Yenilenebilir enerjide Amerikan ve Türk firmaları ...
 
 

Bakan Yıldız, Wexler ile görüştü …

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Wexler ile görüşmesinde, bölgede oluşan gelişmeleri değerlendirdiklerini belirterek, enerji sektörünü ele aldıklarını bildirdi.

 

ABD-Türkiye dostluk grubunun oluşturduğu sosyal faaliyetin enerji sektöründe de farklı işbirlikleriyle beraber daha da kuvvetlendirilmesine dönük görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Yıldız, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili Amerikan ve Türk firmaların, özel sektörün karşılıklı ne tür işbirlikleri yapabileceklerine dönük de  değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti.

 

ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Grubu Eşbaşkanı Robert Wexler ise ABD Başkanı Obama nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan la, karşılıklı ticari ve iş ilişkilerinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesiyle ilgili daha önce mutabakat sağladıklarını hatırlattı. Kendisinin de Türkiye teması kapsamında dün Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı ile görüştüğünü anlatan Wexler, bugün Enerji Bakanı ile yaptıkları görüşmede de Yıldız ın, Türk ve ABD li iş adamlarının ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili potansiyelleri belirlemek konusunda faydalı bilgiler verdiğini söyledi.

 

Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin ciddi bir şekilde artırılması gerektiğini vurgulayan Wexler, enerjinin de bunun sağlanmasında çok önemli alanlardan biri olduğunu ifade etti.

 

GÜNEY AKIM VE TÜRKİYE NİN RUSYA İLE İLİŞKİLERİ

Bir gazetecinin, Türkiye ile Rusya arasında son dönemdeki işbirlikleri, Güney Akım projesine ABD nin bakışı ile Güney Akım ın Nabucco ya engel bir proje olarak görülüp görülmediğini sorması üzerine Wexler, ABD nin, Avrupa Birliğinin, Türkiye nin ve bölge ülkelerine enerjinin rahatlıkla, bollukla aktığı bir ortamda olmasını desteklediğini söyledi.

 

Fırsatların, çeşitliliğin artmasını takdirle karşıladıklarına işaret eden Wexler, şunları kaydetti: Türkiye nin Rusya ile anlaşma kapsamında tek bir kaynağa bağlı kalmamak için yaptığı çabaları olduğunu görüyoruz. Yine ABD nin bu eski müttefikiyle olan ilişkisi itibariyle bölgedeki rolünü artırmasını faydalı görüyoruz. Daha önce sayın Başbakanın da, diğer Türk yetkililerinin de söylediği gibi Güney Akım Projesinin Nabucco Projesini geri planda bırakacak bir gelişme olarak algılanmadığını görüyoruz.

 

Bakan Yıldız da, Türkiye nin yaptığı enerji diplomasisinin hem coğrafyasından hem  de jeopolitik konumundan kaynaklandığına dikkati çekerek, enerji projelerinin Türkiye nin çıkarları doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye nin hem Rusya ile yaptığı projeler paketinin hem de Nabucco projesinin birbirinden çok farklı sonuçlar doğurmadığına işaret eden Yıldız, Türkiye nin AB nin enerji arz güvenliği ile alakalı problemin çözümünün önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

 

Yıldız, tabii ki her ülke her projede olacak diye bir kaide yok, her ülke her projeden aynı şekilde istifade edebilecek diye de bir kayıt yok. Bir projeyi tercih etmenin diğerinden vazgeçmek anlamına gelmediğini belirtmek isterim diye konuştu. Her projenin ayrı ayrı düzlemde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, her bir projenin kendine has önemi olduğunu sözlerine ekledi.

enerji.gov.tr / 27 Ağustos 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: