Rüzgardaki süreç güneşte olmayacak ...
 
 

Nükleer ihalesinde bir eksiklik görünüyor …

Enerji Bakanı Taner Yıldız, nükleer ihalesinde fiyatın yüksek çıkmasının (21 sent), Türkiye’nin nükleer santral yapma kararlılığını etkilememesi gerektiğini ifade etti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral konusunda yaşanan ihale sürecini ve 21 sentlik teklifi eleştirerek, “ Bu fiyatı tek firmayla bulduysak bir eksiklik görünüyor ” dedi.

Halen fiyat teklifi aşamasında olan nükleer santral ihalesi hakkında izlenen yolu eleştiren Yıldız, “Nükleer santral yapımında yüzde 25’lik devlet payı daha önce olsaydı fiyat değişirdi. Daha çok katılımcı olabilirdi” diye konuştu.

 

Santral ihalesinin iptaline yönelik net bir açıklama yapmayan Yıldız, sürecin her iki tarafa da yakın olduğunu ifade etti. Kamu payının yüzde 25’i geçmesinin düşünülmediğini belirten Yıldız, süreci en geç eylülün ikinci haftasına kadar sonuçlandırmaları gerektiğini kaydetti.

 

Nükleer santral şart …

Yıldız, fiyat teklifinin aşağıya çekilmesinin doğru olduğunu ancak bunun hangi usüllerle yapılacağının önemli olduğunu kaydetti. Yıldız, Yüce Divan eleştirileri ve bu yönde endişeleri bulunup bulunmadığına yönelik ise, “ Doğru yapıyorsak öyle bir düşünceye kapılmamak gerekiyor ” dedi.

 

Türkiye’nin nükleer santralsız kalmaması gerektiğini anlatan Yıldız, “ Nükleeri yapmamız şart, ama makul fiyatlarda. Türkiye nükleersiz kalmamalı. Fiyatın bu kadar yüksek çıkması Türkiye’de bir nükleer santral yapma kararlılığımızı etkilememeli ” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin, İran’dan alınan doğalgaz hakkında bu ülkenin yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı tahkimlik olduğunu anımsatan Bakan Yıldız, davanın kazanıldığını belirterek, 760 milyon doların faiziyle birlikte İran’dan tahsil edildiğini bildirdi.

 

Rüzgârdaki süreç  güneşte olmayacak …

Enerji Bakanı Taner Yıldız, önceden çıkarılan Yenilenebilir Enerji Kanunu ve piyasanın işliyor olmasının ‘rehavete itmiş’ gibi gözükebileceğini ancak şu anda güneşin bu sürecin içinde olmadığını belirtti.

 

Yıldız, rüzgâr santralları için açılan ihale sonrasındaki süreci eleştirerek, “ Rüzgârdaki süreç yönetiminin başka enerji kaynaklarının başına gelmesini istemiyoruz ” dedi. Rüzgâr santralları için yaklaşık 2 yıl önce başvurular alınmıştı ancak bunlar hâlâ sonuçlandırılmadı.

 

Kadrolar yoğunluktan değişmedi …

Enerjide Türkiye’nin yoğun bir gündemi olduğunu bu yüzden en büyük probleminin zaman olduğunu dile getiren Bakan Yıldız, bürokratlarda değişiklik yapmayı planladığını ama zaman ayıramadığı için henüz tam anlamıyla gerçekleştiremediğini dile getirdi. “ Yorulan arkadaşlar var ” diyen Yıldız, bakanlıkta yakın çalışacağı bürokratlarda değişiklik yapmasının normal olduğunu ancak bu güne kadar toplam kadroda yüzde 2 oranında değişiklik olduğunu ifade etti.

milliyet.com.tr / ekonomi / 20 Ağustos 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: