Güneş paneli üretim fabrikası için Türk - Alman ortaklığı
 
 

Tuğcu Tavşanlıya güneş paneli tesisi kurduruyor …

AK PARTİ Kütahya Milletvekili Y. Doç. Dr. Hüseyin TUĞCU, Tavşanlıda Türk - Alman ortaklığı ile kurulacak olan dünyanın en büyük güneş paneli üretim fabrikasının ön çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Güneş paneli fabrikasının tüm aşamalarını yakından takip ettiğini söyleyen AK PARTİ Kütahya Milletvekili Y. Doç. Dr. Hüseyin TUĞCU, yöremize iş imkânları ve büyük olanaklar sağlayacak bu tesisin kurulmasının önemine değinerek, şu an fabrikanın arazisinin satın alındığını, en kısa sürede fabrikanın yapımına başlanıp, üretime geçeceğini belirtti. Milletvekili TUĞCU ayrıca, ilk planda 250 kişinin çalışacağı fabrikanın zamanla 750 kişiye kadar işçi istihdam etmesi beklendiğini; üretilecek güneş panellerinin, sadece güneş ışığından değil, aynı zamanda ay ışığından bile enerji üretebilecek kapasitede olacağını söyledi.

 

Firma yetkilileri de yaptığı açıklamada Tavşanlı’ya güneş paneli fabrikası yapılması çalışmalarında Kütahya Milletvekili Dr. TUĞCU’dan büyük manevi yardım ve destek gördüklerini belirterek, bu bölgeye yatırım yapma konusunda sayın milletvekilinin teşvik ve gayretlerinin etkili olduğunu söyledi.

 

Milletvekili TUĞCU da, Ekim ayı başında yapılacak fabrikanın temel atma törenine Sayın Başbakanının yanı sıra bakanlar ve milletvekillerini davet edeceklerini, bölgeye böyle bir önemli yatırım yapılmasının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

www.altingun.com / 06.09.2009

-.-

Güneş enerjisi paneli üretecekler …

Almanya da faaliyet gösteren Sitizn Holding tarafından Kütahya nın Tavşanlı ilçesinde altyapı çalışmaları süren organize sanayi bölgesinde güneş enerjisi paneli üretilmesinin planlandığı bildirildi. 

 

Almanya da faaliyet gösteren Sitizn Holding tarafından Kütahya nın Tavşanlı ilçesinde altyapı çalışmaları süren organize sanayi bölgesinde güneş enerjisi paneli üretilmesinin planlandığı bildirildi.

 

Firma yetkilileri Alexander Gramm, Dietmar Schröder ve danışman Ahmet Arslan, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe yi ziyaret ederek, planladıkları yatırıma ilişkin bilgi verdi.

 

Gramm, Güler i ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, teşvikle ilgili yasal düzenlemelerden yararlanarak güneş panelleri üretimi ve güneş enerjisinden elektrik üretmek için yatırım imkanlarını araştırdıklarını söyledi.

 

Arslan da holdingin organize sanayi bölgesinde kuracağı fabrikada ilk olarak güneş paneli üreteceğini, bu işte çalışacak elemanları yetiştirdikten sonra güneş enerjisi santralı kurmak için çalışmalar yürüteceğini belirterek, Bu yatırımla Tavşanlı bir örnek kent olabilir dedi. Heyete, organize sanayi bölgesinin kuruluş aşamasına ilişkin bilgi veren Güler ve Efe, böyle bir yatırımın Tavşanlı için yararlı olacağını düşündüklerini ifade etti.

 

Daha sonra heyet, Güler ve Efe nin eşliğinde bölgedeki altyapı çalışmalarını inceledi.

www.akisgazetesi.com / 07.07.2009

-.-

Güneş Enerji Paneli …

Almanlar Tavşanlı’da güneş enerjisi paneli üretecek.

Almanya da faaliyet gösteren Sitizn Holding tarafından Kütahya nın Tavşanlı ilçesinde altyapı çalışmaları süren organize sanayi bölgesinde güneş enerjisi paneli üretilmesinin planlandığı bildirildi.

 

Firma yetkilileri Alexander Gramm, Dietmar Schröder ve danışman Ahmet Arslan, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe yi ziyaret ederek, planladıkları yatırıma ilişkin bilgi verdi.

 

Gramm, Güler i ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, teşvikle ilgili yasal düzenlemelerden yararlanarak güneş panelleri üretimi ve güneş enerjisinden elektrik üretmek için yatırım imkanlarını araştırdıklarını söyledi.

 

Arslan da holdingin organize sanayi bölgesinde kuracağı fabrikada ilk olarak güneş paneli üreteceğini, bu işte çalışacak elemanları yetiştirdikten sonra güneş enerjisi santralı kurmak için çalışmalar yürüteceğini belirterek, Bu yatırımla Tavşanlı bir örnek kent olabilir dedi.

 

Heyete, organize sanayi bölgesinin kuruluş aşamasına ilişkin bilgi veren Güler ve Efe, böyle bir yatırımın Tavşanlı için yararlı olacağını düşündüklerini ifade etti. Daha sonra heyet, Güler ve Efe nin eşliğinde bölgedeki altyapı çalışmalarını inceledi. 

www.kutahyahaberleri.com / 06.07.2009

-.-

KÜTAHYA Hakkında

Türkiye Cumhuriyetinin Ege Bölgesinde yer alan bir ildir.

Ege Bölgesi, İç Anadolu ve Marmara bölgeleri arasında tarih ve kültür merkezi olarak köprü vazifesi görmüştür. Trafik numarsı 43’tür. İlçeleri; Altıntaş - Aslanapa - Çavdarhisar - Domaniç - Dumlupınar - Emet - Gediz - Hisarcık - Pazarlar - Şaphane - Simav – Tavşanlı.

 

Kütahya, Yellice Dağı nın (eski adı Acemdağı) kuzey eteğinde, Kütahya Ovası nın güney kenarında kurulmuştur. Bah tan gelen Katar Suyu, ovanın ortasından geçer ve şehrin 3 km kuzeybatısında olabilir. Sakarya Nehri nin büyük bir kolu olan Porsuk Çayı na katılır. Şehir, ovadan başlayarak, güneye doğru yükselen bir yerde kurulmuştur. Alayunt, Balıkesir demiryolu istasyonunda yüksekliği 935 m olan yer, çarşı kesiminde 970 m ye yükselir. Şehrin, iç kale kalıntılarının bulunduğu Hisar Tepesi nde yükselti 1000 m yi aşar. Şehir, bu tepe ile Hıdırlık Tepesi arasından bir dere vadisi boyunca yer alır. Şehrin eski çekirdeği, Hisar Tepesi önündedir ve önemli tarihî anıtlar bu kesimde bulunur. Evler, tepelerin yamacına yaslandığı gibi, özellikle yeni semtler ovaya doğru da yayılır. Yeni semtlerde sokaklar ve caddeler, düz ve geniş eski semtlerde ise dar, taş kaldırımlı ve çok defa da yokuşludur. Kütahya batıda Tavşanlı üzerinden Bursa ya ( Marmara Bölgesi) ve Balıkesir e, (Ege kıyıları) güneybatıda Çavdarhisar ve Gediz üzerinden Ege Bölgesi ne güneydoğuda Afyon üzerinden Konya ya ve Akdeniz kıyılarına, kuzeydoğuda Eskişehir ve Bilecik yörelerine bağlanır. Bu durumu, şehrin, Osmanlılar devrinde canlı bir konak yeri ve önemli bir yönetim merkezi seçilmesine sebep olmuştur. 19. yüzyıl sonlarında Anadolu demiryolları yapılırken, Kütahya doğrudan doğruya bu yol üzerinde yer almadı, kısa bir şube hattıyla ana hatta bağlandı. Cumhuriyet devrinde demiryolunun Balıkesir e uzatılması, şehrin canlılığını arttırdı. Burada bulunan tuğla ve kiremit ocakları ile un fabrikasına, Cumhuriyet devrinde şeker fabrikası ( 1954) ve azot fabrikası ( 1961, genişletme 1966) katıldı, çinicilik yeniden canlandırıldı.

 

Yağışlar karasal iklime bağlı olarak, kış, ilkbahar ve sonbaharda görülür; yazları genellikle kuraktır. İç Anadolu iklim özellikleri görülen Kütahya da yıllık sıcaklık ortalaması 10,6 °C dir. En yüksek sıcaklık, 38,6º, en düşük ölçülen sıcaklık ise –28,1º dir. Yıllık sıcaklık farkı 66,7ºC ile büyük bir fark gösterir. Yıllık ortalama yağış miktarı 540 mm.dir. En yağışlı ay aralık, en kurak ay ağustostur. Yağışların %38,8 i kış, %29,4 ‘ü İlkbahar, %12,5 ‘i yaz, %19,3 ‘ü sonbahar aylarında düşer. Kış aylarında, sıcaklığın düşük ve yükseltinin fazla olması nedeniyle yağışlar, genellikle kar şeklinde, diğer mevsimlerde yağmur şeklindedir. Kar yağışlı günlerin, yıllık ortalama sayısı 19 gündür. Kar kalınlığı ortalama 12 cm civarındadır.

 

Kuruluş tarihi kesin olarak tesbit edilememekle beraber, tarihi M.Ö. 3000 yıllarına uzanmaktadır. Eski kaynaklara göre Kütahya nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti şeklinde geçmektedir. İl topraklarına yerleşen en eski halk Friglerdir. M.Ö. 1200 lerde Anadolu ya gelen Frigler, Hitit İmparatorluğunun topraklarına girdiler ve bir devlet olarak örgütlendiler. M.Ö. 676 da Kimmeler, Frigya Kralı III. Midas ı bozguna uğratarak Kütahya ve çevresine egemen oldular. Görülen iklim Karasal iklim ve bitki örtüsü bozkırdır.

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: