşın trenin kaçmak üzerine olduğunu, Türkiye nin temiz enerjilere vermediği destek nedeniyle de ligden düşmeye aday olduğunu iddia etti. Erçolak, geçen her günün; Türkiye de sürdürülebilir bir temiz enerji politikasının ve piyasasının oluşturulması için kaybedilen zamanı işaret ettiğini söyledi.

 

4. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi nin, Mersin Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Meydanı nda organize edileceğini anlatan Erçolak, sempozyum kapsamında da önemli bilimadamları ve akademisyenler tarafından hazırlanan bildirilerin sunulacağı, düzenlenecek olan çalıştay, panel, oturum ve forumlarda da güneş enerjisi alanında dünyadaki yeni teknolojik gelişmelerin masaya yatırılacağı bilgisini verdi. Erçolak, etkinliklerle birlikte aynı zamanda da güneş ve hidrojen arabalarının yanı sıra güneş teknesinin de meraklısının beğenisine sunulacağının altını çizerek, Mersin in bir güneş kenti olarak öne çıkması ve bu noktadaki çalışmaların ivme kazanmasında etkinliğin önemli bir misyon üstleneceğini dile getirdi.

www.haberfx.net / 17.10.2009

-.-

MMO Mersin Şube Tarihçesi

Oda hizmetlerinin yürütülebilmesi amacıyla Mersin‘de 1976- 1983 yılları arasında Makina Mühendisleri Odası Adana Şube‘ye bağlı Mersin İl Temsilcisi atanmıştır. İlk Temsilci Faruk GÜN olmakla birlikte; 1977 yılında İlhan ŞAYAN ve 1978- 1980 yılları arasında Mustafa TÜLÜ İl Temsilcisi olarak görev almıştır. 1984 yılında Makina Mühendisleri Odası Adana Şube‘ye bağlı Mersin İl Temsilciliğinin oluşturulmasına karar verilmiştir. 1998 yılına kadar üyelerinin özverileriyle Oda hizmetleri yürütülmüştür. Şu an 6. Dönemde olan Şubenin Yönetim Kurulu‘nda  görev alan üyeler; Naci ERÇOLAK(Başkan), Hayati ŞİMŞEK, Özlem DOĞAN, Alper TURNA, M.Akif ERMAN, Levent KON, Mehmet SAPLIK‘dır. Adres : Gazi Mah. 1307 Sokak Şimşek Apt. C Blok Zemin Kat No:16 Yenişehir / Mersin www.mmo.org.tr

-.-

MERSİN Hakkında

Mersin Akdeniz bölgesinin Adana kısmında olup, Adana, Konya, Niğde, Antalya ve Akdeniz ile çevrilidir. 32° 56’ ve 35°11’ doğu boylamları ile 37°26’ ve 36°01’ kuzey enlemleri arasında yer alır. Türkiye’nin turfanda ürünler bahçesi ve Torosların eteklerinde bol güneşli, şirin bir bölgedir. Trafik numarası 33’tür.İlin merkezi olan Mersin, bu bölgede Adana gibi en fazla gelişen şehirlerden biridir. Portakal, muz ve limonu meşhurdur. Akdeniz’in incisi olan İçel, Torosların eteklerinde Akdeniz kıyı şeridinin üzerindedir. Torosların doruklarında kar eksilmezken kıyı sıcaktır.

İklim Özellikleri

İlin ovalık kesiminde "Akdeniz iklimi", dağlık kesiminde ise "kara iklimi" hüküm sürer. Akdeniz ikliminde yazlar sıcak ve yağışsız, kışlar ılık ve yağışlı; buna karşılık kara ikliminde yazlar serin ve yağışsız, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Mersin de yıllık yağış ortalaması ve nem oranı oldukça yüksektir.

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: