Çevre, Kyoto ve Yenilenebilir Enerji
 
 

Ağaçlandırmada dünya birincisiyiz …

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırmada dünya birincisi olduğumuzu söyledi.

 

Çevre  ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti ni dünyada ilk 10 büyük devlet arasına sokmayı hedeflediklerini belirterek, "Ağaçlandırmada dünya birincisiyiz. yangınları önlemede Akdeniz Bölgesi nde en başarılı ülkeyiz" dedi.

 

Bakan Eroğlu, İstanbul Aydın Üniversitesinin Florya yerleşkesinde düzenlenen 2009-2010 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin yeni kurulmuş olmasına rağmen büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.

 

Eroğlu, gittiği üniversitelerde büyük hedeflerinin olup olmadığına, eğitim kalitesine baktığını belirterek, "Büyük hedefi olmayan milletler, kurumlar, üniversiteler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Bu üniversitenin büyük hedefleri var. Bu üniversite büyüyecek" diye konuştu.

 

Eğitimde pratiğin çok önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, burada pratik ve teorinin birlikte yürüdüğünü, hocaların kaliteli, fiziki imkanların mükemmel olduğunu ifade ederek, öğrencilerin de çok çalışması gerektiğini söyledi.

 

Bakan Eroğlu, öğrencilere şöyle seslendi : " Sizler Türkiye nin geleceğisiniz. Gelecekte bu makamları sizler işgal edeceksiniz. Dünyada artık bir rekabet dönemi yaşanıyor. Buna iyi hazırlanamayan milletler ilerleyemez. Büyük bir idealimiz  var. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti ni dünyada ilk 10 büyük devlet arasına sokmak. Benim gönlüm bunu kabul etmiyor. En azından ilk 5 e girmemiz lazım. Biz büyük bir milletiz. Şanlı büyük bir tarihimiz var. "

 

Vakıf üniversitelerinin Türkiye de büyük bir açılım gösterdiğini dile getiren Eroğlu, "Hükümet olarak eğitime büyük katkı veriyoruz. Hükümet merkezi yönetim bütçesinden en büyük payı eğitime ayırmaktadır. Eğitim olmadan hedeflerin yakalanması mümkün değildir. Bu maksatla Hükümetimiz 81 ilde üniversite kurmuştur. Bu çok önemlidir."

 

Bakan Eroğlu, konuşmasında çevrenin önemine dikkati çekerek herkesin çevreyi koruması gerektiğini söyledi. Türkiye nin küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda büyük adımlar attığını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti : " 2004 yılında Hükümetimiz Birleşmiş Milletler iklim değişikliği çerçeve sözleşmesini imzaladı. Bu sene Kyoto ya taraf olduk. Ancak Kyoto ya taraf oluncaya kadar yabancı ülkeler Türkiye nin çevre konusunda fazla bir şey yapmadığı düşüncesindeydi. Bu seneye kadar Kyoto ya taraf olmadıysak da çevre konusunda hidroelektrik enerjisi, rüzgar enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları konusunda büyük adımlar attık. "

 

Bakan Eroğlu, Türkiye de 2008 yılından itibaren dünyanın en büyük ağaçlandırma ve erozyon kontrol seferberliğini başlattıklarını ifade ederek, "2012 yılının sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandıracağız. Yaklaşık 2,5 milyar fidan dikeceğiz. Ağaçlandırmada dünya birinciyiz. Yangınları önlemede Akdeniz Bölgesi nde en başarılı ülkeyiz" diye konuştu.

 

Bakan Eroğlu tören öncesinde, üniversite yöneticileriyle yemek yedi ve üniversitenin bazı birimlerini gezdi.

www.dunyagazetesi.com.tr / İstanbul / 09 Ekim 2009

-.-

VEYSEL EROĞLU

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

AFYONKARAHİSAR

 

Veysel Eroğlu, 18 Ağustos 1948 de Afyonkarahisar Şuhut ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü nü bitirdi. Doktorasını İTÜ de tamamladı. Hollanda Delft de araştırmalar yaptı. 1984 de doçent, 1991 de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45 i yabancı dilde olmak üzere 350 nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı. 60. Hükümet te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr

-.-

KYOTO PROTOKOLU

Kyoto Protokolü küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslararası tek çerçeve. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi içinde imzalanmıştır. Bu protokolü imzalayan ülkeler, karbon dioksit ve sera etkisine neden olan diğer beş gazın salınımını azaltmaya veya bunu yapamıyorlarsa salınım ticareti yoluyla haklarını arttırmaya söz vermişlerdir. Protokol, ülkelerin atmosfere saldıkları karbon miktarını 1990 yılındaki düzeylere düşürmelerini gerekli kılmaktadır. 1997 de imzalanan protokol, 2005 te yürürlüğe girebilmiştir. Çünkü, protokolün yürürlüğe girebilmesi için, onaylayan ülkelerin 1990 daki emisyonlarının (atmosfere saldıkları karbon miktarının) yeryüzündeki toplam emisyonun %55 ini bulması gerekmekteydi ve bu orana ancak 8 yılın sonunda Rusya nın katılımıyla ulaşılabilmiştir.

tr.wikipedia.org/wiki

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: