Türkiye - Belçika İş ve Yatırım İmkanları Toplantısı
 
 

Şimşek, Belçikalı yatırımcıları Türkiye ye davet etti …

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 130 Belçikalı ve çokuluslu firma temsilcisine, Türkiye, çok büyük bir potansiyele sahip, büyük bir pazar. Bu pazara alıcı gözüyle bakın, gelin Türkiye de yatırım yapın çağrısında bulundu.

 

Belçika Ekonomi Bakanlığı ile Belçika daki Türk Özel Sektör Derneği ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenen Türkiye ve Belçika - İş ve Yatırım İmkanları Toplantısı nda konuşan Şimşek, dünyanın küresel krizden çıkmaya başladığını ve her şeyin yavaş yavaş normale dönmekte olduğunu söyledi. Krizin tamamen bittiğini söylemek için henüz erken. Tedbirli davranmalıyız. Orta ve uzun vadede hala yapmamız gereken çok iş var diyen Şimşek, Türkiye ile Belçika nın da bu süreçte çok şeyler yapabileceklerini ifade etti.

 

2 ülkenin her alanda işbirliği ve güç birliği yapabileceğini belirten Şimşek, bu işbirliğinin Türkiye ile Belçika yı diğer pazarlarda da güçlü hale getireceğini vurguladı. Türkiye ile Belçika nın bu kapsamda Orta Asya, Ortadoğu, Kafkaslar hatta Avrupa nın geri kalmış ülkelerinde güçlerini birleştirebileceğine dikkati çeken Maliye Bakanı Şimşek, şöyle devam etti : 3. ülke pazarlarında verimlilik temelinde birlikte çalışabiliriz. Biz bu yola baş koyduk. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi, yatırımlarla birlikte çok arttı. Bence önümüzde çok daha fazla fırsatlar bulunuyor. Türkiye büyük bir pazar. Belçikalı işadamlarının bu pazara alıcı gözüyle bakmasını istiyoruz. Gelin Türkiye ye yatırım yapın. Sizlerle daha fazla ortaklık kuralım. Türkiye, çok büyük bir potansiyele sahip. Birçok şirketimiz var, cesaretle iş yapıyor. Afrika ya gidiyor, diplomatik koşulların çok iyi olmadığı ülkelerde yatırım yapıyor. Bu cesareti gösteriyor. Güçlerimizi birleştirelim, birlikte iş yapalım. Belçika, lojistik, Türkiye ise kara ulaşımında gelişmiş ülkeler. Burada da güçlerimizi birleştirelim. Yine yenilenebilir enerji konusunda neden güçlerimizi birleştirmiyoruz? Türkiye nin büyük bir enerji ihtiyacı var. Gelecekte artacak taleple başa çıkmak için büyük enerji yatırımlarına ihtiyacımız var. Güçbirliği işlerimizi kolaylaştıracaktır.

 

Krize rağmen Belçika şirketlerinin Türkiye de iyi işler yaptığına da işaret eden Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye deki bankacılık sisteminin de krizden yüzünün akıyla çıktığını dile getirdi. Türkiye nin Mükemmel değiliz ama mükemmel hale gelmek için elimizden geleni yapacağız ilkesiyle hareket ettiğini ifade eden Şimşek, “Bizim ortaklara ihtiyacımız var. Daha fazla refah için ortaklara ihtiyacımız var dedi.

 

Belçika Ekonomi Bakanı Van Quickenborne

Belçika Ekonomi Bakanı Van Quickenborne da konuşmasında, Belçika da bir işi başlatmanın 4 gün sürdüğünü, bu sürenin 6 gün olarak belirlendiği Türkiye nin bu açıdan İtalya ve Fransa dan bile daha hızlı davrandığını anlattı.

 

Türkiye nin çok dinamik bir ülke olduğunu kaydeden Quickenborne, Türkiye, son yıllardaki reformlarıyla da oldukça etkileyici. Bugün bir THY, Avrupa nın 4. büyük havayolu. Bankalarınız var, çok güçlü ve Avrupa nın en iyi bankaları arasında. Biz de Türkleri burada yatırım yapmaya davet ediyoruz. Belçika, her zaman Türkiye ile arkadaş olmuştur, olacak da. Türkiye nin AB ye tam üyeliğini destekliyoruz. Belki zor olacak ama cesur politikacılara ihtiyaç var. Türkiye nin, reformlarını tamamladığında AB ye girmesini memnuniyetle karşılayacağız diye konuştu.

 

Belçika Girişimciler Federasyonu Başkanı Rudi Thomaes de, Türkiye deki genç nüfusa dikkati çekerek, Belçikalı şirketlere, Türk nüfusundan yararlanmalarını tavsiye etti. Thamaes, Uzakdoğu ya, Filipinler e gitmenize gerek yok. Türk nüfusundan yararlanın dedi.

 

TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve AB Temsilcisi Bahadır Kaleağası ise, Türk işadamlarının yeni işlere açık olduklarını vurguladı ve Belçika nın, Türkiye nin Avrupa açılımında önemli bir kapı durumunda bulunduğunu ifade etti.

 

Nüfusumuzdan endişe ermeyin

Maliye Bakanı Şimşek ve Belçika Ekonomi Bakanı Quickenborne, daha sonra yatırımcıların sorularını yanıtladı.

 

Bakan Şimşek, Türkiye ile Belçikalı yatırımcıların, sınırlı imkanlarla dahi en yüksek getiriyi sağlayacak işler yapabileceklerini belirterek, iki ülke işadamlarının, başta enerji olmak üzere pek çok alanda ortak yatırım yapabileceğini kaydetti. Türkiye nin enerjide çeşitlendirmeye gitmek istediğini dile getiren Şimşek, şunları söyledi : Türkiye de yeni hidroelektrik santralleri kuruluyor. Rüzgar enerjisinde potansiyel hakkında fikrimiz yoktu. Ama şimdi İngiltere den sonra Avrupa nın en yüksek rüzgar enerjisi potansiyeline sahibiz. Güneş enerjisinde 7. büyük ülke durumundayız. Enerji şirketleri neden Türkiye ye yönelmesin? Belçika bizim için çok iyi bir ortak olabilir. Afrika, Ortadoğu da bizim güçlü ilişkilerimiz var. Gelin bunlardan faydalanalım.

 

Şimşek, Türkiye nin yeni bir teşvik sistemini uygulamaya koyduğunu, Ar-Ge konusunda çeşitli avantajlar getirdiğini de vurguladı. Belçikalı işadamlarının nüfusla ilgili soruları üzerine de Bakan Şimşek şu bilgileri verdi : Nüfusumuzdan endişe ettiğinizi biliyoruz. Ama AB ye çok büyük uyum sağlayacağız. Bu endişeniz ortadan kalkmalı. Avrupa nüfusu yaşlanıyor. Türkiye den kimsenin ayrılıp da buraya gelip iş yapmasını istemeyiz. Çünkü güç kaybetmek istemeyiz. Türkiye nin Avrupa ya ihtiyacı var. Ama Avrupa nın da Türkiye ye ihtiyacı var.

www.dunyagazetesi.com.tr / 29 Eylül 2009

 -.-

MEHMET ŞİMŞEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

GAZİANTEP

 

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 de Batman Arıca da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye dir. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere de University of Exeter de tamamladı. ABD Büyükelçiliği nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet te Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

www.tbmm.gov.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: